قوه قضائیه از برداشتن درهای فلزی کوچه محل سکونت میرحسین موسوی خبر داد

 بن‌بست اختر، محل سکونت میرحسین موسوی و زهرا رهنوردرادیو فردا: خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران، روز دوشنبه، ۵ اردیبهشت از «برطرف شدن محدودیت فیزیکی» مقابل خانه محل سکونت میرحسین موسوی و زهرا رهنورد خبر می‌دهد.

خبرگزاری فارس نیز می‌نویسد دو دری که از ابتدای موضوع حصر میرحسین موسوی در بن بست اختر «برای حفاظت از وی تعبیه شده بود با تصمیم شورای عالی امنیت ملی برداشته شد.»

حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی روز دوشنبه، ۲۵ بهمن امسال وارد دوازدهمین سال خود شد و آنها همچنان بدون محاکمه و برگزاری هیچ گونه دادگاهی در زندان خانگی به‌سر می‌برند.

حامیان میرحسین موسوی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال است حکومت ایران به اجبار میرحسین موسوی را در حصر نگه داشته است، می‌گویند این اقدامات برای جلوگیری از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی این رهبر جنبش سبز صورت گرفته است و ربطی به حفاظت از او ندارد.
با این حال، خبرگزاری‌های داخلی روز دوشنبه نوشتند که دو در مقابل خانه آنها برداشته شده، اما «اصل مراقبت» از آقای موسوی که رسانه‌های ایران از او با عنوان «یکی از سران فتنه ۸۸» نام می‌برند، همچنان برقرار است.

علی مطهری نماینده سابق مجلس نیز روز ۲۵ بهمن با انتشار پیامی توئیتری گفته که اگر چند ماه اول حصر را، به گقته او، برای مدیریت بحران «قابل توجیه» بدانیم، «ادامه‌ آن برخلاف اصول متعدد قانون اساسی بوده است».

آقای مطهری در ادامه گفته است: «مجازات این افراد بدون شنیدن دفاعیات آن‌ها در دادگاه علنی و صدور حکم قضایی وجاهت قانونی ندارد».

خبرگزاری‌های داخلی روز دوشنبه مدعی شدند که برداشته شدن «محدودیت فیزیکی» در بن‌بست اختر در خیابان پاستور تهران که محل زندگی آقای موسوی و خانم رهنورد است، با هدف «تسهیل در رفت‌وآمد همسایه» آن‌ها انجام شده است.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که حامیانشان آن‌ها را «رهبران جنبش سبز» می‌خوانند، پیروزی محمود احمدی‌نژاد در آن انتخابات را نتیجه تقلب در شمارش آرا و مداخله نهادهای نظامی اعلام کردند.

انتخابات آن سال در نهایت به اعتراضات گسترده‌ای در پایتخت و برخی شهرهای دیگر منتهی شد و حکومت ایران این اعتراض‌ها را با خشونت و به شدت سرکوب کرد.

میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی و همسرش فاطمه کروبی از بهمن ۱۳۸۹ بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی در حصر خانگی قرار گرفتند، اما بعدها از گفته‌های مقامات ایران از جمله فرمانده پیشین نیروی انتظامی چنین برآمد که حبس خانگی آن‌ها به فرمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اجرایی شده است.

فاطمه کروبی پس از مدتی آزاد شد و بر اساس ویدیوهای منتشرشده از ملاقات مهدی کروبی با برخی فعالان «اصلاح‌طلب» در ماه‌های گذشته، به نظر می‌رسد که محدودیت‌های او در مقایسه با آقای موسوی و خانم رهنورد تا حد زیادی کاهش یافته است.

زهرا موسوی، فرزند میرحسین موسوی و زهرا رهنورد ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ درباره جزئیات وضعیت «حصر» در توئیتی نوشته بود: «یازده سال است که کلید خانه سه شهروند در دست غریبه‌هایی مسلح است. هنوز با عبور از دو در امنیتی در کوچه باریک با دوربین‌های متعدد، زندانبان در را قفل کرده و مهمان که مجوز حضورش به دست ماموران است، زمانی را در حصر بی‌سرانجام، در بند بن‌بست اختر با ساکنان محصورش سهیم می‌شود».

خانم موسوی از هشتگ «حصر بی قانون» استفاده کرده و نوشته بود: «هنوز پشت بام خانه با قفل کلیدش در دست مأموران است. معلوم نیست شبانه‌روز دوربین‌ها و شنودهای واضح و پنهان، بی‌وقفه صدا و فیلم برای چه کسانی فراهم می‌کنند.»

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی نیز به مناسبت یازدهمین سالگرد حصر «رهبران جنبش سبز» در ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ به خبرگزاری ایلنا گفته بود که خیلی از نهادهای کشور به این نتیجه رسیده‌اند که «حصر» باید به پایان برسد، اما بدون اشاره به نام مشخصی گفته بود که یک «نهاد خاص» همچنان مخالف رفع آن است.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری سابق ایران در تبلیغات خود در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری به‌ویژه در سال ۱۳۹۲ قول داده بود که برای رفع حصر «رهبران جنبش سبز» تلاش کند، اما به گفته حسین کروبی، اسحاق جهانگیری، معاون اول آقای روحانی در دیدار با او پس از پیروزی آقای روحانی انتخابات ۱۳۹۶ گفته بود که در چهار سال اول برای رفع حصر کاری انجام ندادیم، اما در دوره دوم این موضوع را جدی پیگیری خواهیم کرد.

حسین کروبی در ادامه تاکید کرده بود که آقای روحانی در دور دوم هم «سر سوزنی به وعده‌های خود عمل نکرد.»
+13
رأی دهید
-51

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۰
    نسل جدید ضد استبداد - تهران، ایران
    حواسمان باید باشد و به گوش باشیم و به هوش باشیم! حکومت استبدادی جمهوری اسلامی میخواهد یک ورق سوخته را دوباره رو کند بلکه عده ای چلمنگ بی دست و پای دین پناه را دوباره به منقل و افیون اصلاح طلبی زیر پوستی سرگرم کند و نهایت آمال و آرزوی آنها این باشد که در زیرزمین خانه مقاومت سبز، پس از قرائت نماز جماعت و دعای کمیل و زیارت عاشورا و چای روضه خطاب به خامنه ای چند کبریت بی خطر پرتاب کنند و چند وقت یکبار فیلمش را پخش کنند و به ارگاسم اصلاح طلبی برسند. به وقتش هم که شد، افسار پیروانشان را سفت کنند که یک موقع تند نروند!
    53
    53
    دوشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    محسن ۵۵ - گنت، بلژیک

    کار به جائی رسیده که الان حکومت از طرفداران پهلوی یا بقیه مخالفان کمتر ترس داره تا از اصلاح طلبان خودشون.خامنه ای فکر کنم چند سال دیگه به خود رئیسی هم اعتماد نداشته باشه.
    4
    40
    دوشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    کدوم در؟ جلویی یا پشتی؟ ملت سر کار فکر میکنن اینها تو حصر بودن
    14
    47
    دوشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. اگر اشتباه نکنم باید همون دری باشه اون خواننده به این مضمون میخوند: لیلا در واکن منو، پشت در وا کن منو، این چه در وا کردنه؟ گوشت آبگوشت گردنه!
    1
    1
    دوشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    همینطوری - جنوب آلمان، آلمان
    موسوی, کروبی, احمدی نژاد, و ... همه اینها سوپاپ اطمینان نظام هستند. و همه دستشون تو یک کاسه ای هست که محتویات کاسه خون مردم ایران میباشد. مردم میلونی آمدن تو خیابونها همین موسوی میدونست که کار رژیم تمامه به مردم گفت مردم برد خونه . شما خوش باورها فکر میکنید اینها حصر بودن یا احمدی نژاد حالا یک دفعه سنگ مردم رو به سینه میزنه و احضار پشیمونی میکنه از کودتاه ۵۷ . خدا به داد جوونها برسد نمیدونم که آخوند دوباره چه خوابی برای خون ریزی دیده
    2
    3
    دوشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    دیاآکو فردوسی - لندن، انگلستان
    دارن از آب نمک در می آورنش !!!!!!! . سگ زرد برادر شغال میباشد ،. و این دو مترسگ هم برای بقای رژیم آخوندی حاضرند خودشان و خانوادشان را هم فدا کنند ،. ..... وقتی روحانی روباه بنفش بیست و چند سال پیش پسربزرگش را در لندن با کلت شخصی کشت و یا محسن رضایی چند سال پیش پسرشرا در دبی به قتل رساند و یا ری شهری و حسنی نماز جمعه ارومیه و یا همین جنتی در کارنامه شان فرزند کشی دارند ،،،،. آیا میشود به اینها اعتماد کرد ،.
    1
    3
    ‌سه شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.