اوغور شاهین، بنیانگذار شرکت داروسازی بیونتکدویچه وله :مدیر و صاحب شرکت بیونتک میگوید که برای مقابله با سویه اومیکرون ویروس کرونا به تغییراتی در واکسن فعلی نیاز است که این کار بهسرعت ممکن است. اوغور شاهین از سرعت جهش ویروس کرونا ابراز شگفتی کرده است.
همین چند روز پیش اوغور (اوگور) شاهین، بنیانگذار شرکت داروسازی بیونتک آلمان گفته بود که واکسنهای مشترک دو شرکت بیونتک و فایزر در مقابل اومیکرون، سویه جدید کرونا از انسان محافظت میکنند. او ولی حالا میگوید که برای این مقابله باید در این واکسن تغییراتی داده شود.
شاهین که روز جمعه (۳ دسامبر/ ۱۲ آذر) در یک کنفرانس علمی سخن میگفت بر ضرورت ساختن یک واکسن کووید۱۹ برای مقابله با سویه جدید ویروس کرونا تاکید کرد. او گفت که با شیوع اومیکرون ابتلای افراد واکسینهشده یا بهبودیافته به کووید ۱۹ منتفی نیست.
به گفته شاهین، اومیکرون احتمالا یک "سویه واکسنگریز" (Escape-Mutation) ویروس کروناست و با جهش توانسته چنان تغییری پیدا کند که بهراحتی بتواند از واکنش سیستم دفاعی بدن مصون بماند. او گفت که جهش ویروسها امری عادی و شناختهشده است، ولی سرعت این جهش او را هم به حیرت انداخته است: «انتظار من این بود که سویه جدید ویروس کرونا در زمانی دیرتر بروز کند. تصورم این بود که ما سال آینده با چنین جهشی روبرو شویم، ولی حالا این جهش واقعیتی است در کنار ما».
با این همه او تصریح کرد که دو موضوع کماکان صادق و صائب هستند، یکی این که واکسنها ما را در برابر روند سخت بیماری در امان نگه میدارند و دیگر این که بیونتک قادر است نسبتا سریع واکسن خود را برای مقابله با سویه جدید تطبیق و تغییر دهد. به گفته شاهین، چنین تغییری در مورد سویه دلتا ضروری نشده بود. ابهامها در باره اومیکرون سویه جدید کرونا به نام اومیکرون به نگرانیها در سراسر جهان از جمله در آلمان افزوده است.
گونه تازه شناساییشده در آفریقای جنوبی در ابتدا با عنوان B.1.1.529 کدگذاری شد و سپس از سوی سازمان بهداشت جهانی اومیکرون نام گرفت.
سازمان بهداشت جهانی اکنون خطر شیوع جهانی اومیکرون را "بسیار بالا" طبقهبندی کرده و درباره احتمال گسترش بیشتر آن در سطح جهان هشدار داده است.
پژوهشگران بیش از هر چیز با نگرانی به تغییرات ژنتیکی این ویروس مینگرند، زیرا این سویه جدید به وضوح متفاوت از سویههای پیشین است؛ حداقل۳۰ جهش (موتاسیون) در خارهای پروتئینی سطح این ویروس مشاهده شده است. خارهای پروتئینی نقش مهمی دارند تا بتوانند وارد سلولهای بدن شوند و انسان را آلوده کنند. همین جهشها در خارهای پروتئینی بودند که سویه دلتا را خطرناک ساختند.
مسئله دیگر این است که واکسنهای دارای مجوز، سیستم ایمنی بدن را تمرین میدهند تا خارهای پروتئینی را شناسایی کنند. اما در وضعیتی که این پروتئین ( پروتئین اسپایک) مدام در حال تغییر است، از تأثیر واکسنها کاسته میشود.
+8
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
مهرداد2538 - تهران، ایران
بسه دیگه از تو شیشه کردن خون انسانها پول درآوردی،....
2
3
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.