کشف سنگ‌فرش چند رنگ ۳۵۰۰ ساله در یک شهر گمشده در ترکیه

یورونیوز :کشف سنگ‌فرش ۳۵۰۰ ساله که در بقایای یک شهر گمشده در مرکز ترکیه آرام گرفته بود، اطلاعات درباره زندگی روزمره هیتی‌های عصر برنز را بیشتر می‌کند.

این مجموعه شامل بیش از ۳ هزار سنگ با رنگ‌های طبیعی بژ، قرمز و سیاه هستند که به‌صورت مثلث و منحنی چیده شده‌ بودند. این سنگ‌فرش در بقایای یک معبد هیتی در قرن ۱۵ قبل از میلاد یعنی ۷۰۰ سال قبل از قدیمی‌ترین موزاییک‌های شناخته شده یونان باستان کشف شد.

آناکلتو داگوستینو، مدیر حفاری‌های اوساکلی هویوک در نزدیکی یوزغاد می‌گوید: «این جد موزاییک‌های باستانی است که پیچیده‌تر است. آنچه ما در اینجا داریم بی‌شک نخستین تلاش برای استفاده از این تکنیک است.»

در این مکان که در فاصله سه‌ ساعتی از آنکارا، پایتخت ترکیه قرار دارد، باستان‌شناسان ترک و ایتالیایی بیل و قلم مو را در دست گرفته‌اند تا درباره هیتی‌ها که یکی از قدیمی‌ترین پادشاهی‌های آناتولی باستان هستند اطلاعات بیشتری کسب کنند.

آناکلتو داگوستینو توضیح می‌دهد: «برای نخستین بار، این افراد به‌جای ساخت سنگ‌فرش ساده نیاز به انجام کاری متفاوت با اشکال هندسی، ترکیب و کنار هم قرار دادن رنگ‌ها داشتند. شاید سازنده آن یک نابغه بوده؟ یا اینکه سفارش ساخت یک کف‌پوش را داشته و تصمیم گرفته بوده کاری غیرمعمول انجام دهد.»

معبدی که این طرح موزاییک در آن به کار گرفته شده است در مقابل تپه کرکنس قرار دارد. این معبد به خدای طوفان که تشوب نام داشت و از سوی هیتی‌های پرستش می‌شد اختصاص داشت. این خدا معادل زئوس در میان یونانیان است.

این باستان شناس احتمال می‌دهد که رهبران مذهبی هیتی مراسم خود را در حالی که به بالای کوه کرکنس نگاه می‌کردند انجام می‌دادند.
سنگ فرش‌های کشف شدهعلاوه بر موزاییک، باستان‌شناسان سرامیک‌هایی را نیز از یک کاخ کشف کرده‌اند که این فرضیه را تایید می‌کند که اوساکلی هویوک واقعا شهر گمشده زی پالاندا (مرکز اداری و مذهبی پادشاهی هیتی) است.

مکان اصلی عبادت خدای طوفان که بارها در لوح‌های هیتی‌ها ذکر شده است، مکان دقیق زی پالاندا است که تا به امروز نامشخص بوده است.

آناکلتو داگوستینو می‌گوید: «محققان بر این باورند که اوساکلی هویوک یکی از دو مکان محتمل است. با کشف بقایای کاخ و سرامیک و ظروف شیشه‌ای مجلل آن، این احتمال تقویت می‌شود. ما تنها به یک سند نهایی نیاز داریم: یک لوح با نام شهر.»

هیتی‌ها به دلایل ناشناخته در اواخر عصر برنز دچار فروپاشی شدند. برخی از فرضیه‌ها دلیل این فروپاشی را تغییرات آب و هوایی همراه با ناآرامی‌های اجتماعی ذکر می‌کنند.

هیتی‌ها با وجود اینکه سه هزار سال پیش از روی زمین ناپدید شدند اما همچنان در تخیل ترک‌ها زندگی می‌کنند.

نماد آنکارا خورشید که به دوران هیتی‌ها برمی‌گردد است. مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه مدرن در دهه ۱۹۳۰ ترک‌ها را نوادگان مستقیم هیتی‌ها معرفی کرد.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.