کنشگران زنگ خطر زن‌کشی در آذربایجان را به صدا درآورده‌اند

 دلارا باگی‌یوا، زنی که در جمهوری آذربایجان مورد خشونت خانگی قرار می‌گرفت و همسرش دخترشان را کشتیورونیوز :صورت دلارا باگی‌یوا رنگ پریده است. او تعریف می‌کند پس از یک دهه آزار و اذیت شوهرش، چگونه سال گذشته دختر هشت‌ ساله‌‌اش را در زمان مستی همسرش از دست داده است.

عصر یک روز در ماه نوامبر سال گذشته، شوهرش مست به آپارتمانشان در طبقه سیزدهم در گوشه‌ای از شهر باکو، پایتخت آذربایجان بازگشت و ابتدا باگی‌یوا را در اتاق خواب، سپس راهرو و در نهایت آشپزخانه کتک زد و سعی کرد او را از بالکن به بیرون پرت کند.

معلم انگلیسی ۴۱ ساله قبل از اینکه از هوش برود، دخترش فرح را به یادآورد که گفت: «بابا! مامان را نزن.»

وقتی به هوش آمد، فرح را ندید. پلیس که اندکی پس از آن، به محل حادثه رسید، از اینکه باگی‌یوا جسد دخترش را ببیند ممانعت کرد.

باگی‌یوا گفت: «آن شب، او [شوهرش] من را به بالکن برد تا به بیرون پرتم کند. در عوض کودکم را از پنجره بیرون انداخت.»

او با نگاه کردن به عکس دخترش افزود: «او همه چیز من بود.»
کنشگران زنگ خطر زن‌کشی در آذربایجان را به صدا درآورده‌اند
باگی‌یوا یکی از هزاران زنی است که در جمهوری آذربایجان مورد خشونت خانگی قرار گرفته است، جایی که کنشگران با وجود موانع قابل توجه در این کشور محافظه‌کار، زنگ خطر زن‌کشی را به صدا درآورده‌اند.

دفتر دادستان کل جمهوری آذربایجان در ایمیلی به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که در سال گذشته ۷۱ زن از سوی شوهران یا اقوام مرد کشته شده‌اند و ۴۸ زن دیگر در هشت ماه اول سال ۲۰۲۱ دچار چنین سرنوشتی شده‌اند.

جمهوری آذربایجان به‌عنوان یکی از «سکولارترین» کشورهای اسلامی معرفی می‌شود اما همسران و دختران اغلب به انجام وظایف خانگی در جامعه تحت سلطه مردان محدود می‌شود، جامعه‌ای که آزار و اذیت زنان را تحمل می‌کند.

مقامات گفته‌اند که سالانه حدود ۲ هزار مورد خشونت خانگی علیه زنان گزارش می‌شود این در حالی است که در این کشور بسیاری از قربانیان سکوت پیشه می‌کنند.

تالیا ابراهیمووا، از کمیته ایالتی امور زنان گفت: «بسیاری از زنان از ترس انتقام اعضای خانواده با پلیس تماس نمی‌گیرند.»

دولت سال گذشته یک برنامه اقدام چهار ساله را برای مبارزه با خشونت خانگی تصویب کرد که شامل ایجاد یک خط تلفنی و یک سرپناه دولتی برای قربانیان بود.

ابراهیمووا، اضافه کرد که قانون سال ۲۰۱۰ برای مقابله با خشونت خانگی در حال به روز رسانی است و این نقض، به زودی به یک دسته مجزا از جرم در قانون جزا تبدیل خواهد شد.

اما در عین حال کنشگران می‌گویند که این اقدامات کافی نیست و دولت الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان را به ناتوانی در حمایت از زنان متهم می‌کنند.

گلنار مهدی‌یوا، یکی از کنشگران برجسته حقوق زنان گفت: «زن کشی یک موضوع سیاسی است زیرا مقابله با این مشکل به اراده سیاسی نیاز دارد.»

او نظام سیاسی جمهوری آذربایجان را «استبدادی» توصیف کرد و گفت که مقامات «نمی‌خواهند شهروندان از حقوق خود آگاه باشند.»

مهدی‌یوا گفت که کنشگران از هشت مارس سال گذشته یعنی زمانیکه نخستین تجمع خود را برای افزایش آگاهی درباره خشونت علیه زنان برگزار کردند تحت فشار گروه‌های محافظه‌کار قرار گرفتند.

او گفت که یک وبسایت طرفدار دولت حتی فایل‌های ضبط شده مکالمات او با یکی از دوستانش را منتشر کرده بود تا «من را فاحشه نشان دهد و خجالت بکشم.»

مهدی‌یوا گفت که یک «نگرش منفی در جامعه رایج است که ما را به از بین بردن ارزش‌های خانواده متهم می‌کند.»
ابراز نگرانی آمریکا و بریتانیا نسبت به خشونت علیه زنان در آذربایجان
سفارت ایالات متحده در باکو در سال جاری نسبت به قتل زنان ابراز نگرانی کرد و از سوی دیگر سفارت بریتانیا از جمهوری آذربایجان خواست تا به کنوانسیون ۲۰۱۱ استانبول درباره مبارزه با خشونت علیه زنان و خشونت خانگی بپیوندد.

آذربایجان یکی از معدود کشورهایی است که نخستین معاهده بین‌المللی الزام آور برای رسیدگی به این موضوع را تصویب نکرده است.

سازمان ملل می‌گوید که جمهوری آذربایجان آماری برای ارزیابی دقیق روند حق و حقوق زنان از جمله شکاف دستمزد و آزار و اذیت فیزیکی و جنسی ندارد.

اما این نهاد می‌گوید تا فوریه امسال زنان تنها ۱۸ درصد از کرسی‌های پارلمانی را در اختیار داشتند.

«پروژه بورگن»، یک گروه دفاع از حقوق زنان مستقر در ایالات متحده سال گذشته اعلام کرد: «زنان فاقد نمایندگی اساسی در مناصب دولتی هستند تا تضمین کند دیگران صدای آن‌ها را می‌شنوند.»

زبیده سادیکووا، وکیل دادگستری گفت که پلیس، زنانی را که خشونت خانگی را گزارش می‌کنند جدی نمی‌گیرد بلکه آن‌ها را تحت فشار روانی قرار می‌دهد.

او افزود: «بسیاری از زنانی که من سعی می‌کند متقاعد کنم تا آزار را به پلیس گزارش کنند می‌گویند که قبلا این کار را کرده‌اند و پلیس به آن‌ها گفته است که با شوهرانشان آشتی کنند که از آن زمان به کتک زدن آن‌ها ادامه داده‌اند.»

وی تصریح کرد: «بیشتر افراد جامعه فکر می‌کنند که زن باید در خانه حبس شود و شوهرش حق دارد که او را کتک بزند.»

او گفت که اجرای ناقص سیاست‌های دولت و خلاهای موجود در قوانین بر این مشکل افزوده است.

وی معتقد است که دولت باید چنین خلاهای قانونی را پر کند، یک کارزار افزایش آگاهی را آغاز کند و دسترسی زنان به کمک‌های روانی و قضایی را تضمین کند.

باگی‌یوا از سوی دیگر گفت که شوهرش ابتدا تنها به خاطر کتک زدن او و نه قتل فرزندش متهم شد. مرگ فرزند او در ابتدا خودکشی اعلام شد. اما او گفت که اکنون تحقیقات قتل در جریان است و او از دادستان کل و حتی از علی‌اف برای عدالت درخواست کرده است.

وی افزود: «من تا آخرین نفسم، تا زمانی که نیرو داشته باشم برای بازگرداندن عدالت مبارزه خواهم کرد تا حقیقت آشکار شود.»
+50
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    می‌ بینید پان ترکیست‌ها عزیز؟ خریت ربطی‌ به نجات ندارد.بستگی به تربیت دینی و طرز تفکر دارد. تنها ما فارس‌ها زن ستیز نیستیم. هر دو آلوده به طرز تفکر و اندیشه خیمه نشینی ۱۵۰۰ سال پیش هستیم. جنس هر دو ما را خراب کرده. ربطی به ترک. فارس.آارمنی و کرد ندارد.یک بار گفتم. اینقدر فارس فارس و آریا و تمسخر نکنید.خر مقدس ترین. وحشی ترین. مستبد‌ترین مسلمان.در کل جهان اسلام.شیعه ترک اردبیل است. ۴۵ سال کار فرهنگی پهلوی هم قادر نبود. آن‌ها را آگاه کند.یکی‌ گفت. همه ترک‌ها مثل ترک اردبیل هستند ؟قبل از اینکه داغ کنید. خیر توطئه است. دروغ فارس‌ها است. کار آارمنی ها است. فتعلی شاه اصل اینجوری نبود. فقط یک زن داشت و مثل نروژ با زنش رفتار می‌‌کرد. دست کم ادبیات خودتان را بخوانید. اسم عزیز نسین را شنیده؟ از او ترک تر کسی‌ داشتیم؟ کلیه وزیران. نویسندگان .تاریخ نویسان .مخالفین زمان قجار ترک بودند. همین امروز زنان شجاع ترک از استانبول تا انکارا .بر ضد سیاست زن ستیزی رجب.در خیابان. کتک می‌‌خورند. با چاقو به آنها حمله می‌‌شود. شما هنوز اندر خم یک کوچه
    30
    47
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    فقط یک مثال کوچک .تا درک کنید. پان ترکیست عزیز. که فرقی بین رجب شما و شیخ ما نیست. تنها فرق یک کروات است. احمدی ما را که می‌‌شناسید. چه گفت؟ هی‌ می‌‌گن دلار گران شد .خوب بشود یک کاغذ پاره.توی سرشان بخرد. رجب شما .دو ماه پیش. اهی می‌‌گن دلار گران شده.خوب بشود. اون‌ها دلار دارند. ما خدا داریم. نمی‌‌دانم .اگر من پان ترکیست بودم. می‌‌گفتم رجب "گ.." ز..." این ایرانی‌‌ها هم خدا دارند. هم رسول .هم ۱۲ امام. هم ۱ میلیون توله امام. زیر آن ۵ قلو زاهیده. و شما فقط با خدا .به جنگ دلار ؟
    22
    31
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Darknet - لندن، انگلستان

    نسبت خشونت علیه زنان در اذربایجان نسبت به ایران 1 به 1000 هست. اونجا گشت ارشاد نداره که زنان مردم رو توی خیابون کتک بزنه. بسیجی اسید پاش نداره. اونجا کسی به جرم نداشتن روسری 10 سال حبس نمیشه. حالا وبسایت های فارسی زبان فقط روی منفیات اذربایجان تکیه میکنن تا با مغزشویی مارو با اهداف بشرستیزانه جمهوری اسلامی همراه کنن. هر کسی می خواد با امریکا و اذربایجان و کشورهای عربی و اروپا و اسراییل و ترکیه و پاکستان به طرفداری از جمهوری اسلامی بجنگه مغز توی سرش نداره.
    6
    34
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    [::Darknet - لندن، انگلستان::]. می‌ دانم در آنجا بسیج .سپاه امت نکبت وجود ندارد. ولی پیش ما وجود دارد.ولی ربطی به هم ندارد. به یکی‌ می‌‌گویند خشونت دولتی.از بالا ارگانیزه، به دیگری می‌‌گویند. خشونت فرهنگی و دینی.پیش ما .با افتخار در تلوزیون اعلام می‌‌کنند. در ترکیه با افتخار پنهان می‌‌کنند. می‌‌دانی کشتار زنان در ترکیه به اسم قتل ناموسی. چیزی حدود ۵ عدد در ماه است؟ سال ۲۰۱۹ چیزی نزدیک ۴۹۷ نفر بود. فرق در این است. که ما نکبت عمامه به سر داریم و می‌‌گوید .بکش. در ترکیه او ازربیجان ندارند ولی خودشان می‌‌کوشند. ۶۲ میلیون زن در سال گذشته مورد تجاوز. قتل ناموسی . ۶۰ میلیون آن در کشور‌ها مسلمان .از هر نمونه.بالا همه این‌ها در صدر هند است. از رتبه ۲ تا رتبه ۲۰ همه کشور‌ها مسلمان هستند. از ترکیه گرفته تا ایران. نیجر. عربستان. پاکستان.قصد جنجال ملیت نبود. فقط یک اشاره .که دست بردارید.از این همه پان ترکیست .پان فارس. همه در قایق نشسته و همه با هم غرق می‌‌شوم. .اگر این فلان فلان شیخ را بدرک نفرستیم. اگر سنگ به قایق پرتاب می‌‌کند. بر حسب نژاد غرق نمی‌‌شویم. نه فارس‌ها بادبادک هستند نه ترکا.
    18
    12
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    من می بینیم که چقدر نسبت به ترکها .....دارید بیشتر به آزاد کردن وطنم از چنگال و اشغال و استعمار ایران فکر می کنم . اگر در دنیای خارج تصور خارجی را نسبت به ایرانی ها ببینید اصلا جرات صحبت کردن نخواهید داشت از خجالت
    7
    29
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. باز شروع .به شعار الکی ؟ باور کن. خیلی‌ نظر مثبت تر دارند به ایرانی تا ترک. می‌‌دانی‌ چرا؟ می‌‌گویند. ایرانی‌‌ها روشنفکر‌ها اینجا آمده. از دست آخوند فرار کرده.ولی درک نمی‌‌کنند. چگونه .ترکی‌ .که در آلمان زندگی‌ می‌‌کند. از تمامی‌ مزایا اینجا استفاده. از سیستم سوزیال اینجا. آزادی فردی اینجا. ولی‌ موقعه انتخابات که می‌‌شود. می‌‌دود. دم صندق ری. و رجب را انتخاب. که می‌‌خواهد قانون اعدام را دوباره رواج دهد. درک نمی‌‌کنند. نمی‌‌گویم نظر آنها به ترکا یا ایرانی‌‌ها درست است. اشاره کردی. خواستم توزیع دهم. دوباره می‌‌گم. قصد من. ترک و فارس نبود. بگذاریم. می‌‌بینیم. قادر به یک بحث منطقی نیستید. شروع کنیم. به فحش خواهر و مادر. اول ثابت کن. مالک هستی. بعد ادعا ارث و میراث
    14
    8
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    DerTyp - سنندج، ایران
    یک پرسشی که ذهن من رو سالها مشغول کرده اینه که یوروتیوز بی بی سی دویچه وله و مدیای فارسی زبان خارج از کشور خر روز مطلب علیه اردوغان و اینکه دیکتاتور هست منتشر میکنند. یا اینکه در عربستان مردی را گردن میزنند سه ماه اینده مدیا ول کن ماجرا نیستند.یا در آذربایجان مردی دخترش را کشته و همه با هم حمله به آذربایجان دیکتاتوری. ولی چرا تا بحال ابن مدیا حتی یک مقاله راجع به خامنه ای ننوشته اند؟ راجع به خمینی هم همانطور. ابن در ایران قتل ناموسی وجود ندارد؟ ابا دیکتاتوری رجب از دیکتاتوری اخوند بدتر است؟ اصلا چرا مدیای فارسی زبان به همه ی جهان علاقه دارد الا ایران؟ عده ای در رفت و امد به ایران هستند و از قضا روزنامه نگار. هم از توبره اخوند میخورند هم از توبره ی ناسیونالیسم هم از توبره ی بودجه های خارجی. در همین سنندج تعداد قتل های ناموسی به مراتب بیشتر از کل قفقاز هست. ادای لیبرالها را برای خارجی ها شاید بتوانند در بیاورند ولی بهتر ندانستند که وضعیت ایران در هر زمینه ای بدتر از قفقاز و ترکیه و حتی پاکستان هست.
    1
    19
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    1- مردم دین زده از آتیش سرما رو می طلبن و از سرما حرارت گرما رو. بله! آذربایجان با این کارنامه تاریکش در امور زنان میخاد همپالکی مرکل بشه. آذربایجان منابع سرشارش از ارمنستان و گرجستان بیشتره. ولی در باره حقوق زنان با این کشورها حرفی برای گفتن نداره. چون دنبال اسلام میگرده. مرد آذری و تاجیک بعد از گلاسنوست گورباچف تشنه اسلام بود. تحقق اسلام یعنی مرید وشاگردی جهالت. توی تبریز کتاب اول دبستان رو به جای جزء قرآن توی پاچه آذربایجانی کردن. طلای قلابی رو بجای طلای ۲۴ تحویل آذربایجانی دادن. آذربایجان بنا بر جمعیتش در بُعد مردسالاری و سرکوب و قتل عام زنان میدان رو از مرد اردبیلی و بلوچ متعصب در آورده. توی اروپا بخصوص آلمان ترکهای ترکیه نه قصد حل شدن در جامعه مسیحی اروپا رو دارن و نه به حقوق شهروندی زنان پایبندند. چون معیار ترک شریعت است.
    4
    3
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    ۲- شرع حکم میکنه پسر مسلمون در زمین کافران به دیسکو بره و نیزه اش رو بکوبه! ولی دختران به جرم زن بودن محکوم به نابودی ان. بنده منکر خشونت مردهای جوامع دیگر نیستم. ولی آذربایجانی که یورو ویژن اروپا رو برگزار میکنه. ترکیه ای هم که دیگه صادراتش پوشاک نیست. صادراتش امپراطوری اردوغانی از مغولستان گرفته تا چچن های اردنی. از لیبی گرفته تا تاتارهای اوکراین. ولی دو تاشون در کارنامه حقوق زنان چیزی برای گفتن ندارن. طبیعتاً بانوی اول ترکیه هم نماد ترکیه محسوب میشه. امیدوارم مریم قجر ما ایرونی ها هیچوقت بانوی نخست ما نشه.
    3
    3
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    ضدبشر - گراتس، اتریش
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. اگر دو کشور اذربایجان و ایران را بدون تعصب با هم مقایسه کنیم وضع کشور خودمان به مراتب بدتر است.لااقل جمهوری اذربایجان جنایتکارانی مانند اخوندهای محترم و بیشرف خودمان در راس قدرت ندارند
    1
    11
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. دوباره سر منبر رفتید و میکروفن را ول نمیکنید ! بارها از ترک های المان گفتید و شکایت و تحقیر کردی ، شما بهتران !!دنبال بهانه ای برای خالی کردن عقدهای تاریخی خود هستید . منظور و دید این سایت و امثال شماها با کلمه ترک برایم جالب است.متاسفانه این اتفاق در همه جای دنیا است ولی ربط دادن آن به یک نژاد،کشور یا ترک نهایت درماندگی فکری بیش نیست.
    1
    12
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    ضدبشر - گراتس، اتریش
    [::Darknet - لندن، انگلستان::]. [::DerTyp - سنندج، ایران::]. دوستان عزیز با نظرات شما موافقم.متاسفانه مدیای فارسی همیشه خبر های منفی ترکیه و اذربایجان را منتشر میکنند.من تا به حال به خبری از پیشرفت های سیاسی , اقتصادی و... در مورد این کشورها تو رسانه هایشان برخورد نکردم.
    0
    13
    ‌پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. فرمودید ،خارجی‌ها خیلی نظر مثبت تر به ایرانی‌ها دارند، را از کجا در آوردی !!!! بله خیلی وقتها پیش شاید ولی ایرانیان جدید فرق می‌کنند و هزاران بار بدتر از ترکهای المان شدند که همیشه شما را آزرده خاطر می‌کند .
    2
    4
    جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.