چرا فراعنه مصر ساختن اهرام را متوقف کردند؟

العربیه :فراعنه مصر به مدت بیش از یک هزاره هرم‌های بزرگ سنگی می‌ساختند تا پس از مرگ درون آنها مدفون شوند. آنها سنت هرم‌سازی را پس از هزار سال متوقف کردند.

اهرام مشهور مصر در فاصله پادشاهی جوسر (2630 تا 2611 قبل از میلاد)، که هرم پلکانی را در سقارا ساخت، تا زمان پادشاهی آهموس اول (1550 تا 1525 قبل از میلاد)، که آخرین هرم سلطنتی شناخته‌شده در مصر را در آبیدوس بر پا کرد، ساخته شدند.

این اهرام نماد قدرت و ثروت فراعنه بود، و اعتقادات مذهبی آنها را به نمایش می‌گذاشت و ترویج می‌کرد. با این وجود، مصریان باستان مدت کوتاهی پس از آغاز دوران «پادشاهی نو» (1550 تا 1070 قبل از میلاد) ساختن اهرام را متوقف کردند.


ساخت اهرام پس از دوران پادشاهی آهموس در مصر باستان رو به زوال رفت، و عموم فراعنه از آن زمان به بعد در «دره شاهان» در نزدیکی تبس، پایتخت مصر باستان، که اکنون لوکسور نام دارد، دفن می‌شدند.

دلیل اصلی توقف ساخت اهرام معلوم نیست، اما در این باره برخی نظریه‌ها وجود دارد. دغدغه‌های امنیتی می‌توانست یک عامل باشد. از آنجایی که اهرام بعضا مورد حمله گورجویان قرار گرفته و غارت می‌شدند، قرار دادن مدفن‌های سلطنتی در دره‌ای دوردست که در صخره نقر شده و احتمالاً نگهبانان فراوانی هم از آن مراقبت می‌کردند، حتما گزینه بهتری برای حفاظت از اموات سلطنتی بوده است.

توپوگرافی طبیعی خاص دره شاهان هم می‌تواند دلیلی برای تبدیل شدن آن به مکان مطلوب مقبره‌های سلطنتی باشد. این دره قله‌ای دارد که تا حدودی شبیه هرم است. این شباهت می‌تواند از عوامل قانع کردن خاندان سلطنتی به این بوده باشد که با دفن شدن در زیر آن، در حقیقت در یک هرم مدفون شده‌اند.

از طرف دیگر، تغییرات مذهبی که طی یک هزاره در مصر باستان روی داد، می‌تواند یک دلیل توقف ساخت اهرام و در عوض تمرکز بر روی مقبره‌های سنگی در زیر زمین باشد. در دوران پادشاهی جدید، مفهوم «سفر شبانه» پادشاه در «جهان زیرین» محبوبیت یافت، و این امر مستلزم ساختن مقبره‌هایی پیچیده بود در که در بستر سنگی زیر زمین تراشیده می‌شدند.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.