نیکلاس مادورودویچه وله :رئیس جمهوری مورد مناقشه ونزوئلا میگوید بهزودی برای ملاقات با رئیسی و امضای توافقنامههای جدید به تهران میرود. ونزوئلا، ایران و پنج کشور دیگر به لحاظ میزان بالای تورم در صدر کشورهای جهان قرار دارند.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا میگوید در آینده بسیار نزدیک برای تسریع پروسه همکاریهای دوجانبه با جمهوری اسلامی و تحکیم مناسبات اقتصادی دو کشور به تهران سفر میکند.
او به تاریخ دقیق این سفر اشارهای نکرد اما گفت ابراهیم رئیسی در یک گفتوگوی تلفنی سفر به تهران را به او پیشنهاد کرده و این کار در ابتدای سال ۲۰۲۲ انجام میشود.
مادورو یکی از نخستین شخصیتهای خارجی بود که سیام خرداد پس از معرفی ابراهیم رئیسی به عنوان پیروز انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری در بیانیهای به او تبریک گفت و نوشت: «ما به اتحاد خود ادامه میدهیم.» او تا کنون دو بار با رئیسی تلفنی گفتوگو کرده است.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) گزارش داد مادورو در گفتوگو با المیادین، شبکه تلویزیونی لبنانی وابسته به ایران گفته به زودی به تهران میرود تا ضمن ملاقات شخصی با ابراهیم رئیسی درباره امضای توافقنامههای جدید و تسریع روند همکاریهای دو کشور گفتوگو کند.
نیکلاس مادورو همچنین اعلام کرده که قصد دارد در سال آینده میلادی روابط ونزوئلا با کشورهای عربی را احیا و تحکیم کند. او ادعا کرد دولتهای کشورهای عربی و مردم آنها "ونزوئلا را دوست دارند."
"پیروز انتخابات غیرقانونی"
ظاهرا این برنامهها بیارتباط با انتخابات آینده ونزوئلا نیست. مادورو سال ۲۰۱۸ پس از انتخاباتی که گروههای اپوزیسیون نتایج آن را به رسمیت نمیشناسند خود را برای یک دوره دیگر رئیس جمهوری ونزوئلا معرفی کرد.
خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ابتدای سال ۲۰۱۹ و در حالی که ریاست پارلمان را بر عهده داشت، پس از رای اکثریت نمایندگان به غیرقانونی بودن انتخابات ریاست جمهوری، خود را رئیس جمهور موقت خواند و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا شد.
گوایدو گرچه از پشتیبانی آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین برخوردار است تا کنون موفق نشده نیکلاس مادورو و حزب سوسیالیست او را که همچنان مورد حمایت ارتش است از قدرت کنار بزند.
بر سر قدرت ماندن مادورو به جز حمایت نیروهای نظامی، مدیون پشتیبانی چند کشور معدود است که مهمترین آنها روسیه، چین، کوبا و جمهوری اسلامی به شمار میروند.
روابط ونزوئلا و جمهوری اسلامی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بسیار گسترش یافت. ایران که خود با بحران اقتصادی عمیقی روبروست سوخت و تجهیزات پالایشگاهی به ونزوئلا صادر میکند و در مواردی در ازای آن طلا دریافت کرده است.
هر دو کشور به خاطر تحریمهای آمریکا با مشکلات زیادی برای تجارت قانونی با دیگر کشورها روبرو هستند و برای توسعه همکاریهای خود نیاز به دور زدن تحریمها دارند که همیشه با موفقیت همراه نبوده است.
ونزوئلا از سالهای پیش درگیر سقوط شدید ارزش پول ملی و ابرتورمی است که تا چند هزار درصد نیز رسیده است. در کنار این کشور جمهوری اسلامی، لبنان، سودان، زیمبابوه، یمن و سورینام از دیگر کشورهای جهان با بالاترین میزان تورم به شمار میروند.