سریلانکا به جای طلب نفتی به ایران چای می‌دهد

طلب نفتی ایران از سریلانکا مربوط به دوره تحریم های بین المللی ایران بابت برنامه هسته ای و پیش از توافق برجام استبی بی سی :یک مقام دولتی ایران تایید کرده که سریلانکا پذیرفته است به جای مطالبات معوق نفتی و سود بانکی آن به ایران چای بدهد.

علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به خبرگزاری ایسنا گفته این طلب مربوط به ۹ سال پیش یعنی تحریم های بین‌المللی اتمی ایران و پیش از به دست آمدن توافق برجام است.

به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت ایران طلب ایران نفتی ایران از سریلانکا حدود ۲۵۰ میلیون دلار است که به دلیل تحریم نزدیک به یک دهه است امکان دسترسی به آن وجود ندارد.

آقای پیمان پاک گفته در مذاکرات اخیر ما به راه حلی مکتوب رسیدیم تا این پول و سود آن در سال‌های گذشته در قالب کالاهایی مانند چای به ایران بازگردد.

دور جدید تحریم های آمریکا که با خروج ایالات متحده از توافق برجام در بهار ۱۳۹۷ آغاز شد، باعث سقوط فروش نفت و محصولات نفتی و پتروشیمی ایران شده و به دلیل تحریم های بانکی و مالی دستیابی به پول همین میزان فروش اندک هم به سختی امکان پذیر است.

از زمان شدت گرفتن تحریم هاموارد مشابهی از تسویه پول نفت بلوکه شده ایران با کالا منتشر شده است. از جمله تسویه بخشی از پول نفت در هند با کالاهای تولید در این کشور از حمله برنج و پیشنهاد پاکستان برای تهاتر نفت و گاز ایران با برنج پاکستانی.
از زمان روی کار آمدن ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران، این کشور در حال طرح ریزی تهاتر نفتی برای تامین نیازهای اساسی خود استاحمد دنیامالی یکی از اعضای شورای عالی مسکن در ایران هم به جزئیاتی از مذاکره با شرکت‌های چینی و ترکیه ای برای ساخت مسکن در ایران اشاره کرده و گفته شرط مشارکت این شرکت‌ها در پروژه‌های ساخت مسکن، تهاتر با نفت است.

از زمان روی کار آمدن ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران، این کشور در حال طرح ریزی تهاتر نفتی برای تامین نیازهای اساسی خود است.

جواد اوجی وزیر نفت ایران پیش از این گفته بود این کشور درصدد است بودجه طرح‌های نیمه کاره نفتی را با تهاتر نفت و گاز تامین کند.

آقای اوجی گفته بود "تهاتر نفت با سرمایه‌گذاری پیشنهاد شده و از هر سرمایه‌گذار در بخش بالا دست و پایین دست نفت که بخواهد دریافت نفت و میعانات گازی را داشته باشد، استقبال می‌کنیم".

بر اساس برآوردهای دولتی، صنایع نفت و گاز ایران برای حفظ وضعیت موجود، نیازمند دست کم ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری است، اما به دلیل تحریم‌های ایالات متحده، هیچ سرمایه گذار خارجی رغبتی به حضور در بازار ایران ندارد.

وزیر نفت ایران گفته "با راهکارهای مد نظر و استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها هم بحث فروش نفت و میعانات گازی و هم تهاتر نفت با کالا در دستور کار است".

تحریم های نفتی و بانکی ایران باعث شده بخشی از پول های این کشور در بانک های خارجی همچون کره جنوبی و ژاپن مسدود و دستیابی به این منابع به اختلافی میان دو کشور تبدیل شود.

بر اثر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام درآمدهای نفتی ایران به گفته مقام های دولتی این کشور از ۱۰۰ میلیارد سالانه به کمتر از ۸ میلیارد سقوط کرد.

در حال حاضر ایران و آمریکا سرگرم مذاکره غیرمستقمی برای احیای این توافق هستند که یکی از اهداف آن رفع تحریم های ایران است. ایالات متحده گفته زمان برای نجات این توافق "بسیار اندک" است.
+36
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    برنج هم از پاکستان. تریاک شیخ علی‌ هم از افغانستان. دیگر چه می‌‌خواهیم.؟ حالا هی‌ بگید. خیر امام معنویت ما را بالا نبرد. عجب ملت پر توقع
    6
    39
    ‌چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    نباید بگم به رفسنجانی روحت شاد اما با این خبر مرا یاد گفته های ایشان می اندازد که به علی چلاق که قد یک خر هم از سیاست نمی فهمد هوشتار داد که سید علی چلاق چلمک امریکا قصد دارد چنان تحریمهائی بر ایران تحمیل کند که نفت را به ازای نان مبادله کنیم وشد آنچه رفسنجانی هوشدار داده بود.
    2
    15
    ‌چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    افغانستان هم که تریاک اقایون رو جور میکنه، میمونه نباتش که اونهم خدا بزرگه. پس بیخود نیست اینهمه حرفهای پا منقلی از این جماعت میشنویم
    2
    16
    ‌چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.