رادیو فرانسه:عباس عبدی: قانونی که بر خلاف "خواست، رضایت و منافع مردم" نوشته شود، خود به خود به اجبار بدل می شود، چون اکثریت قاطع مردم آن را رعایت نمیکنند.
عباس ابدی در یادداشتی در روزنامه "اعتماد" خطاب به مدافعان قانون حجاب اسلامی در کشور نوشته است : عده ای مدعیاند چون رعایت حجاب در قانون آمده و به قول خطیب نماز جمعه تهران، احمد خاتمی، یک "الزام حقوقی" است "به ناچار باید اجرا شود و کسی حق تخطئی از آن را ندارد."
عباس عبدی سپس افزوده است : اما رعایت قانون شرایطی دارد که بدون آنها هیچ قانونی الزامی و اجباری نمی تواند باشد. او از مدافعان حجاب اسلامی پرسیده است : آیا همه قوانین کشور مشمول این اجبار و الزام هستند یا این اجبار و الزام فقط شامل مسئله حجاب می شود؟ به عبارت دیگر، مدافعان حجاب اجباری "مدافع حاکمیت قانون هستند یا مدافع اجرای همین قانون خاص؟" عباس عبدی سپس گفته است : "روشن است که اگر بسیاری از قوانین اجرا می شد، شرایط [کشور امروز] متفاوت می بود". به گفته او مدافعان حجاب اجباری در مقابل این موضوع عمداً سکوت می کنند، چون "خودشان انواع تخلفات از قانون را به نام دفاع از ارزش ها و... دارند و هیچکس هم مانع آنان نمی شود."
عباس عبدی سپس پرسیده است : آیا همین قانون پوشش اسلامی "باید دقیق و مطابق قانون اجرا شود یا سلیقهای انجام میشود؟" او گفته است که آنچه در عمل صورت می گیرد "هیچ ربطی به تبصره" قانون مجازات اسلامی در خصوص "پوشش زنان ندارد." به گفته عباس عبدی اگر قرار باشد این تبصره اجرا شود "به قول خود طرفداران" آن "باید بیش از نیمی از زنان را مجازات کرد."
عباس عبدی سپس افزوده است که یکی از الزامات و شرایط اجرای قانون "وجود حاکمیت قانون و استقلال قاضی است." او پرسیده است : "چرا باید بر اجرای قانونی إصرار کرد که در عمل اجرا نمی شود و برخوردهای سلیقه ای" به شرط اجرای آن تبدیل شده است؟ "این چه قانونی است که حداقل نیمی از زنان کشور را مجرم تلقی می کند؟ قانون جزایی باید به گونهای باشد که مرتکبان آن تعداد بسیار معدودی باشند و به ارتکاب آن نیز افتخار نکنند."
عبدی به مدافعان قانون حجاب اجباری گفته است : اگر مبنای قانون نویسی شرع است، "چرا همه امور شرعی دیگر مثل غیبت کردن، دروغ گفتن، ربا و دیگر موارد بسیار مهم را مجازات نمی کنید؟ یا چرا بی حجابی جلوی نامحرم در محیط خانه را مجازات نمی کنید؟ اگر نظم اجتماعی مبنای قانون مجازات است، در این صورت کاری که بیش از نیمی از زنان انجام میدهند و عرف جامعه نیز متعرض آنان نیست، چگونه می تواند ناقض نظم اجتماعی باشد؟"
عباس عبدی گفته است : چه مرجعی می تواند قانون حجاب اسلامی را تغییر دهد و کی قرار است این تغییر صورت بپذیرد؟ به گفته او : اگر قانون حجاب اسلامی "ابدی و ازلی است باید توضیح داد که چرا اجرا نمی شود و به جای آن سلیقه اعمال میگردد؟ اگر قابل اصلاح است باید گفت منطق وجود آن چیست؟"
عباس عبدی در پایان گفته است : قانونی که بر خلاف "خواست، رضایت و منافع مردم" نوشته شود، خود به خود به اجبار بدل می شود، چون اکثریت قاطع مردم آن را رعایت نخواهند کرد.
+23
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
حکومت اسلامی اجبار شده چون برخلاف «خواست، رضایت و منافع ملت» نوشته شده! ۹۸ درسد امت به ج.ا. رای دادن اما ملت در سکوت و وحشت خاموش ماند تا همین یک دهه پیش! ملت مخالف و امت موافق ج.ا. است. معقولانه از طرف ملت در مقابل احساساتی از طرف امت، تصمیم گرفتن!! ✌️
0
13
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.