حذف این جمله که حسن ایرلو همان «سردار شهلایی» بوده ابهام و سوال را بیشتر کرد

بی بی سی :حذف جمله‌ای از یک مطلب در خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران، سبب ایجاد ابهام‌ و سوال‌های بیشتری درباره حسن ایرلو، سفیر ایران نزد حوثی‌ها در یمن، شده است.

ایرنا امروز در مطلبی با عنوان "نقش شهید ایرلو در کنار حاج قاسم سلیمانی فراموش نمی‌شود" نوشت او که "به سردار شهلایی نیز معروف بود از فرماندهان مقاومت بوده" است.

ایرنا بعد این جمله را حذف کرد.

به نوشته ایرنا، حسن ایرلو "در خروج اول آمریکا از عراق" و "اخراج" سازمان مجاهدین از این کشور "نقش محوری" داشته است.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دیروز سه‌شنبه (۲۱ دسامبر)، حسن ایرلو را "شهید" نامید و گفت او "متاسفانه در شرایط نامناسبی به کشور بازگشت" و بر اثر کرونا در تهران فوت کرد.

از زمان اعلام فوت حسن ایرلو، شبهه‌های زیادی درباره این چهره تقریبا ناشناخته مطرح شد؛ بخصوص اینکه گزارش شده بود روز قبل هواپیماهای عربستان سعودی بخش سوخت‌رسانی و قرنطینه بیماران کرونا در فرودگاه صنعا پایتخت یمن را بشدت بمباران کرده‌اند و این گمانه مطرح شد که حسن ایرلو در آن حمله کشته شده است.

انتشار و حذف این جمله در ایرنا این بحث‌ها را هر چه بیشتر کرد از جمله اینکه حسن ایرلو و عبدالرضا شهلایی یک نفر بوده‌اند.
حسن ایرلو و عبدالرضا شهلایی
در مورد سابقه حسن ایرلو اطلاعات زیادی در دست نیست.

عربستان سعودی می‌گوید او بعد از اینکه "غیرقانونی" وارد یمن شد، "عملیات حوثی‌ها را هدایت می‌کرده ‌است."

آمریکا او را یکی از اعضای سپاه معرفی کرده که با حزب الله لبنان ارتباط داشت و "مخفیانه" به یمن منتقل شده بود.

به گزارش رسانه‌های ایران، حسن ایرلو از حدود شش سال پیش در وزارت خارجه مسئولیت‌هایی در رابطه با یمن داشت و از تقریبا یک سال پیش بعنوان سفیر نزد دولت حوثی‌ها در صنعا کار کرده بود.

از سابقه آقای شهلایی هم اطلاعات زیادی در دسترس نیست.

آمریکا قبلا برای اطلاعات درباره عبدالرضا شهلایی پنج میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود. برخی می‌گویند تصویری که از او در آن اطلاعیه منتشر شده بود شباهت‎هایی به آقای ایرلو دارد.

به گفته وزارت دارایی آمریکا، عبدالرضا شهلایی "عضو" نیروی قدس سپاه در "توطئه" ترور عادل جبیر سفیر وقت عربستان در آمریکا دست داشته است.

آنچه بر این ابهامات می‌افزاید این است که وزارت دارایی آمریکا در سال ۲۰۱۱ همزمان با تحریم قاسم سلیمانی، عبدالرضا شهلایی را هم تحریم می‌کند. این وزارتخانه چند سال بعد در دسامبر ۲۰۲۰ در فهرستی دیگر حسن ایرلو را تحریم کرد.

بحران یمن از مسائل بسیار مناقشه برانگیز میان ایران و عربستان بوده است. در سال‌های گذشته ائتلاف به رهبری عربستان حوثی‌ها را که بر بخش‌های عمده‌ای از یمن تسلط دارد محاصره کرده است و عبور مرور از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی را کنترل می‌کند.

یمن از سال ۲۰۱۴ درگیر جنگ است. ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از ماه مارس ۲۰۱۵ وارد جنگ با حوثی ها شد اما جنگ بی‌نتیجه ادامه یافته که به یکی از بدترین بحران‌های انسانی در جهان دامن زده است. تخمین زده می‌شود بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این جنگ کشته شده باشند.

به گفته کشورهای عربی، غرب و کارشناسان سازمان ملل، ایران با هدف تضعیف عربستان به حوثی‌ها کمک نظامی و سیاسی ارائه می دهد. تهران ادعای کمک تسلیحاتی به حوثی‌ها را رد می‌کند.
+55
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Momiji - توکیو، ژاپن

    ابهامی وجود نداره ، سیستم اطلاعات و خبر رسانی رژیم اونقدر آشفته و ناهماهنگ و هچل هفته که هر گندی که ببار میاد یا میارن ، نمیتونن بطور مطلوب جمع و جورش کنند و خودشون خیلی زود با پَ‌پِه بازی ، همه چیزو لو میدن ! نمونه اش سرنگونی هواپیمای اوکراینی و یا همین یارو که گفتن کرونا و بعد که اسمش لو رفت و آخر کار هم مشخص شد ، به درجه رفیع کُتلتی نائل شده !! جمع کُتلتها کم کم داره جمع میشه ها ، یعنی بعدیش قاآنیه !!؟
    5
    25
    ‌پنجشنبه ۲ دی ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.