تسنیم: منابع عراقی اعلام کردند که این کشور با مشارکت شرکت ایتالیایی بر روی اروند رود سد احداث خواهد کرد.
دبیرخانه هیات دولت عراق از پایان یافتن طراحی ساخت سدی بزرگ بر روی «اروند رود» از سوی شرکت ایتالیایی «تکنیکال» خبر داد و تاکید کرد که شرکت ایتالیایی تکنیکال طراحیهای مربوط به ساخت این سد آبی بزرگ بر روی شط العرب (اروند رود) را به پایان رسانده است، این سد میلیاردها مترمکعب آبی را که به خلیج فارس ریخته میشود، جمع کرده و به شکل نهایی به کم آبی در مناطق جنوبی پایان خواهد داد.
طبق گزارش الفرات نیوز عراق، در همین رابطه، «نجم عبد طارش»، مشاور کمیته بهبود کیفیت آب وابسته به دبیرخانه هیات دولت اظهار داشت: سدی که شرکت ایتالیایی تکنیکال طراحی آن را تمام کرده موجب مدیریت حرکت آب و متوقفسازی ریخته شدن و هدررفت آن به خلیج فارس خواهد شد و علاوه بر این، سد مذکور مانع از شکلگیری «زبانه نمک» و حرکت آب شور به داخل اراضی عراق به خصوص استان بصره خواهد شد و حجم آب زیادی برای استانهای جنوبی به ویژه بصره و ذی قار تامین کرده و علاوه بر پایان دادن به مشکل کمآبی در این منطقه، به تغدیه و آبرسانی به اهوار (تالابها) در صورت کاهش سطح آب کمک خواهد کرد.
طارش افزود: این سد طوری طراحی شده که خروجی ۷۰ متر مکعب آب در ثانیه خواهد داشت و این مقدار برای کشت در اراضی زراعی قابل توجهی در استانهای جنوبی کافی است و همچنین به احیای بوستانهایی که از خشکسالی و شوری آب تاثیر پذیرفتهاند، کمک خواهد کرد.
دبیرخانه هیات عراق ضمن تاکید بر حمایت کامل از این پروژه و برداشتن گامهایی مهم در این زمینه تاکید کرد: این پروژه یک میلیارد دلار هزینه دارد و میتوان اجرای آن را آغاز کرد به خصوص که به خاطر مازاد درآمدهای نفتی مشکلی از بابت تامین اعتبارات وجود ندارد. اطمینان عراق از رفع نگرانیهای ایران طارش اظهار داشت: این پروژه احتمال دارد با اعتراض طرف ایرانی به خاطر تاثیر پذیرفتن بنادر این کشور در شط العرب (اروند رود) از این سد همراه شود، اما این مساله را میتوان با ساخت سدی در جنوب بصره حل کرد و به طرف ایرانی اطمینان داد که بنادرش تحت تاثیر این سد قرار نخواهند گرفت.
وی در پایان از نمایندگان استانهای جنوبی در پارلمان خواست تا از این پروژه حیاتی حمایت کنند تا هر چه سریعتر کار ساخت این پروژه آغاز شود.
+6
رأی دهید
-21
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۲
اخوند شیپیشو - اندیمشک، استرالیا
متاسفانه البته برای ایران - چون هر کشوری موظف برای حفظ منافع ملتش و کشورش هست که بهترین راه کارها اتخاذ کنه برای بقا و اینده اون کشور - فقط در ایران بر عکسه . ترکیه - عراق و افغانستان همه فهمیدن اب یک فاکتوره استراتژیک - منابع ابی نقش تعیین کنتده ای در اینده یک کشور داره - فقط الاغهای حاکم تو ایران نفهمیدن .
2
34
جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
الفارد - وردینگ، انگلستان
بنده شاه پرست نیستم چون اصولا بعد از انقلاب دنیا اومدم و بیشتر عمرم رو هم خارج از ایران زندگی کردم. اما خدا بیامرزدش، شاه رو میگم، ۶۰ سال پیش صحبت از اهمیت استراتژیک آب میکرد و این مرد ۶۰ سال از زمان خودش جلوتر بود. ملت ما نفهمیدن و لیاقتش رو نداشتند. کسانی که با شانتاژ و کلاهبرداری و دروغ انقلاب کردند و برای آب و برق مجانی به خیابان ها ریختند.
2
14
جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.