ژنرال کنث (فرانک) مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحدهرادیو فردا :ژنرال کنث مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، در مصاحبهای تازه گفت که در صورت شکست مذاکرات هستهای با ایران، نیروهایش «برای یک گزینه نظامی بالقوه آمادهاند».
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به صراحت گفته است که کشورش تمایلی به درگیر شدن در یک جنگ بیثباتکننده دیگر در خاورمیانه ندارد، اما مقامهای کاخ سفید، پنتاگون و وزارت امور خارجه ایالات متحده میگویند روی توسعه «گزینههای جایگزین»، در صورت شکست دیپلماسی با ایران، کار کردهاند.
ژنرال کنث فرانکلین مککنزی، فرمانده ارشد ایالات متحده در خاورمیانه، روز چهارشنبه سوم آذر در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «تایم» در این باره گفت: «رئیس جمهور ما گفته است که آنها [جمهوری اسلامی] نباید سلاح هستهای داشته باشند. هدایت این امر در دست دیپلماتها است، اما در صورت صدور دستور، فرماندهی مرکزی همیشه طرحهای مختلفی دارد که میتوانیم آنها را اجرا کنیم.»
مذاکرات احیای برجام قرار است از هفته آینده از سر گرفته شود، اما آمریکا گفته است به بنبست رسیدن همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران، برای روند دیپلماسی با ایران «نشانه خوبی نیست».
کشورهای غربی از ادامه غنیسازی اورانیوم در ایران در حد و حدودی که میتواند برای ساخت جنگافزار هستهای بهکار رود نگراناند و کاهش اخیر همکاری ایران با نظارتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به این نگرانی دامن زده است.
ژنرال مککنزی با اشاره به این تحولات در گفتوگو با «تایم» در مورد فاصله ایران با برخورداری از توان بالقوه ساخت بمب اتمی گفت: «این بار خیلی نزدیک شدهاند. فکر میکنم بدشان نمیآید [به قابلیتی دست پیدا کنند] که هر وقت خواستند اقدام به ساخت [سلاح هستهای] بکنند.»
این ژنرال آمریکایی با این وجود افزود: «حتی اگر تهران تصمیم بگیرد سوخت کافی برای یک بمب جمعآوری کند، این کشور هنوز طرح کلاهکی را که به اندازه کافی کوچک باشد استاندارد نکرده است؛ کلاهکی که بتوان آن را بر روی هر یک از موشکهای بالیستیک زرادخانه سه هزار موشکی خود نصب کند.»
کنث مککنزی در ادامه نیز گفت: «از ایران همچنین توان ساخت کلاهکهایی را که بتواند هنگام ورود دوباره به جو در برابر گرمای شدید، فشار و ارتعاشات دوام بیاورد سراغ نداریم.»
او افزود: «اینها چیزهایی است که ساختشان برای آنها مقداری زمان میبرد.»
ژنرال مککنزی تخمین زد که توسعه این قابلیت «با یک برنامه آزمایشی قوی، بیش از یک سال طول بکشد.»
قدرتهای غربی کوشش داشتهاند مذاکرات با ایران را به برنامههای موشکی و حمایت ایران از گروههای نیابتی در سطح منطقه نیز تعمیم بدهند اما مقامهای جمهوری اسلامی با این مسئله بهشدت مخالفند.
+35
رأی دهید
-45
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
پس آماده جنگ باشید که ایران باز سر همه شما کلاه میزاره و این دفه چندین کامیون دلار نقد میگیره و یه انگشت میزنه زیر مدارک چون رییسی سواد خوندن و امضا کردن هم نداره. همتون سر کار گذاشته شدید مثل 70 میلیون ایرانی
3
31
پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ
چند ساله که ما از این چرت و پرتا زیاد می شنویم اگه میخوای بزنی تو بزنی دیگه
3
13
پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.