فست‌فود؛ مقصر افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی

دویچه وله :به‌دلیل محبوبیت جهانی رژیم غذایی به اصطلاح غربی، بروز اختلالات سیستم ایمنی در همه جا در حال افزایش است.

به‌گزارش نیویورک پست و به‌گفته دانشمندان موسسه فرانسیس کریک لندن که یک مرکز تحقیقاتی در حوزه زیست‌‌شناسی است؛ بیماری‌های خودایمنی از جمله دیابت نوع ۱، مولتیپل‌اسکلروزیس، آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو در دهه‌های اخیر افزایش یافته است.

این دانشمندان مطالعه خود را به بررسی علت بروز چنین بیماری‌هایی اختصاص داده‌اند و معتقدند می‌توان آن را ناشی از فراگیر شدن اخیر مصرف فست‌فودها دانست؛ غذاهایی که فاقد هرگونه ماده مغذی هستند.

به‌گفته آنها، تعداد موارد ابتلا به بیماری‌های خودایمنی، حدود ۴۰ سال پیش در جهان غرب شروع به افزایش کرد. با این حال، ما اکنون شاهد ظهور این بیماری‌ها در کشورهایی هستیم که قبلاً هرگز چنین بیماری‌هایی نداشته‌اند. بخصوص در آسیا و خاورمیانه که در دهه‌های گذشته، موارد بروز بیماری التهابی روده به‌شدت افزایش داشته است.

بیماری‌های خودایمنی از ناتوانی سیستم ایمنی بدن در تمایز ارگانیسم‌های مهاجم از ارگانیستم‌های غیرمهاجم به وجود می‌آیند و باعث می‌شود سیستم دفاع ایمنی به سلول‌های سالم نیز حمله کند. التهاب ناشی از پاسخ ایمنی مکرر می‌تواند باعث آسیب طولانی‌مدت به اندام‌ها و بافت‌های آسیب‌دیده شود.

در این میان، فست‌فودها فاقد مواد مهم خاصی مانند فیبر هستند، و شواهد نشان می‌دهد که این تغییر بر میکروبیوم فرد تأثیر می‌گذارد؛ مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌هایی که در روده خود داریم و نقش کلیدی در کنترل عملکردهای مختلف بدن دارند.

این تغییرات در میکروبیوم‌، بخصوص در میان کسانی که استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری‌های خودایمنی را دارند، باعث ایجاد این بیماری‌ها می‌شود. به‌گفته دانشمندان اکنون بیش از ۱۰۰ نوع از این بیماری‌ها کشف شده است.

دانشمندان می‌گویند غذاهای ناسالم به هشدارهای سلامتی ترسناک «سبک تنباکو و سیگار» نیاز دارند. زیرا متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری‌های خودایمنی وجود ندارد.

بنا‌به‌اعلام مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، امروزه حدود ۲۴ میلیون آمریکایی، یعنی تقریباً  ۷ درصد از جمعیت، از یکی از این بیماری‌ها رنج می‌برند.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.