آلودگی هوا تاثیری منفی بر روی شنا در جهت درست اسپرم ها دارد

یک مطالعه که به تازگی بر روی ۳۰ هزار مرد انجام شده نشان می‌دهد توانایی اسپرم برای شنا کردن در جهت درست می‌تواند بر اثر آلودگی هوا تحت تاثیر قرار بگیرد.

پژوهشگران می‌گویند هرچه اندازه ذرات آلاینده معلق در هوا کوچک‌تر باشند، کیفیت اسپرم پایین‌تر آمده و تحرک آن کمتر می‌شود. در مقاله منتشرشده آمده است: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که ذرات آلاینده کوچک‌تر می‌تواند نسبت به ذرات آلاینده بزرگ‌تر در ایجاد ضعف در قدرت تحرک اسپرم موثرتر باشند.»

پژوهشگران در دانشکده پزشکی دانشگاه تونگجی در شانگهای چین برای این تحقیق داده‌های ۳۳ هزار و ۸۷۶ مرد از ۳۴۰ شهر این کشور را که به طور متوسط ۳۴ سال سن داشتند در حدفاصل زمانی ژانویه ۲۰۱۳ تا دسامبر ۲۰۱۹ مورد مطالعه قرار دادند.

پرسش اصلی مطرح شده این بود که آیا شرکت‌کنندگان ۹۰ روز قبل از آزمایش در معرض ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر، ۲.۵ تا ۱۰ میکرومتر و بزرگتر از ۱۰ میکرومتر قرار گرفته‌اند یا نه. محققان سپس روی تعداد، غلظت و تحرک اسپرم‌ها تمرکز کردند.

هرچند پژوهشگران نتوانستند ارتباط قابل توجهی بین آلودگی هوا و کیفیت اسپرم از نظر تعداد یا غلظت آن بیابند، با این حال دریافتند که هر چه شرکت‌کننده بیشتر در معرض ذرات آلاینده ریز قرار داشته باشد، حرکت پیشرونده اسپرم یعنی توانایی آن برای شنا به جلو کمتر می‌شود.

به طور خاص برای فردی که در معرض ذرات آلاینده کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر قرار داشت، تحرک اسپرم کاهشی معادل ۳.۶ درصد ثبت شد در حالی که این میزان برای افراد در معرض ذرات ۱۰ میکرومتری۲.۴۴ درصد بود. این بدین معنی است که ممکن است اندازه‌های مختلف ذرات آلاینده معلق اثرات متفاوتی بر کیفیت مایع منی داشته باشند و احتمال می‌رود هرچه ذرات کوچک‌تر باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که آن‌ها به عمق ریه‌های انسان نفوذ کنند.

محققان همچنین تصور می‌کنند ذرات معلق توانایی تحت تاثیر قرار دادن اسپرم به لحاظ ژنتیکی را دارند، هرچند می‌گویند باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

دانشمندان مدت‌ها است در تلاش هستند تا مشخص کنند آیا ارتباطی میان آلودگی هوا و کیفیت اسپرم وجود دارد یا خیر؟ تا کنون نتایج اغلب مطالعات متناقض و پیچیده بوده و به طور دقیق نتوانسته ثابت کند آیا آلودگی هوا اثرات نامطلوبی بر باروری مردان دارد یا نه.

آلن پیسی، استاد آندرولوژی در دانشگاه شفیلد بریتانیا، گفت: «نتایج به دست آمده درباره ارتباط میان آلودگی هوا و کیفیت مایع منی چشمگیر است زیرا از داده های کیفیت اسپرم بیش از ۳۰ هزار مرد استفاده می‌کند.»

وی افزود اما این امر الزاما نمی‌تواند نشان‌دهنده همبستگی علت و معلولی قطعی باشد چرا که «ما اطلاعات بیشتری درمورد مورفولوژی، شکل و اندازه اسپرم نداریم درنتیجه عوامل دیگری می‌توانند در کاهش سطح تحرک آن دخیل باشند.»

نتایج تحقیق تازه در ژورنال علمی «JAMA Networks» منتشر شده است.
+1
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.