دلایل درد ناحیه شکم بعد از غذا خوردن

در بیشتر موارد زمانی که فرد به‌شدت گرسنه است، دچار درد معده می‌شود. این درد در ناحیه شکم طبیعی است و بعد از خوردن غذا از بین می‌رود.

به‌گزارش Times Of India اما برای برخی، دقیقا برعکس است. معده آنها بعد از خوردن غذا شروع به درد می‌کند. درد معده گاه‌به‌گاه بعد از خوردن یک بشقاب پر از وعده غذایی طبیعی است. فقط در صورتی موضوعی نگران‌کننده می‌شود که به یک درد روزمره تبدیل گردد:

غذا خوردن خیلی سریع
یکی از دلایل معده درد می‌تواند سریع غذا خوردن باشد. وقتی غذای خود را خیلی سریع می‌بلعید، هوای اضافی را همراه غذا وارد معده می‌کنید. این امر باعث نفخ و گاز می‌شود و شکم شما بزرگ به نظر می‌رسد. علاوه‌بر‌این، سریع غذا خوردن می‌تواند بدن شما را از جذب مواد مغذی نیز محروم کند.

سوء هاضمه
مصرف زیاد قهوه، الکل، غذاهای تند و ... می‌تواند منجر به سوء‌هاضمه شود. این بدان معناست که این غذاها هضم غذا و تبدیل آن به گلوکز را برای بدن دشوارتر می‌کنند. در نتیجه ممکن است احساس نفخ و حالت تهوع داشته باشید. برخی از افراد به دلیل برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند سندرم درد اپی‌گاستر (EPS) که شایع‌ترین منشا درد دور ناف و روده است و سندرم پریشانی پس از غذا (PDS) از مشکل سوء‌هاضمه رنج می‌برند.

سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا به رسوبات کوچک، سخت و کریستال مانندی گفته می‌شود که در کیسه صفرا یا مجرای صفرا ایجاد می‌شوند. کریستال‌ها ممکن است به‌دلیل کلسترول بیش از حد در صفرا، عملکرد غیر‌طبیعی کیسه صفرا یا به دلایل دیگر شروع به رسوب کنند. این سنگ‌های صفراوی ممکن است بعد از صرف غذا باعث درد شوند، به‌خصوص اگر غذای شما پرچرب باشد. درد کیسه صفرا همچنین می‌تواند منجر به التهاب شود و ممکن است نیاز به مراقبت فوری پزشکی داشته باشد.

عدم تحمل غذایی
گرفتگی معده، اسهال و استفراغ نیز از نشانه‌های عدم تحمل غذایی هستند. عدم تحمل غذایی یک وضعیت سلامتی است که در آن بدن قادر به هضم برخی از مواد غذایی نیست. بنابراین، هنگامی که چنین غذاهایی مصرف می‌شوند، بدن واکنشی را ایجاد می‌کند که باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات مربوط به معده می‌شود. این عارضه، یک وضعیت پزشکی جدی است و نیاز به مراقبت پزشکی مناسب دارد.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.