چه کسی پشت سرقت از صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران است؟جزئیات ماجرای سرقت از صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران. سرقت به سبک هالیوود؛ چگونه سارقان حرفهای به صندوقهای امانی بانک ملی دستبرد زدند؟ بی بی سی: یکی از شعب بانکی ملی ایران در تهران هدف سرقتی کمنظیر به سبک فیلمهای هالیوودی قرار گرفته و از دیروز که خبر آن در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شد، بازتاب گستردهای یافته است.
جنس این نوع سرقت به دلیل هدف و روش بکارگرفته شده برای بسیاری تازگی داشت.
این اتفاق روز یکشنبه و همزمان با ایام تعطیل در ایران بود و رسانهها پیشتر گزارش داده بودند که سارقان محتویات حدود «۲۵۰ صندوق امانی» را به سرقت بردهاند؛ که بعدا بانک ملی این رقم را «۱۶۸ صندوق» اعلام کرد.
این بانک همچنین گزارشها درباره «سرقت ۱۰۰۰ صندوق امانی» را هم تکذیب کرده است.
بعضی از کارمندان بانک از جمله افراد مظنون هستند.
نادر بودن این نوع سرقت باعث شده جلال رشیدی کوچی، رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی چنین سرقتی را «تقریبا در کشور بیسابقه» بخواند؛ او گفته این اتفاق «پرسشهای زیادی را ایجاد کرده است».
او گفت «دلیل این سهل انگاری» باید مشخص و «ابعاد امنیتی» آن بررسی شود. این سرقت چگونه رقم خورد؟بانک ملی شعبه دانشگاهبر اساس گزارشها، سارقان ساختمانی که در نزدیکی بانک قرار داشت را برای ورود به بانک انتخاب کرده بودند.
گفته شده آشنایی سارقان با این شعبه بانک باعث تدابیری از سوی آنها شده بود؛ از جمله اینکه سارقان تمامی دستگاههای ضبط تصاویر مدار بسته امنیتی بانک را هم با خود بردند. این کار شناسایی مظنونان و رسیدن به سرنخها را توسط پلیس سخت میکند.
خبرگزاری مهر به نقل از «منابع آگاه» گفته سیستم هشدار بانک که باید هم به موبایل رئیس بانک و هم به سامانه پلیس متصل باشد، فقط به موبایل رئیس بانک متصل بوده است و این سرقت به موبایل رئیس بانک پیامک شد «اما به دلیل اینکه در سنوات گذشته این سامانه هشدار اشتباهی داده بوده است رئیس بانک به این پیامک اعتنایی نکرد و فکر کرد مانند دفعات قبلی پیامک اشتباه است.»
به دلیل اینکه بانک از محتویات داخل صندوق امانات اطلاعی نداشته رقم دقیقی از اموال مسروقه در دسترس نیست.
نگرانی مالباختگان امروز تعدادی از آنها را به محل حادثه کشاند.
یکی از مالباختگان به هشمهری گفته: «من حدود ۳۰ سال کار کرده و پسانداز تمام این سالها را به سکه تبدیل کرده و در این صندوق قرار داده بودم که به سرقت رفت.» پرداخت خسارت صندوق امانی بانکها عمدتا به نگهداری اموال با ارزشی مانند طلا، سکه یا اسناد با ارزش مورد استفاده قرار میگیرد و معمولا امنیت بالایی دارند که مجهز به سیستمهای مدرن ایمنی و حفاظتی هم است.
فقط شخص مالک از محتوای این صندوق اجارهای مطلع است و این کار اثبات محتویات آن را برای دریافت خسارت سخت میکند.
با ابهام درباره میزان دقیق اموال سرقت شده، بحث درباره نحوه جبران خسارت مالباختگان ادامه دارد.
بانک ملی ایران البته در اطلاعیهای وعده داده بطور کامل خسارات وارد شده به صاحبان صندوقهای امانی را پرداخت کند اما به جزئیات و نحوه پرداخت آن اشارهای نکرده است.
محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در ایران به خبرگزاری ایسنا گفته «ساختمان بانک و اموال آن تحت پوشش بیمه قرار دارد اما صندوق بانک تحت پوشش بیمه نیست و بانک نیز در صورتی میتواند خسارات وارد شده به این صندوقها را بپردازد که مشتری بتواند ثابت کند که چه میزان کالا یا اشیا در صندوق داشتهاند.»
او گفته خسارات وارد شده به صندوق بانکها را بیمه پرداخت نمیکند، مگر اینکه مشتری از بانک شکایت کند تا موضوع تحت پیگیری قرار گیرد. سرقتهای بانکی «مهیج» در ایران سرقت از بانکها در ایران البته بیسابقه نیست و بعضا به کشته شدن ماموران بانک یا سارقان هم منجر شده؛ اما یکی از موارد بیسابقه آن طی سالهای اخیر به سرقت خودروی حمل پول بانک پاسارگاد در تهران برمیگردد.
در این سرقت دو خودروی سواری پراید در بزرگراه حقانی تهران خودروی حمل پول بانک را تعقیب و با پیچیدن جلوی این خودرو، آن را متوقف کردند.
سارقان سپس راننده خودروی حمل پول را پیاده کردند و او را با خود بردند؛ آنها دستگاه ردیاب (جیپیاس) جاسازی شده در خودرو را هم پیدا کردند و بیرون انداختند.
این افراد سپس راه یک خودروی دیگر (ال ۹۰) را بستند و با انتقال کیسههای پول به خودرو از محل فرار کردند.
بنابر اعلام پلیس ۶ نفر در این سرقت دست داشتند که ۲ نفر طراح اصلی نقشه سرقت از کارمندان حراست بانک پاسارگاد بودند.
+83
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
سرقت تاریخی از صندوق امانات بانک ملی کار سپاه است یا موساد؟ کار سپاه پاسداران است ! سپاه وقتی بودجه اش کم میاورد دست به هر دزدی و قاچاق و بگیر و مصادره کن اموال مردم میزند .
3
33
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۸
siavash786 - آمریکا، ایالات متحده امریکا
برای همدستی شخصی که بتواند برای کشور دیگرجاسوسی و یا عملیات خطرناکی انجام دهد هزینه و وقت زیادی میبرد. موساد و یا هر سازمانی محتاج به پول نیستن و خیلی بیش از این خرج میکنند. اینکار همانطور که قبلا گفته شد کار خودی است نه بیگانه. اوایل سال ۵۸ دستبرد کاخ گلستان را شاید شنیده باشید .
4
30
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
sama128 - شیراز، ایران
توجه فرمایید این یارو محمد رضا فرزین که رئیس کل بانک ملی درسته مثلا دکتری اقتصاد داره و رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه یه زمانی بود حالا را نمیدونم ولی یه تخته چه عرض کنم ۱۰ تخته اش کم این آدم زمان احمدی نژاد یه بودجه سنگین گرفت جهت دهک بندی و تخصیص یارانه بعد چند ماه سرکاری و به جیب زدن بودجه گفتن از دم به همه ۴۵۵۰۰ تومان میدیم اون بودجه چی شد کی زد توگوشش که البته مشخصه یکیش این بوده ماست مالی شد . روزی که اومد بشه رییس کل بانک ملی براش فرش قرمز پهن کردن نیروهای نگهبان سان دیدن جلوش یه مسخره بازی کردن طرف فکر سرهنگ قذافی بچه بازه 😂😂😂😂 خب از اون کوشکوب یه همچین دزدی سنگینی هم میشه . توی این سیستم گوشکوب های بی مغز دزد پست های بالا میگیرن فقط هم میخورن بدون کوچکترین خروجی مثبت به اندازه یک اپسیلون
3
14
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۱
اخوند شیپیشو - اندیمشک، استرالیا
دزد به دزد وقتی میزنه میشه شاه دزد - بنابراین جواب سوال کاملا معلوم است - شاه دزد در دنیا کیست ؟ سپاه کله گنده 😂😂😂
3
24
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.