آیا کوسه‌ها می‌توانند به مبارزه با ویروس کرونا کمک کنند؟

دویچه وله :تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کوسه‌ها ممکن است امیدی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در آینده باشند.

به‌گزارش Healthday News و به‌ گفته محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسون، سیستم ایمنی بدن کوسه‌ها دارای پروتئین‌های شبه‌آنتی‌بادی منحصر‌به‌فردی به نام VNAR است که می‌تواند از آلوده‌کردن سلول‌های انسانی از طریق ویروس سارس-کوو-۲ جلوگیری کند. محققان تاکید کردند که این یافته‌ها تاکنون فقط در آزمایشگاه انجام شده و درمان‌ از طریق VNAR هنوز روی انسان آزمایش نشده است.

نویسندگان این تحقیق گفتند که VNARهای کوسه، یک‌دهم اندازه آنتی‌بادی‌های انسانی هستند و می‌توانند به روش‌های منحصربه‌فردی توانایی بدن را برای مبارزه با عفونت افزایش دهند. همچنین این پروتئین‌های کوچک آنتی‌بادی‌مانند، می‌توانند وارد شکاف‌هایی شوند که آنتی‌بادی‌های انسانی به آن‌ها دسترسی ندارند.

محققان VNARهای کوسه را علیه سارس-کوو-۲ عفونی و نسخه‌ای از ویروس کرونا که نمی‌تواند در سلول‌ها تکثیر شود، آزمایش و سه VNAR را شناسایی کردند که ویروس را برای آلوده‌کردن سلول‌های انسانی متوقف می‌کرد.

بر اساس این مطالعه که ۱۶ دسامبر در ژورنال Nature Communications منتشر شده، این سه VNAR همچنین در برابر SARS-CoV-1 که اولین‌بار در سال 2003 شیوع پیدا کرد، موثر بودند.

به‌گفته محققان، نکته هیجان‌انگیز این است که مکانیسم اثر VNARها در مقایسه با سایر آنتی‌بادی‌هایی که ویروس کرونا را هدف قرار می‌دهند، متفاوت است.

به‌ تاکید آنها، درمان‌های احتمالی آیندهشامل ترکیبی از چندین VNAR کوسه برای به‌حداکثر‌رساندن اثربخشی آنها در برابر طیف وسیعی از ویروس‌های مختلف و جهش‌یافته است. با این حال، اشاره شده است که تحقیقات روی حیوانات همیشه نتایج یکسانی را در انسان ایجاد نمی‌کند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.