عضو اتاق بازرگانی تهران: دلار ۴۰ هزار تومان می‌شود

نرخ دلار در چند ماهه آخر سال ۱۴۰۰ همسو با مذاکرات وین دستخوش تغییرات زیادی بودایندیپندنت فارسی:فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران پیش‌بینی کرد نرخ دلار در ایران به ۴۰ هزار تومان برسد و نرخ تورم هم بالای ۶۰ درصد را تجربه کند.

مستوفی روز سه‌شنبه ۹ فروردین به سایت «اقتصاد ۲۴» گفت تاثیر پول‌های آزاد شده احتمالی ناشی از لغو تحریم‌ها در بازار هم نمی‌تواند مانع از افزایش نرخ دلار شود.

به گفته وی «دولت تاکنون تغییری در سیاست‌های پولی و مالی خود ایجاد نکرده» همین مساله می‌تواند منجر به افزایش ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی و «تجربه ناخوشایند تورم بالای ۶۰ درصد» شود.

بسیاری از اقتصاددانان و کارشناسان همچون مستوفی افزایش شدید نقدینگی را سمی برای اقتصاد می‌دانند که تلاش دولت برای جبران کسری بودجه، نرخ تورم در سال ۱۴۰۱ را وارد شرایط بحرانی‌تری خواهد کرد.

مستوفی در این زمینه گفته که «وضعیت استقراض دولت‌ها از بانک مرکزی باعث تورم افسار گسیخته شده» و نرخ دلار ۲۳ هزار تومانی در کنار افزایش دستمزد‌ها نیز منجر به کاهش ۵۰ درصدی بودجه دولت در سال ۱۴۰۱ خواهد شد.

پیش‌بینی آینده اقتصاد ایران و بسیاری دیگر از شاخص‌های اقتصادی از نظر بسیاری از کارشناسان وابسته به نتیجه مذاکرات هسته‌ای وین است.

اصغر سمیعی، رئیس پیشین کانون صرافان هم در این رابطه گفته که نرخ دلار برای شروع در سال جدید را حدود ۳۵ هزار تومان برآورد می‌کند.

حجت قندی یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی هم گفته «احتمال ثبات قیمت ارز در محدوده فعلی در کوتاه‌مدت بیشتر است، اما شوک ارزی بعدی نیز چندان دور نیست.»

سعید اشتیاقی یک عضو اتاق بازرگانی ایران و چین هم چنین اظهارنظر کرده که «چنانچه مذاکرات احیای برجام به نتیجه برسد، می‌توان امیدوار بود که قیمت دلار در کوتاه مدت تا ۲۲ هزار تومان عقب‌نشینی کند.»

نرخ دلار در چند ماهه آخر سال ۱۴۰۰ همسو با مذاکرات وین دستخوش تغییرات زیادی بود  و در روز‌های اخیر به  ۲۷ هزار تومان هم رسید.

کارشناسان اقتصادی رشد دو روز اخیر نرخ دلار را زنگ خطری برای صعود مجدد قیمت آن در صورت شکست مذاکرات ارزیابی می‌کنند.
+92
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا

    اشتباه میفرمایید در پایان سال ۱۴۰۱، دلار را بالای ۵۰ هرار تومن میتوانید بخرید!!!
    8
    45
    ‌سه شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۸
    hassan1326 - تهران، ایران

    جمله دلار گران میشود صحیح نیست ، درستش اینستکه ریال بی ارزش میشود . تا جمهوری نکبت ،فاسد،بی عرضه،دزد در ایران حکومت میکند !؟! آش همین است و کاسه همین !؟!
    4
    88
    ‌چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    حمید اندیشه - لندن، انگلستان

    بشود!!؛مرده رو از سکته قلبی میترسونی؟!!؛تموم شدیم رفتیم خبر نداریم!؛مسخره اش اینه که خیلیا عادت کردن خیلیام نمیفهمن هستن بسیاری هم فکر میکنن عاقا با قاطر سفیدش زهور میکنه و ادل و داد رو با شمشیر برگرار میکنه!!..
    2
    38
    ‌چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    افزایش حقوق ها و افزایش جمعیت بدون بالا رفتن تولید ملی و چاپ دائمی اسکناس و از هر اقتصاددانی بپرسید امسال را باتورم بالای 50 درصد پیش بینی میکند. مسابقه ی بین لاک پشت و خرگوش است و البته خرگوش همیشه برنده است
    0
    13
    ‌چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    چرت میگه .ایران دوره فشار حداکثری ترامپ رو تونست پشت سر بگذارد. روزی که دولت فشل روحانی دست رو دست کذاشته بود و میگفت نمیزارن حتی یه بشکه نفت بفروشیم .الان که روزانه بالای ۳ میلیون بشکه نفت در روز می‌فروشیم و آمریکا مجبوره به برجام برگرده
    2
    0
    ‌پنجشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.