علل نزدیکی غیرمنتظره اردوغان به تل آویو چیست؟

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، رای الیوم نوشت: رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه اعلام کرد که اسحاق هرتزوگ طی یک سفر رسمی در اوایل ماه آینده به ترکیه سفر می کند. اردوغان در مصاحبه با شبکه ان تی وی ترکیه تصریح کرد که این سفر می تواند فصل تازه ای را در روابط بین دو طرف بگشاید و وی آماده است تا گامهایی را برای هماهنگی با اسرائیل در تمام زمینه ها بردارد.
 
در ادامه این مطلب آمده است: این خبر که البته برای ما غافلگیر کننده نبود، ظاهرا موجب شگفتی بسیاری از طرفداران اردوغان بویژه جنبش های مربوط به اسلام سیاسی، بخصوص اخوان المسلمین می شود و آنها را شوکه و نا امید می کند، چرا که این گروهها رئیس جمهور ترکیه را نماد و الگویی برای ملی گرایی و از حامیان مساله فلسطین می دانستند، همچنانکه وی در سال 2010 کشتی هایی را برای شکستن محاصره به نوار غزه فرستاد، کشتی هایی که مورد تعرض نیروهای کوماندوی دریایی اسرائیل قرار گرفته و در نهاست ده نفر از مجاهدان ترک به شهادت رسیدند.
 
اردوغان بار دیگر از تمایل خود برای به صفر رسیدن مشکلات با تمام دشمنان در منطقه عربی و بازگرداندن روابط با دولتها به حالت عادی خود خبر داده است، برای مثال گروههای معارضی در مصر و عربستان که پیش از ایران، ترکیه به آنها کمک می کرد.
 
مساله جالب توجه آنکه این گروهها که استانبول را مقر خود قرار داده اند، هیچ انتقادی را متوجه رئیس جمهور ترکیه نکردند، چه به دلیل دور کردن تعدادی از اعضای این گروهها از مقرشان توسط اردوغان، چه به دلیل بسته شدن و تعطیلی دفاتر یا شبکه های تلویزیونی مربوط به آنها و حتی پس از اعلام نزدیکی ترکیه با رژیم اشغالگر و تاکید بر از سر گیری روابط اقتصادی و سیاسی کامل با آن.
 
براساس آمار موجود، فروپاشی اوضاع اقتصادی در ترکیه، از میان رفتن 40 درصدی ارزش ارز داخلی و بالا رفتن میانگین تورم تا 32 درصد، باعث نابه سامانی اوضاع معیشتی مردم و در ادامه نارضایتی آنها از حزب عدالت و توسعه شده است.
 
گشودن دریچه روابط با رژیم اشغالگر، پذیرش تمام شروط آنها و پهن کردن فرش قرمز برای ریاست دولت صهیونیستی، هرگز اقتصاد ترکیه را از بحران خارج نکرده و نمی تواند سهمی در افزایش نسبت تایید نخبگان ترک داشته باشد، چرا که اشتباهات کشنده ای که دولت ترکیه مرتکب شد، بویژه سیاستهای اقتصادی نادرست و جدال برانگیز آن، دخالت نظامی در سوریه و پذیرش نزدیک به 5 میلیون مهاجر سوری که اکنون به دلیل مسائل مربوط به سیاستهای تبعیض نژادی شرایط سختی را می گذرانند، به اضافه تغییر نظام سیاسی پارلمانی به ریاستی که تمام صلاحیتها را وضع می کند و همه تصمیم گیریها بر عهده آن است، همگی سهم زیادی در کاهش دستاوردهای حکومت حزب عدالت و توسعه داشته است
 
اردوغان در زمان اشتباهی به دنبال تقویت روابط با تل آویو است، بویژه پس از شکستهای پی در پی اسرائیل و ارتش آن در تمام جنگهای اخیر و به طور خاص، جنگ سیف القدس، که قدرت سیاسی و نظامی محور مقاومت را نشان داد.
 
نمی دانیم روابط اردوغان با گروههای مقاومت اسلامی نظیر حماس، پس از این نزدیکی سریع به رژیم اشغالگر چگونه خواهد بود. رئیس جمهور ترکیه در سالهای گذشته رابطه ائتلافی خاص و متمایزی با این گروهها برقرار کرده و به آنها اجازه فعالیت های سیاسی در ترکیه را داد، آنچه که باعث می شود این احتمال مطرح شود که شرط اسرائیل برای برقراری روابط نزدیک با ترکیه، توقف فعالیتهای گروههای اسلامی در ترکیه باشد، چرا که امکان جمع بین اسرائیل و جنبش حماس برای ترکیه وجود ندارد.
 
سیاست نزدیکی به رژیم اشغالگر و قبل از آن، مصر، امارات و عربستان، بر این مهم تاکید می کند که اردوغان منفعت خود در ماندن در حکومت را بر هر چیزی ترجیح می دهد و دیگر اقدامات ظاهری اش از جمله تهدید سفیر امارات به اخراج از ترکیه، پس از امضای توافق ابراهیم بین امارات و اسرائیل، شعاری بیش نیست.
+63
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    danyou - تل آویو، اسرائیل

    مرتیکه آخوند کراواتی . آخونده دیگه هر موقع احساس خطر کنه دست به دامان اسرائیل میشه . خامنه ای هم همین هست . موقعی که احساس خطر کامل کنه دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در تل آویو رو افتتاح میکنه.
    35
    100
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    منتظر الزورو - کپنهاگ ، دانمارک

    اردوغان برای سر قدر موندن یک روز به نعل اسلامگریی میکوبه یک روز به میخ پانتورکیزم. کارشم که بیخ پیدا میکنه از دموکراسی و آزادی و متمدن بودن حرف میزنه.
    20
    74
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    اقای شاکی - برمن، آلمان

    این پفیوز دجال تاریخ مصرفش تموم شده و مثل ادمی که داره غرق میشه دست به طرف هر چیزی دراز میکنه.
    15
    54
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    حمید اندیشه - لندن، انگلستان

    منافع ملی امتش!
    5
    28
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    علی چلاق - دوسلدورف، آلمان

    با همه ای ایرادی که بهش وارده ولی بحر حال یک سیاست مداره که وقتی به کارنامه ای کاریش برای کشورش در کل خیلی هم بد نبوده.بهرحال اون یه سیاست مداره و سیاست مدار باتجربه یعنی همین که شرایط رو بخوبی تشخیص بده و بنفع منافع کشورش کار کنه ونه مثل وطن فروشهای که در کشور ما حمکرانی می کنن و به همه چیز فکر می کنن بغییر از ایران و ایرانی.
    16
    42
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    علتش وضعیت بد اقتصادی هست!
    10
    26
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    بارها اشاره کرده‌ام ، لابی یهودیان در مثلث تل اویو ، نیویورک و لندن بازار اقتصاد و ارز را در دست دارند ، همین میلیاردر معروف یهودی ،جورج سوروس با خرید و فروش ارز چندین بحران بوجود آورد ، اردوغان بر خلاف سید علی مچل زیرک است ، کت و شلوار بزرگ‌تر از قد و قواره اش پوشید ، ارزش پول کشورش را تقریبا نصف کردند ، ناچاره با یهودیان مدارا کند . البته بحث من اصلا اسراییل ستیزی نیست ، برعکس بیان توانایی شگفت انگیز این کشور است ،در غیر اینصورت اردوغان هرگز تعلیم نمیکرد
    3
    9
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    یک زمانی به خاطر این دیندار ها یک آرتیست بازی کرد و آن موقع جواب داد و اما امروز همان دیندارها بر علیه ش هستند و دنبال تنش زدایی و رابطه خوب با اسراییل است و کاش یک روزی مقامات ایران هم منافع کشور و ملتششان را به چند تا عرب فلسطینی که از ایران و ایرانی ها نفرت دارند ترجیح دهند .
    1
    7
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    انزمان که این مذهبی متعصب پا روی پا خودش انداخت و بدون رعایت اصول دیپلماسی به شیمون پرس رییس جمهور اسراییل احمقانه هم تاخت همه صاحبنظران سیاسی معتقد بودند روزی فرا خواهد رسید که اردوعان عر عر خودش را کم بکند و دست بدامان اسراییل بشود که قدرت مالی و اقتصادی دنیا را در کنترل دارد.و حالا همان روز هاست
    6
    5
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::] ۱. در تأیید نظر شما، بی مناسبت نداستم اشاره کوتاهی به یک واقعه تاریخی داشته باشم. البته برای داشتن درک بهتر از وضعیت مورد اشاره شما برای دوستانی که می خواهند بدانند دنیا دست کیست، می توانند یک جمله بندی شبیه این کلمات را در یوتیوب جستجو کنند uss liberty six days war لازم است ساعتها و روزها وقت گذاشت و به چندین گفتگوی تاریخی از منظر تقابل منافع استراتژیک انداخت.
    0
    4
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::Kefli Iskender - مریخ، وانواتو::]. مرسی گرامی ، در این رابطه فیلمی هم ساخته شد ، البته جزییات این واقعه تاریخی را فراموش کرده بودم ، جالب بود
    0
    2
    یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    این بوی کباب به پوزش خورده بود .فکر میکرد بزداغ وزیرش کباب شده نمیدونست خر کباب میکنن و میخواست به نوحه خونی حسن خرص الله و امثالش برقصه،ولی وقتی دید تو کارخانه های چرم سازی چین چه خبره از ترس دست به دامن اسراییل شد که دمپایی نشه!
    1
    0
    ‌سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.