اولین دیدار وزیر خارجه امارات از سوریه پس از گذشت یک دهه؛ بن زاید آل نهیان با اسد گفتگو کرد

 دیدار عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات عربی متحده با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در دمشق یورونیوز :عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات عربی متحده امروز سه‌شنبه ۹ نوامبر برای اولین بار از زمان آغاز جنگ در سوریه در ۱۰ سال گذشته با بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور در دمشق دیدار و گفتگو کرد.

سفر بن زاید آل نهیان به دمشق در حالی به عنوان نشانه‌ای از تلاش‌های منطقه‌ای برای پایان دادن به انزوای دیپلماتیک بشار ارزیابی می‌شود که سوریه با بحران اقتصادی روزافزون ناشی از سال‌ها جنگ و تشدید تحریم‌های غرب دست و پنجه نرم می‌کند.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا اعلام کرد که در دیدار وزیر خارجه امارات عربی متحده با رئیس جمهوری سوریه بر روابط دو جانبه و توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف مورد علاقه «دو کشور برادر» تأکید شده است.

بر اساس اعلام خبرگزاری سانا، بشار اسد در دیدار با عبدالله بن زاید آل نهیان از مواضع امارات عربی متحده که «همیشه در کنار مردم سوریه بوده»، تمجید کرده است.

برخی ناظران بین‌المللی از جلسه دیدار بشار اسد با عبدالله بن زاید آل نهیان به عنوان آخرین نشانه گرم شدن روابط میان سوریه و امارات عربی متحده نام می‌برند.

امارات متحده عربی روابط خود را با دمشق در فوریه ۲۰۱۲ و هم‌زمان با سرکوب اعتراضات سراسری در سوریه قطع کرد. با این حال امارات عربی متحده در دسامبر ۲۰۱۸ سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد.

تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که امارات عربی متحده با بازگشایی سفارتش در دمشق تلاش کرده است تا دولت سوریه را به جمع کشورهای عربی برگرداند.

امارات عربی متحده اگر چه در نوامبر ۲۰۱۱ از تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب حمایت کرده بود اما در ماه مارس خواستار بازگشت دمشق به این اتحادیه شد.

به گفته ناظران بین المللی، دمشق برای بهبود وضعیت اقتصادی در سوریه و دریافت کمک‌های بین‌المللی به ویژه از سوی همسایگان عرب که در روزهای اولیه جنگ در این کشور از مخالفان دولت حمایت می‌کردند، تلاش می‌کند.

وزارت اقتصاد امارات عربی متحده ماه گذشته اعلام کرد که با سوریه در مورد «برنامه‌های آینده برای تقویت همکاری‌های اقتصادی» به توافق رسیده است.

در بیانیه وزارت اقتصاد امارات عربی متحده آمده بود که این کشور با داشتن ۱۴ درصد سهم در تجارت خارجی سوریه، مهم‌ترین شریک تجاری جهانی دمشق محسوب می‌شود.
خروج از انزوا
همچنین ماه گذشته، محمد بن زاید بن سلطان آل نهیان، ولیعهد ابوظبی برای دومین بار با بشار اسد تلفنی گفتگو کرده بود. دو رهبر در مارس ۲۰۲۰ برای نخستین بار درباره همه‌گیری ویروس کرونا و تأثیر آن بر کشور جنگ‌زده با یکدیگر تلفنی گفتگو کرده بودند.

امارات عربی متحده تنها کشور عربی نیست که به دولت اسد نزدیک شده است. در ماه سپتامبر، بشار اسد برای نخستین بار از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه با عبدالله دوم، پادشاه اردن تلفنی گفتگو کرده بود.

سوریه و اردن اوایل ماه سپتامبر یک گذرگاه مرزی بزرگ بین خود را بازگشایی کرده بودند.

با وجود این همچنان مشخص نیست که آیا دیگر کشورهای عربی که برخی از آن‌ها توسط اسد به حمایت از گروه‌های جهادی و شورشیان متهم شده‌اند، از امارات عربی متحده پیروی می‌کنند یا نه.

امارات عربی متحده یکی از شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس است که در سال ۲۰۱۲ موضع سختی در قبال دمشق اتخاذ کرد و در نهایت یک گروه مخالف را به عنوان نماینده سوریه به رسمیت شناخت.

برخی از قدرت‌های منطقه‌ای بر این نظرند که با گرم شدن روابطشان با دولت سوریه می‌توانند از نفوذ ایران در منطقه بکاهند.

ایران یکی از حامیان سرسخت دولت اسد به شمار می‌آید که طول جنگ سوریه در این کشور حضور نظامی داشته است. نیروهای بشار اسد با کمک نظامی روسیه، ایران و حزب الله لبنان، پس از شکست‌های متعدد توانست از سال ۲۰۱۵ بخش بزرگی از خاک این کشور را دوباره به تصرف خود درآورد.
+1
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.