آیا سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری «سکسکه» می‌کند؟

العربیه :ستاره‌شناسان اخیرا به این نتیجه رسیده‌اند که «کمان الف»، سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری، در هنگام بلعیدن غبارهای سحابی «سکسکه» می‌کند.

این کشف جدید شاهد دیگری بر این حقیقت است که سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان ما، که جرم آن 4.1 میلیون برابر خورشید است، بر خلاف تصور عمومی کاملاً غیرفعال نیست، و گهگداری نشانه‌های حیات از خود بروز می‌دهد.

با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، دانشمندان به شواهدی دست پیدا کردند که نشان می‌دهد چیزی مثل «مشعل دمنده» از درون سیاهچاله به سوی ابرهای هیدروژن در مرکز کهکشان راه شیری دمیده می‌شود.

این پدیده پیشتر در اطراف سیاهچاله‌های دیگر در مرکز کهکشهان‌های دیگر نیز مشاهده شده است. وقتی که اشیاء فضایی به خاطر گرانش شدید سیاهچاله به سوی آن کشیده می‌شوند، مقداری از آنها در سیاهچاله فرو می‌افتند و ناپدید می‌شوند، و مقداری دیگر از آنها را میدان مغناطیسی قدرتمند سیاهچاله به بیرون پرتاب می‌کند. این پرتوها چنان قوی هستند که می‌توانند الکترون‌ها را از اتم‌ها جدا و آنها را «یونیزه» کنند.

پژوهش جدید نشان داده که وقتی یک غبار سحابی بسیار سنگین به نزدیکی سیاهچاله در مرکز کهکشان راه شیری می‌رسد، «کمان الف» هم واکنشی مشابه نشان می‌دهد، و پرتابه‌ای از «حباب‌های گاز» به سوی خارج کهکشان پرتاب می‌کند. این حباب‌ها که به «حباب‌های فِرمی» معروف هستند، در اثر فورانی از «کمان الف» شکل گرفتند که بین 2 تا 4 میلیون سال پیش رخ داده است.

حباب‌های فرمی در ابتدا، هنگامی که در حال خروج از کهکشان راه شیری هستند، روی یک خط مستقیم سیر می‌کنند. پس از خروج از کهکشان، این حباب‌ها در جهات مختلف پخش می‌شوند و بازوهایی اختاپوسی تشکیل می‌دهند. در آن زمان، حباب‌ها منبسط می‌شوند و هر کدام از آنها به قطر باورنکردنی پنجاه هزار سال نوری می‌رسند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.