گرمازدگی «صدها کارگر» در پروژه‌های مختلف نفت و گاز در جنوب ایران؛ شماری هم «جان باختند»

عکس آرشیوی از فاز ۱۵-۱۶ تاسیسات میدان گازی پارس جنوبی در بندر عسلویهرادیو فردا: شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت روز شنبه ۲۲ مرداد خبر داد که طی روزهای اخیر «بیش از ۵۰۰ تن» از کارگران در پروژه‌های مختلف نفت و گاز جنوب ایران در پی گرمازدگی و ضعف ناشی از ساعت‌ها کار طاقت‌فرسا در گرمای شدید به مراکز درمانی منتقل شده و شماری نیز «جان باخته‌اند».

در همین زمینه، اتحادیه آزاد کارگران ایران روز شنبه اعلام کرد که تنها در هفته گذشته «دو کارگر» شرکت سکاف پالایشگاه آبادان جان باخته‌اند. به هویت این دو کارگر اشاره‌ای نشده است.

گزارش‌ها حاکی است که روز ۲۶ تیر ماه نیز یک کارگر دیگر از «پالایشگاه جفیر» شرکت دریاساحل در اهواز بر اثر گرمازدگی جان باخته بود.

پایگاه خبری-تحلیلی «رویداد۲۴» به نقل از منابع آگاه هویت این کارگر را «حمزه عبیداوی» اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، نام‌برده در حالی مشغول به کار در پالایشگاه بود که در آن تاریخ، ادارات اهواز به دلیل گرمای شدید تعطیل شده بودند.

این گزارش همچنین به نقل از منابع آگاه، شرایط کاری در عسلویه را «بسیار بد» توصیف کرده و افزوده است که «روزانه ۱۰۰ کارگر» در این شهر بندری دچار گرمازدگی می‌شوند.

طی روز‌های گذشته نیز در پی گرمای بی‌سابقه از جمله دمای هوای نزدیک‌ به ۵۳ درجه و رطوبت ۹۰ درصدی در جنوب کشور، خبر گرمازدگی و بی‌هوش شدن «بیش از ۳۵ نفر از کارگران پالایشگاه آبادان» منتشر شد.

بیشتر گرمازدگی‌ها مربوط به کارگران پروژه «فاز ۲ پالایشگاه آبادان» گزارش شده است، جایی‌که به گفته یک منبع آگاه «اغلب کارگران پروژه ۱۲ ساعت و در شرایط گرما و آفتاب کار می‌کنند».

این در حالی است که طبق قانون کار، کارگران در دمای ۵۰ درجه باید دست از کار بکشند.

به‌علاوه، باید به کارگرانی که به مدت طولانی در گرمای زیاد کار می‌کنند، قرص‌های نمک طعام داده شود.

خبرگزاری ایلنا روز ۲۰ مرداد با اشاره به مشکل گرمازدگی کارگران گزارش داد که این وضعیت به دلیل اهمال پیمانکاران و کارفرمایان پیش آمده است.

طبق قانون کار، کارفرما موظف است نظارت عالیه بر مسائل ایمنی و بهداشت حرفه‌ای پیمانکار داشته باشد و این در حالی است که به گفته هاجر صمدی، کارشناس ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار،‌ در گفت‌وگو با ایلنا چنین نظارتی در ایران وجود ندارد.

این کارشناس تاکید کرده است که این امر از طریق قانون باید کنترل شود اما قوانین کار در ایران «فاقد قدرت و ضمانت اجرایی لازم هستند».

گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد که علاوه‌بر بی‌توجهی کارفرمایان به مسائل ایمنی و بهداشتی در محیط کار،‌ کارگران با حداقل دستمزد و بدون امنیت شغلی مجبور به کار کردن در هر شرایطی هستند.
+46
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.