همزمان با افزایش تنش در مرزهای ایران؛ ابراهیم رییسی و نخست‌وزیر ارمنستان تلفنی صحبت کردند

بی بی سی: همزمان با تحرکات مرزی در شمال غربی ایران و استقرار نیروهای روسیه پشت مرزهای ارمنستان، رئیس جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان شب گذشته تلفنی با هم صحبت کردند.

به گزارش وب‌سایت ریاست جمهوری ایران، ابراهیم رئیسی در پاسخ به تماس تلفنی نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، تاکید کرده که تهران «هیچ‌گونه تغییر در جغرافیای سیاسی منطقه را نمی‌پذیرد.»

بر اساس این گزارش دو طرف چهارشنبه شب درباره درگیری‌های چند روز گذشته در منطقه قفقاز صحبت کرده‌اند.

رییس‌جمهور ایران می‌گوید کشورش به مرزهای خود در منطقه قفقاز حساس است و با هرگونه تلاش برای تغییر آنها مقابله می‌کند.

در روزهای گذشته حضور مرزبانان و پست‌های بازرسی کشور روسیه در امتداد مرز ارمنستان و ایران افزایش یافته است.

دو روز پیش آقای پاشینیان تلفنی با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه هم گفت‌وگو کرده بود.

سرویس امنیت فدرال روسیه می‌‌گوید وضعیت در مرز ارمنستان و ایران «متشنج» است و به همین دلیل نیروهای روسیه با هماهنگی دولت ارمنستان در بزرگراه استان سیونیک نزدیک مرز ایران ایستگاه‌های بازرسی ایجاد کرده است.

سیونیک استانی هم مرز با ایران در ارمنستان است که جمهوری آذربایجان انتظار دارد از طریق آن یک بزرگراه و ارتباط راه آهن با منطقه نخجوان برقرار کند.

اداره گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه ادعا کرده است تلاش‌ها برای انتقال غیرقانونی مواد مخدر و روان‌گردان مانند حشیش، مت آمفتامین و هروئین، از ایران به ارمنستان افزایش یافته است. این سازمان همچنین از نقض مرزهای رسمی توسط اعضای سازمان‌هایی که آنها را «افراطی و تروریستی» خوانده خبر داده است.

این سازمان توضیح بیشتری در مورد این سازمان‌ها نداده اما گفته است در سال ۲۰۲۱، مرزبانان روسی در منطقه مرزی مغری دو فرد را که می‌خواستند از ایران وارد ارمنستان شوند، بازداشت کردند. این سازمان گفته است این افراد سلاح، نارنجک و مقدار زیادی مهمات حمل می کردند.

ایران رسما با هر نوع تغییری در مرزهای ارمنستان مخالفت کرده و در این مورد علنا به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و متحد اصلی جمهوری آذربایجان هشدار داده است

مقامات ارمنستان هنوز در مورد حضور این پست‌های بازرسی روسیه در مرز با ایران اظهار نظری نکرده‌اند.

ایران هم مانند روسیه بر ضرورت حفظ آتش‌بس سه جانبه در که چند روز گذشته شکسته شده، تاکید کرده است.

شماری از مفسران در جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفته‌اند اقدام روسیه می‌تواند به عنوان بخشی از طرح ایجاد راه ارتباطی بین جمهوری آذربایجان و منطقه برون‌بومی نخجوان از طریق ارمنستان باشد.

بر اساس توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان، بازگشایی این مسیر در راستای توافقنامه آتش‌بس با میانجیگری روسیه است که به جنگ سال ۲۰۲۰ قره‌باغ پایان داد.

سرویس گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه مسئول نظارت بر این راه مواصلاتی‌ خواهد بود که جمهوری آذربایجان اصرار دارد آن را «گذرگاه زنگزور» بنامد.

این جاده ساخته شده در شوروی سابق، سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان را به نخجوان متصل می‌کند، و در امتداد مرز ارمنستان و ایران و از مغری می گذرد و از آغاز درگیری ارمنستان و جمهوری آذربایجان در اوایل دهه ۱۹۹۰ بسته باقی مانده است.

ایروان اصرار دارد که باید حاکمیت خود را بر این جاده حفظ کند، در حالی که باکو به دنبال یک وضعیت فراسرزمینی برای آنها است که معادل کریدوری شبیه کریدور لاچین تحت کنترل روسیه است که ارمنستان را به قره‌باغ متصل می‌کند.
+40
رأی دهید
-24

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    باکو و ترکمنستان می خواهند راه ایران به شمالگان را هم در دریای خزر و هم در مرز ارمنستان به روی ایران و روسیه ببندند، تا ایران به شمالگان راه نداشته باشد و همه چیز از طریق خاک آنها بگذرد، پاینده باد مرزهای جاویدان ایران، برقرار باد اتحاد ایران، ارمنستان، روسیه، فرانسه، یونان و بزودی آمریکا!
    23
    35
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    chi begam ke nagoftanesh - در ماموریت، نورد
    [::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. حال جنابعالی خوبه؟؟؟
    14
    20
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    A.Darius - سیدنی، استرالیا
    تورنتو خیلی سرد نیست؟[::azadi2011 - تورنتو، کانادا::].
    9
    9
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    سوسمار ولایت - دهلی، اتریش
    روسیه اگر جرئت این کارا رو داشت وقتی ترک اذریا حمله کردن و غره باغ رو بلعیدن یه غلطی میکرد. این چین و روسیه کل دنیا رو به گند کشیدن. جدیدا هند هم اضافه شده
    4
    8
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::A.Darius - سیدنی، استرالیا::]. [::chi begam ke nagoftanesh - در ماموریت، نورد::]. حال من خوب و هوا عالی است، شما فرمایشی( به جز زبان مغولی) دارید که می خواهید به عرض مردم برسانید؟!
    2
    3
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.