شعله‌های خورشیدی چگونه زمین را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

العربیه: «شعله‌های خورشیدی» انفجارهای بزرگ در سطح خورشید هستند که در اثر تغییر مداوم قطب‌های مغناطیسی اتفاق می‌افتند، معمولا چند دقیقه طول می‌کشند، و تشعشعات شدید الکترومغناطیسی از خورشید به سمت کیهان ساطع می‌کنند.

دانشمندان تا بحال پنج گونه از شعله‌های خورشیدی را شناسایی کرده‌اند. طبقه‌بندی آنها به میزان اشعه ایکس ساطع‌شده بستگی دارد، و فاصله بین هرکدام از آنها از یکدیگر، همچون مقیاس «ریشتر» برای اندازه‌گیری قدرت زمین‌لرزه، بر مبنای ده است.

به گفته «ناسا»، شعله‌های گونه X قدرتمندترین شعله‌های خورشیدی هستند. بعد از آنها گونه‌های M، C، B و در نهایت Aقرار دارند. فاصله تمام این‌ها از یکدیگر ده واحد است، و سه گونه آخر ضعیف‌تر از آنی هستند که تاثیر قابل توجهی روی زمین بگذارند.

با این وجود، شعله‌های گونه X و M می‌توانند بر زمین، ماهواره‌ها، سفینه‌های فضایی و حتی فضانوردان تأثیرات خطرناک بگذارند. در سال 1989 یک شعله خورشیدی قوی به زمین برخورد کرد، و با از کار انداختن نیروگاه‌ها و شبکه‌های انتقال برق، کل استان کبک در شرق کانادا را نصف روز در خاموشی سراسری فرو برد.

طوفان‌های شعله‌‌خورشیدی همچنین می‌توانند ذرات باردار، که دارای انرژی زیادی هستند، را به سرعت منتشر کنند، که می‌تواند فضانوردان و فضاپیماهایی که در مدار زمین قرار دارند را به خطر بیندازند.

هنگامی که چنین طوفان‌هایی روی می‌دهد، فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی وارد پناهگاه‌های مخصوص می‌شوند، و کلیه فعالیت‌های خارج از ایستگاه نیز متوقف می‌شود. سیستم‌های حساس به تشعشع که روی ماهواره نصب شده‌اند نیز تا پایان طوفان خاموش می‌شوند.

طوفان شعله‌های گونه M و X همچنین می‌تواند ارتباطات رادیویی در آن قسمت زمین که روبروی خورشید قرار دارد را قطع کند. این پدیده رایج‌ترین رویداد منتج از شعله‌های خورشیدی روی زمین است که تقریباً 2000 بار در سال سیستم‌های ارتباطی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.