رادیو فردا :یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با قرار گرفتن مجدد نام ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی، افایتیاف، مدعی شد که این موضوع «تاثیری بر مراودات ایران ندارد».
غلامرضا مصباحی مقدم وز یکشنبه دوم آبان به خبرگزاری ایرنا گفت «در واقع این گروه نه داغی دارد و نه درفشی. فقط در این حد اعلام میکنند که این کشورها غیرهمکار هستند و در این موضوع نتیجه را دولتها و شرکتها میگیرند».
اظهارات وی درباره بیتاثیر بودن لیست سیاه افایتیاف بر مراودات ایران در حالی است که از میان همه کشورهای جهان فقط ایران و کره شمالی در این لیست سیاه قرار دارند و حسن روحانی رئیسجمهوری سابق ایران قبلا نیز گفته بود: «قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه پولشویی باعث به حداقل رسیدن دادوستد مالی و بانکی حتی با کشورهایی چون چین و روسیه شده است».
گروه افایتیاف روز دوم اسفند سال ۹۸ پس از اینکه حکومت ایران از تصویب برخی لوایح مربوط به پولشویی و اصلاحات لازم در نظام مالی خود خودداری کرد، خبر داد که ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده است.
این گروه با قراردادن ایران و کره شمالی در لیست سیاه، به همه کشورها اختیار داده است که در نقلوانتقالهای مالی با این دو کشور بهطور مستقل اقدام کنند.
افایتیاف هر سه ماه یکبار لیست خود را به روزرسانی میکند و ۳۰ مهر امسال دوباره ایران را همراه با کره شمالی در لیست سیاه خود قرار داد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام طی چند سال گذشته تصویب لوایح افایتیاف در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را به تاخیر انداخته است و برخی اعضای مجمع به شدت مخالف آن هستند.
اصولگرایان میگویند با تصویب این لوایح دست ایران برای کمک به نیروهای نیابتی، حزبالله لبنان و دیگران بسته میشود، اما کارشناسان اقتصادی، برخی از نمایندگان مجلس و مقامات دولت سابق میگویند بدون تصویب افایتیاف، رفع تحریمهای آمریکا نیز کمکی به کشور نخواهد کرد.
آقای روحانی قبلا گفته بود اگر افایتیاف تصویب نشود، رفع تحریمها هم هیچ کمکی به حل مشکلات بانکی ایران در ارتباط با دنیا نمیکند.
عباس آخوندی وزیر راهوشهرسازی سابق ایران اول اردیبهشت امسال نیز با اشاره به «گسترش شدید فساد» و «سایهانداختن» آن بر اقتصاد کشور، یکی از مشکلات اقتصاد ایران را «عدم قطعیت» از جمله در تایید لوایح افایتیاف عنوان کرد.
او گفت که «ما تا به اقتصاد جهانی نپیوندیم، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد».
محمد شریعتمداری، وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز ۲۳ فروردین اعلام کرد کشورهای خارجی که امروز به خاطر تحریم با ما کار نمیکنند، به ما میگویند اگر تحریم را هم بردارند و شما هنوز به «افایتیاف» نپیوسته باشید، ما نمیتوانیم با شما همکاری کنیم.
+1
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan1326 - تهران، ایران
ج.ا فقط داغ و درفش را میفهمد ،و اینهمه بدبختی حاصل از اف ای تی اف را نمیفهمد !؟! البته یکی از در آمد های آخوند های سم کلفت پول شویی است . در مراودات مربوطه واحد پول کثیف ، سامسون ایت و یا پالت دلار است ، مثلا خلافکاران خارج با این ها تماس گرفته و راجع به چند کیف سامسون ایت و یا چند پالت دلار جهت پولشویی و کمسیون مربوطه مذاکره میکنند و اینها باسانی بنام سهم امام خودشان از طریق بانک مرکزی پول کثیف را شسته و پس از کسر کمیسیون بقیه را برمیگردانند.علت مخالفت شورای نگهبان با لوایح اف ای تی اف همین است
0
6
دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.