آغاز «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» در لندن
+77
رأی دهید
-5

به گفته برگزارکنندگان "دادگاه بینالمللی مردمی آبان"، این دادگاه "برای اولین بار" به "قربانیان و خانوادههای آنان" که از "عدالت محروم بودهاند"، فرصت میدهد تا "حقیقت را جستجو کنند."
این دادگاه به ابتکار سه سازمان مدافع حقوق بشر، عدالت برای ایران، حقوق بشر ایران و سازمان بینالمللی با هم علیه اعدام و در پاسخ به "درخواست مکرر" بازماندگان تشکیل شده و ریاست آن را وین جُرداش، وکیل بینالمللیِ حقوق بشر بر عهده دارد.
حقوقدانان دادگاه هم از کشورهای بریتانیا، آمریکا، اندونزی، آفریقای جنوبی و لیبی هستند و در زمینه "حقوق بشر و روابط بینالملل" تخصص دارند.
دادگاه با سخنان وین جرداش با اشاره به نقض "فاحش" حقوق بشر در اعتراضهای آبان ۹۸ و ضرورت تشکیل دادگاه بین المللی مردمی آبان آغاز شد.
سپس حمید صبی عضو هیات دادستانی از نماینده جمهوری اسلامی دعوت کرد خود را معرفی کند اما کسی حضور نداشت.
دادستانهای این دادگاه اسفند پارسال در نامهای به سفیر ایران در لاهه دهها نفر از مقامات را "احضار" کرده و خواستار ارائه مدارک وقایع آبان ۹۸ شده بودند.
به گفته برگزارکنندگان، پس از شهادت شاهدان حضوری و رسیدگی به ۱۲۰ شهادتنامه کتبی، قضات این دادگاه در باره اینکه آیا در سرکوب این اعتراضها حکومت ایران "مرتکب جرائم بینالمللی" شده یا نه، رای خواهند داد.

حضور عموم در این دادگاه آزاد است و جلسات آن در اینستاگرام زنده پخش میشود.

این اعتراضها در بیش از صد شهر ایران با سرکوب "بیسابقه" حکومت روبرو شد؛ با "شلیک مستقیم" حتی به سر و با سلاح نیمهسنگین، دستگیری و شکنجه هزاران نفر و "ربودن جسد" کشتهشدگان، سانسور شدید رسانهها و "اعترافات تلویزیونی".
پس از شروع اعتراضها، سپاه پاسداران معترضان را به "برخورد قاطع" تهدید کرد و آنان را "اغتشاشگر" خواند و به "ناامنی، تخریب، غارت و چپاول اموال عمومی" متهم کرد.
در اعتراضهای آبان ساختمانهای دولتی، فروشگاهها، پمپبنزینها، بانکها و خودروهای بسیاری در شهرهای مختلف ایران تخریب شدند یا به آتش کشیده شدند.
حکومت ایران معترضان را متهم میکرد اما برخی ویدئوها در شبکههای اجتماعی به نظر میرسید عوامل وابسته به حکومت را در حال تخریب نشان میدهند.
به چند حوزه علمیه، دفتر و بیت امامان جمعه و نمایندگان ولیفقیه نیز در چند شهر حمله شد.
در آن روزها اینترنت تقریبا در تمام ایران از روز دوم اعتراضها دستکم تا پنج روز قطع شد و در برخی مناطق متشنجتر تا روزها بعد وصل نشد.
آمار رسمی با وجود وعده دولت اعلام نشده.
سازمان عفو بینالملل اطلاعات بیش از سیصد نفر از کشتهشدگان از جمله کودکان را منتشر کرده است.
اما خبرگزاری رویترز شمار کشتهشدگان را "۱۵۰۰" گزارش کرد.
چند هزار نفر هم زخمی و هزاران نفر بازداشت شدند که هنوز برخی در زندانند.
حکومت ایران این ارقام را "ساختگی" و "شایعهپراکنی" میخواند.
۳۷

mojtaba1010 - لندن ، انگلستان
جناب رفسنجانی و تیم همراه که اکنون در خاک میباشند بایستی از سر از خاک بیرون بیاورند و مستندات دخالت و سناریو سازی بسیار جالب ارازل و اوباش لند نشین و لس انجلس نشین به اصطلاح تحصیل کرده که دروس فتنه گری ، ایجاد نفاق و تفرقه و حـ... بازی کاملا روشن را در سیستمهای فاسد اطلاعاتی یاد گرفته اند و به اصطلاح خود در حال مبارزه سیاسی با شخصیتهای کاملا ولگرد و هرزه خود میباشند برای همه تشریح کنند که چه اشخاصی و چه سفارتهایی مستلزم بوجود آمدن و دخالت مستقیم در این فساد علنی بودند که منجر به چاقو کشی و رودرو کردن مردم ایران در مقابل یکدیگر شده بود ، یک مشت تخم حـ... کاملا ولگرد و بی خانواده به اسم سیاسی و مبارز ترتیب دهنده اینگونه فسادهای علنی بوسیله نفوذ در سیستمهای دولتی و اطلاعاتی این کشورها میباشند و دقیقا همین حضرات وکیل و وصی که اکنون نقش حقوق بشر و دمکراسی را میخواهند ایجاد کنند میدانند که چه اشخاصی خوراک این فتنه گری و نفاق را در آن زمان ایجاد کردند و مسلم میباشد که اگر دولت انگلیس هم بود کاملا دست به اقدامات پیشگیرانه و جلب افراد میزد .
26
2
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸
۴۵

sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
جک سال !. اخرش چی می خواد بشه . هیچی . یه مشت مفت خور که برا خودشون کیسه دوختن با بازی کردن با احساسات قربانیان یه نمایش بدن و چند صدها هزار دلار سالانشون زنده بمونه . مخالفت با جمهوری اسلامی برا ملت نون نداشت برا اینا خوب پول داشت داره و خواهد داشت
2
3
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۲