میرحسین موسوی: سرنوشت حسین همدانی عبرتی برای بازماندگان است او سرداری بی افتخار بود

 میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸رادیو فردا:میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که همچنان در حصر خانگی به سر می‌برد، حسین همدانی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را که در سوریه کشته شد، به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ «سردار بی‌افتخار» توصیف کرد.

او سرنوشت مسئولانی چون حسین همدانی را «عبرتی برای بازماندگان» خواند «تا دریابند که خودکامه در ازای طعمه‌ای که پیش‌پای‌شان می‌اندازد همه چیز آنان را مطالبه می‌کند.»

موسوی در تازه‌ترین نوشته خود که از سوی وب‌سایت کلمه نزدیک به او منتشر شده، مستقیماً اسم همدانی یا دیگر فرماندهان سپاه را ذکر نکرد، اما از عاشورای ۸۸ و «استخدام اوباش بدسیرت برای قمه‌کش کردن جوانان مردم» یاد کرد و نوشت: «سزای آن سردار بی‌افتخاری که به این جنایت اعتراف و مباهات کرد چه بود، جز آنکه جانش در غربت به قربانی مستبدی دیگر تلف شود».

حسین همدانی که در دوران سرکوب جنبش اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و روز عاشورای آن سال، فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله تهران را بر عهده داشت، پس از آن در ۱۶ مهر ۹۴ در حلب سوریه کشته شد.

در سال ۱۳۹۴ محمدعلی جعفری، فرمانده کل وقت سپاه پاسداران در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اقدامات حسین همدانی، از او به عنوان «جمع‌کننده فتنه ۸۸» نام برد. در ادبیات جمهوری اسلامی از اعتراضات گسترده علیه حکومت جمهوری اسلامی با عنوان «فتنه» یاد می‌شود.

خود همدانی در مصاحبه‌ای درباره اقدامات خود در سال ۸۸ گفته بود: «پنج هزار نفر از کسانی که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند و از اشرار و اراذل بودند را شناسایی کردیم و در منزلشان کنترلشان می‌کردیم؛ روزی که فراخوان می‌زدند این‌ها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند.»

حسین همدانی در ادامه افزوده بود: «همه سینماهای تهران را اجاره کردم. تمام مدارس و حسینیه‌ها را در اختیار گرفتیم. نزدیک به ۳۰ هیئت را هم که با من مرتبط بودند را هم آماده کردیم و گفتم دسته‌ها را به سمت میدان دانشگاه بیاورید. در روز عاشورا همین سه گردان غائله را جمع کردند.»

این فرمانده سپاه پاسداران در پایان این گفت‌وگو با اشاره به اینکه «این حرف‌ها باید در تاریخ ثبت شود»، گفته بود: «در این اتفاقات ۸۳۰ نفر جانباز دادیم. فتنه ۸۸ از سوریه و جنگ هشت ساله مهم‌تر است. ۴۵ هزار بسیجی در این صحنه بودند».

همچنین پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس، محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه پاسداران، در توئیتی نوشت که سلیمانی در سرکوب اعتراضات سال‌های ۷۸ و ۸۸ در ایران نقش داشت و «در صحنه مقابله با ضدانقلاب در کف خیابان بود».

اعتراضات سال ۷۸ در واکنش به بسته شدن روزنامه سلام آغاز شد که در جریان آن نیروهای سرکوب به کوی دانشگاه تهران حمله کردند.

همچنین اعتراضات سال ۸۸ که در واکنش به اعلام پیروزی دوباره محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آن سال صورت گرفت، بزرگترین جنبش اعتراضی ایران پس از انقلاب تا آن زمان توصیف شد.

نوشته تازه آقای موسوی، مقدمه او بر «ترجمه عربی بیانیه‌های جنبش سبز» است که در جریان این اعتراضات منتشر شدند.
انتقاد تند میرحسین موسوی از سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی
در حالی که با فاصله کمی از اعتراضات سال ۸۸، اعتراضات کشورهای عربی موسوم به «بهار عربی» روی داد، موسوی نوشت: «حاکمیت، نام بهار عربی را به بیداری اسلامی تغییر داد، تا حرکت معطوف به آزادی و عدالت ملت‌های به ستوه آمده از دیکتاتوری و گرسنگی و فقر و بی‌عدالتی و مجالس قلابی را از حقیقتش خالی کند.»

آخرین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی همچنین از مداخله حکومت ایران در کشورهای منطقه از جمله سوریه انتقاد کرد.

در حالی که جمهوری اسلامی حضور خود در سوریه را تحت عنوان «دفاع از حرم» توجیه می‌کند، موسوی نوشت: «دفاع از حرم که به معنای حراست از قلب مؤمن در مقابل کمترین گرایش به ستمگران است، به خون ریختن در سرزمین‌های بیگانه برای تحکیم پایه‌های رژیمی کودک‌کش اطلاق می‌شود.»

او «میلیون‌ها مهاجر و صدها هزار کشته در سوریه، بدنامی حزب‌الله لبنان، پیدایش داعش، جنگ‌های قومی و قبیله‌ای در یمن و گرایش کشورهای عربی به پیوند با اسرائیل و شعار هلال شیعی» را «شاهد شوم بودن نیات این کجروی» دانست و افزود: «مصیبت‌های ناشی از این اقدامات برای ایران و منطقه همه از یک خطای بزرگ ریشه می‌گرفت و آن دست بردن در مضمون حقیقی خواست ملت‌ها بود.»
هشدار در مورد موروثی شدن رهبری جمهوری اسلامی
آقای موسوی در بخش دیگری از نوشته خود درباره جانشینی علی خامنه‌ای، نسبت به احتمال «موروثی» شدن رهبری در ایران هشدار داده‌است.

او نوشت: «سیزده سال است که اخبار این توطئه شنیده می‌شود. اگر به راستی در پی آن نیستند چرا یک بار چنین نیتی را تکذیب نمی‌کنند؟»

از مجتبی خامنه‌ای یکی از فرزندان خامنه‌ای که نفوذ زیادی در سپاه پاسداران دارد به عنوان یکی از نامزدهای رهبری آینده ایران نام برده می‌شود.

حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی ۲۵ بهمن پارسال وارد دوازدهمین سال خود شد و آن‌ها همچنان بدون محاکمه و برگزاری هیچ گونه دادگاهی در حبس خانگی به‌سر می‌برند.

در اردیبهشت‌ماه، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه ایران، از «برطرف شدن محدودیت فیزیکی» در مقابل خانه محل سکونت میرحسین موسوی و زهرا رهنورد خبر داد، اما وکیل این رهبر «جنبش سبز» تأکید کرد که «بر خلاف برخی خبرسازی‌ها، رفع حصری صورت نگرفته است».

آخرین اظهارنظر سیاسی آقای کروبی نیز مربوط به تلاش حکومت برای اعمال بیشتر حجاب اجباری است.

فرزند مهدی کروبی به تازگی گفته که پدرش با حجاب اجباری مخالف است و تأکید داشته اجباری کردن حجاب پس از انقلاب اقدامی نادرست و سیاسی بوده است.
+93
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    مسعود راستگو - تهران، ایران

    موسوی دچار پیر مغزی شدید شده پس ژئوپلتیک و سیاست های مربوط به ان چیه؟ پس آمریکا پنجاه ساله تو اقصی نقاط دنیا چرا حضور داره. البته اینا به مذاق ایرانی هایی که مرام و کلا خودشون رو فروختن خوش نمیاد.
    54
    11
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ashkan60 - لندن، انگلستان
    آقای موسوی در این بیانیه اولاً برائت خود را از حکومت تبهکاری که روزگاری ننگ نخست وزیر بودنش را می کشید اعلام کرد و مهمتر از آن بطور کامل خواهان برقراری حکومتی دمکرات و سکولار که نقش دینی و فلسفی نداشته باشد را شد ،من بشخصه تنها به دلیل بیان همین دو مضمون مهم و کلی در حرفهایش می توانم بسیاری از گناهان وی را در زمان مسئولیتش ببخشم .پاینده ایران جاوید شاه
    16
    22
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    lehrte - هانوفر، آلمان
    مسولان دزد و مفتخور دیدن اوضاع خیلی خرابه دارن یواش یواش موسوی رو از تو اب نمک خارج میکنن امت همیشه در صحنه یادتون باشه دوباره گنجیشگ و رنگ نکن جای قناری بهتون بندازن
    17
    23
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    میرحسین موسوی از عاشورای ۸۸ و «استخدام اوباش بد‌سیرت برای قمه‌کش کردن جوانان مردم» یاد کرد و افزود: «سزای آن سلیمانی، سردار بی‌افتخاری که به این جنایت اعتراف و مباهات کرد چه بود، جز آنکه جانش در غربت به قربانی مستبدی دیگر تلف شود». او این سرنوشت را «عبرتی برای بازماندگان» خواند «تا دریابند که سال ۵۷ هم خودکامه‌ای چون خمینی جانی، در ازای طعمه‌ای که پیش‌پای‌شان می‌اندازد همه چیز آنان را مطالبه کرد و می‌کند». او همچنین افزود: "ما را چه شده بود که دوران شکوفایی دوران پهلوی‌ها را با یک آدم وحشتناک آفتابه بدست عوض کردیم تا آنچه که نباید میشد، بشود همانا فاجعه حکومت اسلامی که درست کردن خرابی‌هایش، دهه‌ها بطول خواهد انجامید!" ✌️ ننگ ما دین و ایمان ما!
    10
    28
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momiji0 - توکیو، ژاپن
    حسین همدانی و امثال او مزدوران بی جیره و مواجب احمقی هستند که تنها به عشق عنوان سردار و چُس ثناری که بهشون میدن ، خوشرقصی علیل وقیح رو میکنن و هلاکت بصورت خال هندی یا کتلت ذغالی عاقبت کارشون هست ، چه اونهائیکه با بدنامی کشته شدند و چه اونهائیکه با سرنگونی رژیم ، در نوبت هلاکت هستند ! دیر و زود داره ، سوخت و سوز نداره !!این فسیل نیمه جان هم اگر در انتخابات هشتاد و هشت تقلب نمیشد و به ریاست جمهوری میرسید ، امکان نداشت که طرز فکرش مثل امروز اینگونه عوض بشه و همون میر حسین دُم تکون بده قبل از اون انتخابات کذایی بود !!
    4
    13
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    جانی خونخواری که کلی از مردم شجاع ایران را در جنبش دروغین سبزش به کشتن داد
    2
    9
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    فرهاد۱۹۷۷ - لوس‌انجلس، ایالات متحده امریکا
    [::Ashkan60 - لندن، انگلستان::]. شما می‌توانند این مهره سوخته را ببخشید ولی خیلی‌ها نمیتوانند که از جنایت این جانیان مثل ایشان بگذرند.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ashkan60 - لندن، انگلستان
    [::فرهاد۱۹۷۷ - لوس‌انجلس، ایالات متحده امریکا::]. بله حق دارید منهم البته فقط احساس شخصی خودم را بیان کردم اما معتقدم که ایشان نیز مانند مسئولان دیگر تبهکار حاکمیت باید محاکمه شوند و عدالت در حق ایشان نیز برقرار شود اما همانطور که میدانید ابراز چنین حرفهایی در شرایط کنونی کشور شجاعت می خواهد و لذا مطمئناً باید این نکته مثبت هم در نظر افکار عمومی اجتماع مورد نظر ما باشد.
    0
    3
    ‌پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۲:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.