دو روز پس از دیدار عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خبرگزاری رسمی سوریه از امضای قرارداد با یک شرکت امارات متحده عربی برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی در نزدیکی دمشق خبر داد.
خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، روز پنجشنبه ۱۱ نوامبر گزارش داد که وزارت برق سوریه و کنسرسیومی از چند شرکت اماراتی قراردادی را برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید برق به میزان ۳۰۰ مگاوات در حومه شهر دمشق امضا کردند.
دولت سوریه ماه گذشته اجرای این طرح را تصویب کرده بود و سامر الخلیل، وزیر اقتصاد سوریه آن را نشانه مثبتی از آینده سرمایهگذاری در سوریه خواند.
سفر دو روز پیش وزیر خارجه امارات به سوریه و دیدار با بشار اسد اولین دیدار یک مقام رسمی اماراتی از سوریه بعد از شروع جنگ داخلی در سوریه بود.
این سفر به عنوان نشانهای از تلاشهای منطقهای برای خارج کردن سوریه از انزوای دیپلماتیک ارزیابی شده است. انزوای دیپلماتیکی که با بحران اقتصادی شدید ناشی از سالها جنگ و درگیری و تحریمهای غرب همراه شده است.
امارات متحده عربی، در فوریه ۲۰۱۲، حدود یک سال پس از آغاز جنگ سوریه رابطه خود را با دولت سوریه که از حمایت ایران برخوردار بود، قطع کرد.
جنگ ۱۱ ساله سوریه با اعتراضات سراسری برای تغییر حکومت بشار اسد شروع شد که با سرکوب دولت مواجه و به جنگ داخلی منجر شد.
در دسامبر سال ۲۰۱۸ امارات متحده عربی سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد و در ماه مارس امسال از سوریه خواسته شد تا به اتحادیه عرب بازگردد..
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و امارات متحده عربی
در همین حال مرکز اطلاع رسانی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه ۱۱ نوامبر، ۲۰ آبان از گفتگوی تلفنی حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران و عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات خبر داد.
بر اساس این گزارش وزیر خارجه ایران سفر همتای اماراتی خود به منطقه از جمله دمشق را "گامی مثبت" ارزیابی کرد.
"روند رو به رشد روابط دو جانبه و تحولات منطقه ای" محور گفتگوی وزاری خارجه دو کشور عنوان شده است.
آقای امیر عبداللهیان در این گفتگو روابط ایران و امارات را روابطی سنتی، مثبت و بسیار مهم توصیف کرد و ابراز امیدواری کرده است که "مشکلاتی که در مبادلات مالی ایجاد شده در سایه مناسبات فیمابین و حقوق بین الملل مرتفع شود."
وزیر خارجه ایران همچنین با اشاره به گفتگوهای هستهای پیشرو گفت که ایران برای "رسیدن به یک توافق خوب آماده" است و افزود: "معتقدیم که طرفهای مقابل بایستی به تعهدات خود بازگردند."
پیشتر هم آقای امیرعبداللهیان گفته بود که علی باقری کنی، مذاکره کننده هسته ای ایران در جریان سفر خود به اروپا مشغول "مذاکرات موفقی" بوده است و جمهوری اسلامی برای یک"توافق خوب" در وین آمادگی دارد.
دور جدید گفتوگوها از روز هشتم آذر برابر با ۲۹ نوامبر در وین آغاز میشود.
مذاکرات احیای برجام از اوایل ۱۴۰۰ در شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد و در حالی که شش دور خود را سپری کرده بود و طرفهای آن درباره به نتیجه رسیدنش ابراز خوشبینی میکردند، از ماه ژوئن با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی متوقف شد.