بی بی سی :وزارت بهداشت ایران که قبلا اعلام کرده بود برای زنان باردار واکسن فایزر سفارش داده و وارد میکند، در اطلاعیهای تازه گفته واردات واکسن فایزر «لغو شده» است.
شب گذشته وزارت بهداشت ایران در اطلاعیهای اعلام کرد اعضای کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ به این نتیجه رسیدهاند که واکسیناسیون زنان باردار با واکسن سینوفارم ادامه پیدا کند.
کمتر از یک هفته پیش علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده بود که همین کمیته ملی واکسن کووید۱۹ موافقت کرده واکسن فایزر وارد ایران شود.
آقای رئیسی گفته بود ایران «دو میلیون و ۴۰۰ هزار دز واکسن فایزر سفارش داده» و «خرید ۵ میلیون دز واکسن جانسون اند جانسون هم نهایی شده است».
او گفته بود: «این واکسنها جهت واکسیناسیون مادران باردار و در صورت کافی بودن تعداد واکسن وارد شده به عنوان دوز بوستر برای کادر درمان استفاده خواهد شد.»
قرار بود این واکسن از مرکز تولید آن در بلژیک خریداری شود.
وزارت بهداشت ایران در اطلاعیه شب گذشتهاش گفته «بنا بر توصیه سازمان جهانی بهداشت، بهترین واکسن، اولین واکسن در دسترس افراد است» و با توجه با اینکه تاخیر حتی برای یک روز باعث تاخیر در ایمنی جامعه میشود، زنان باردار باید واکسن موجود را بزنند و «منتظر واکسن دیگری نباشند.»
بعد از آنکه وزارت بهداشت اعلام کرد میخواهد برای زنان باردار واکسن فایزر بخرد، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، از برگزاری یک کمپین «مردمی» علیه این موضوع حمایت کرد و نوشت: «چرا باید برای زنان باردار ما واکسن فایزر تزریق کنند! آیا اصلا این واکسن در کشورهای دیگر هم بر روی زنان باردار و مادران آینده آزمایش شده یا ایران جزو اولین کشورهایی است که مادران آینده آن در خطرند؟» فایزر پرمناقشه در ایران واکسنهای ساخت آمریکا و بریتانیا از جمله اولین واکسنهای جهانی تایید شده برای کرونا بود. اما فایزر و استرازنکا در ایران محل مناقشه فراوان بوده است.
دی ماه ۱۳۹۹ هلال احمر ایران اعلام کرد یک فرد خیر ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر خریده و به ایران فرستاده است. اما مدتی بعد مقامهای دولتی واردات این واکسن را تکذیب کردند.
رهبر جمهوری اسلامی هم خرید واکسن از آمریکا و بریتانیا را قاطعانه ممنوع اعلام کرد اما با افزایش سریع شمار مبتلایان و جان باختگان بیماری کرونا، اخیرا خواستار تسریع در واکسیناسیون و تامین واکسن مورد نیاز از داخل و خارج شد.
روز چهارشنبه ۳۱ شهریور، سازمان غذا و داروی ایران پس از ۹ ماه از عرضه واکسن فایزر به بازارهای جهانی، آن را تایید کرد. وزارت بهداشت ایران بعدا اعلام کرد واکسن جانسون اند جانسون را هم برای مصرف تایید کرده است.
+1
رأی دهید
-19
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.