جیمز وب، بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین تلسکوپ جهان به فضا پرتاب شد

 موشک فضایی آریان ۵، حامل تلسکوپ جیمز وب در پایگاه گویان فرانسه یورونیوز :بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین تلسکوپ فضایی جهان موسوم به «جیمز وب» روز شنبه از پایگاه گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. قرار است این تلسکوپ غول‌پیکر که انقلابی در صنعت فضا محسوب می‌شود در فاصله‌ای بسیار دورتر از تلسکوپ هابل جهان پیرامون ما را رصد کند.

این تلسکوپ ۹ میلیارد دلاری می‌تواند فضایی به مراتب دورتر و عمیق‌تر از آنچه تا کنون بشر دیده را رصد کرده و دور جدیدی از اکتشافات نجومی را آغاز کند.

موشک «آریان ۵» که حامل این تلسکوپ غول‌پیکر است ساعت ۷ و ۲۰ دقیقه به وقت محلی از پایگاه آژانس اروپایی فضا در گویان فرانسه، واقع در آمریکایی جنوبی پرتاب شد.

موشک آریان همراه با این تلسکوپ در مجموع ۶ و نیم تن وزن دارد و پس از ۲۶ دقیقه پرواز و طی مسافت ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتری، تلسکوپ را در مکان از پیش تعیین شده رها خواهد کرد. پس از آن یک ماه طول می‌کشد تا تلسکوب به مقصد خود در یک مدار خورشیدی که در فاصله تقریبا ۱ میلیون مایلی زمین واقع است، برسد و گردش خود به دور خورشید را آغاز کند.
تجهیزات «جیمز وب» ۱۰۰ برابر حساس‌تر از تجهیزات هابل هستند و به همین دلیل انتظار می‌رود با یافته‌های جدید آن، درک دانشمندان از جهان عمیقا دگرگون شود.

آینه اصلی تلسکوپ «جیمز وب» ۱۸ قسمت دارد که در مجموع آینه‌ای بزرگ با قطر ۶ و نیم متر را تشکیل می‌دهد؛ در مقام مقایسه، قطر آینه تلسکوپ هابل ۲ متر و ۴۰ سانتیمتر بود.

این رصدخانه فضایی شامل ابزارهایی برای تصویربرداری از اشیاء کیهانی و تجهیزات اسپکتروسکوپی (طیف‌بینی) است که نور را برای مطالعه خواص فیزیکی و شیمیایی مواد کیهانی، به طول موج‌های جداگانه می‌شکند.

«جیمر وب» قدرت مقاومت بالایی در برابر دما و تغییرات آن نیز دارد؛ بویژه آنکه صفحه‌هایی که به سمت خورشید هستند تا ۱۱۰ درجه سانتیگراد گرم خواهند شد و در مقابل، دما در بخش‌های دور از خورشید تا حدود منهای ۲۳۷ درجه کاهش می‌یابد.
تلسکوپ «جیمز وب» دو ماموریت‌ اصلی دارد:
    جمع آوری اطلاعات درباره مراحل اولیه تاریخ کیهانی و تحقیق درباره زمانی بسیار دور یعنی بازگشت به حدود صد میلیون سال پس از انفجار بزرگ؛ تا ستاره شناسان دریابند که چگونه اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها تشکیل شده‌اند و چگونه در طول زمان تکامل یافته‌اند.
    کشف اگزوپلان‌ها یعنی سیارات خارج از منظومه شمسی و تحقیق درباره احتمال وجود حیات فرازمینی با مطالعه اتمسفر این سیارات. بر این اساس، «جیمز وب» در جستجوی امکان حیات در سیارات فراخورشیدی خواهد بود؛ سیاراتی که دانشمندان اطلاعات کمی درباره آنها دارند.

کار ساخت این تلسکوپ از سال ۲۰۰۴ میلادی با همکاری مشترک ناسا، آژانس فضایی کانادا و آژانس فضایی اروپا آغاز شد و انتظار می‌رود که فعالیت‌های نجومی آن نیز از تابستان ۲۰۲۲ میلادی آغاز شود؛ یعنی حدود شش ماه پس از آنکه کار تنظیم این تلسکوپ و آینه‌های آن و دیگر ابزار اندازه گیری در فضا به پایان رسید.

در آن زمان است که ناسا انتظار دارد اولین تصاویر گرفته شده توسط «جیمز وب» را دریافت و منتشر کند.
+36
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    یکی از ماموریتهای این تلسکوپ بغیر از تحقیق در مورد ١٣/٤ بیلیون سال پیش باید ببینه در طول این ٤٣ سال اخیر هم چه اتفاقاتی افتاده که یه خبر در مورد پرتاب تلسکوپ جیمز وب هست بعد دو تا خبر بالاتر راجع به حل تداخل نماز صبح با پروازها. فکر کنم سرنخ سفر به عقب در زمان توی همین ٤٣ سال پیدا میشه.
    1
    9
    شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک
    #درک دانشمندان از جهان عمیقا دگرگون شود.# فقط از این راه میتوانید، شنیدن به علما چنانچه امام باقر ع میفرماید: همه چیز آب بود و عرش خدا بر آب بود .پس خداوند ذکره آب را فرمان داد و از آن آتشى شعله ور شد. سپس فرمان داد آتش خاموش شد و از آن دودى برخاست. پس خداوند آسمانها را از آن دود بیافرید و خداوند زمین را از خاکستر آن آتش خلق کرد.
    12
    1
    شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    مسعود راستگو - تهران، ایران
    ساخت این تلسکوپ واقعا شاهکاری علمی و تکنولوژیه واقعا باید به دست اندرکاران این پروژه عظیم تبریک بگیم و آرزو کنیم که به اهداف تعیین شده برسند و زوایای تاریک کیهان رو روشن تر کنن.
    0
    8
    شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    امریکای بزرگ این تلسکوب را از منطقه فرا دریایی فرانسه در امریکای لاتین بفضا پرتاپ کرد که خبر انرا همه ما شنیدیم و خواندیم اما انچیزی را که نشنیده و نخوانده ایم امروز سوریه مسلمان ابابیل 3 را هم ازمایش کرد .حالا هی بگو امریکای جهانخوار. اخر ابله این فضا پیما ظرف 8 ساعت 110 هزار کیلومتر طی طریق کرده تازه هنوز یک ملیون و پانصد هزار کیلومتر دیگر راه باقی است. بعدا شما هی بنشینید بگویید حاجی میرزا محمد ... بک روزه رفت و با خدا هم حرف زد و برگشت.ای شهاب سنگ ....
    0
    3
    شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۳
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    [::یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک::]. باز فاطی تخم کرد
    1
    5
    یکشنبه ۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    [::یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک::] یا فاطمه زهرا،‌ لطفا اینهمه اسرار چگونگی خلقت و منابع این دانش را فاش نکنید. چون ممکن است امریکای جهانخوار بتواند توسط گوگل ترانسلیت نوشته های شما بخواند و به این اسرار دست پیدا کند. امام امت دائما توصیه می کردند اسرار مهم را مستحب است لای پای بچه شیرخوار پنهان کنید تا بدست مشرکین نیفتد.  
    0
    5
    یکشنبه ۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.