چرا پانداها گیاهخوار شدند؟

یورونیوز: کشف فسیل‌های پاندا به جامانده از شش میلیون سال پیش پرده از راز آغاز روند گیاهخواری این حیوان پستاندار برداشت.

در میان این فسیل‌ها که در استان یون‌نان در جنوب غربی چین کشف شده است یک استخوان بزرگ مچ دست معروف به استخوان کُنجدی (سزاموئید) هم دیده می‌شود. این استخوان قدیمی‌ترین نشانه‌ای است که تاکنون از وجود «انگشت ششم» در دست پانداها یا اجداد آنها به دست آمده است.

به گفته دانشمندان پیدایش این استخوان به اجداد پانداها امکان داد تا ساقه‌های بزرگ گیاه بامبو را به دست گیرند و آن‌ها را بشکنند.

فسیل‌های کشف شده در استان یون‌نان چین متعلق به گروهی از خرس‌ها به نام گربه‌خرس (Ailurarctos) است که از اجداد پانداها محسوب می‌شوند. نسل گربه‌خرس‌ها که بین شش تا هشت میلیون سال پیش در چین زندگی می‌کردند منقرض شده است.

تحولات زندگی پانداها از این نظر اهمیت دارد که این خرس‌های بزرگ موردی نادر از تبدیل حیوانی گوشتخوار به موجودی گیاهخوار محسوب می‌شوند.

وانگ ژیامونیگ، کارشناس موزه طبیعی لس‌آنجلس درباره کشف استخوان کُنجدی دست گربه‌خرس می‌گوید: «استخوان کُنجدی دست گربه‌خرس برای اولین بار زمان و مراحل مصرف غذایی بامبو از طرف پانداها را نشان می‌دهد.»

دانشمندان حدود یک قرن پیش به وجود استخوان معروف به «انگشت ششم» در دست پانداها و نقش آن در گیاهخواری آنها پی برده بودند. پانداها تنها خرسی هستند که دستانشان «انگشت ششم» یا استخوان کُنجدی دارد.

پانداها چند میلیون سال پیش از حیوانی گوشتخوار به موجودی گیاهخوار تبدیل شدند. آنها به این ترتیب یک رژیم غذایی نه چندان مغذی را که در کل طول سال در دسترس است جانشین یک رژیم غذایی غنی از نظر میزان پروتئین کردند. یک پاندای بزرگسال می‌تواند روزانه ۴۵ کیلوگرم گیاه بامبو مصرف کند.
+0
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.