اعلام پیمان دفاعی آمریکا، بریتانیا و استرالیا برای مقابله با چین

یکی از اهداف پیمان فراهم کردن زیردریایی با نیروی محرکه اتمی برای استرالیا است - زیردریایی کلاس آستیوت بریتانیابی بی سی :بریتانیا، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای تاریخی یک عهدنامه ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر داده‌اند. چین در واکنش اعتراض کرده و این اتفاق را ناشی از «ذهنیت جنگ سردی» خوانده است.

این شراکت به استرالیا امکان می‌دهد برای اولین بار با استفاده از اطلاعات سری نظامی آمریکا زیردریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای بسازد.

این پیمان به نام "آکوس" همچنین شامل همکاری در زمینه هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی و سایبری خواهد بود.

این سه کشور نگران رشد قدرت و حضور نظامی چین در منطقه اقیانوس هند و آرام هستند.

سفارت چین در واشنگتن در واکنش گفته است که کشورها باید "ذهنیت جنگ سرد و تعصبات عقیدتی را کنار بگذارند."

در نتیجه این توافق، استرالیا معامله‌ برای ساختن زیردریایی‌های را که فرانسه طراحی کرده، کنار می‌گذارد. فرانسه واکنشی شدید به این تصمیم نشان داده است.

ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، گفته این اقدامی "بی‌رحمانه" و "خنجری از پشت" بوده است.

فرانسه در سال ۲۰۱۶ برنده یک قرارداد ۵۰ میلیارد دلاری (دلار استرالیا) برای ساخت ۱۲ زیردریایی برای نیروی دریایی استرالیا شده بود که بزرگترین قرارداد دفاعی استرالیا بود.
با این حال این پروژه با تاخیر مواجه بود، عمدتا به این دلیل که کانبرا شرط گذاشته بود بسیاری از قطعات از منابع استرالیایی تامین شود.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا و اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا روز چهارشنبه در بیانیه مشترکی از شراکت امنیتی تازه میان خود خبر دادند.

در بیانیه آنها آمده است: "در اولین ابتکار تحت آکوس... ما به این هدف مشترک متعهدیم که از خواست استرالیا برای تجهیز نیروی دریایی اش به زیردریایی هایی با نیروی محرکه هسته ای حمایت کنیم."

این بیانیه می افزاید: "این توانایی مشوق ثبات در منطقه هند-آرام خواهد بود و در حمایت از ارزش ها و منافع مشترک ما به کار گرفته خواهد شد."

استرالیا در قلب منطقه هند-آرام قرار دارد.

رهبران سه کشور گفتند که هدف آنها راه اندازی این توانایی برای استرالیا "در اولین زمان ممکن است" و افزودند: "استرالیا همچنان به برآورده کردن تمامی تعهداتش به عنوان یک کشور غیراتمی پایبند است."

آنها گفتند که این پیمان دفاعی همچنین بر توانایی های سایبری، هوش مصنوعی و "سایر قابلیت های زیردریایی" متمرکز است.

آقای جانسون گفت که سه کشور متحدان طبیعی یکدیگرند و این ائتلاف "بیش از هر زمان ما را به هم نزدیک خواهد کرد."

او گفت: "این شراکت بیش از پیش برای دفاع از منافع ما و ... حفاظت از مردم ما حیاتی خواهد بود."

ناو هواپیمابر اچ ام اس کویین الیزابت در هفته های اخیر در منطقه هند-آرام مستقر شده که در کنار پرسنل و تجهیزات نظامی آمریکاست.

بیانیه مشترک سه کشور می گوید که منطقه هند-آرام می تواند محل درگیری های بالقوه از جمله درگیری بر سر دعواهای حل نشده سرزمینی، تهدیدهای تروریستی و مشکل جرایم سازمان یافته باشد.

آنها می نویسند: "این منطقه در خط مقدم چالش های تازه امنیتی، از جمله فضای سایبری، قرار دارد."
+18
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    بنده حقیر عرض کردم برگزیت بیخود و بر اساس تصادف شکل نگرفت. انگلیس و امریکا در مقابل چین و روسیه خواهند ایستاد، اروپا هم باید با بدوش کشیدن بار اقتصادی توسط المان و فرانسه و فعلا با پناهنده ها و بقیه گدا گشنه های اروپا سر کند. طالبان و اوضاع بزودی شلوغ ایران بر اثر جنگ شیعه و سنی و اون چندین ده میلیارد دلار تسلیحات باقی مانده برای این پاپتی های طالبان مزید بر علت خواهد شد، هم برای چین و هم روسیه.
    4
    4
    ‌پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    جنگ جهانی بعدی چین،شوروی،ایران و بعضی از کشورهای اروپائی یکطرف وامریکا ،انگلیس و استرالیا وکانادا در طرف دیگر خواهد بود.
    5
    3
    ‌پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan1326 - تهران، ایران
    دنیای سرمایه داری برای سواستفاده هرچه بیشتر ، و فروش سلاح نظامی احتیاج به بحران دارد (تولید بحران)، امیدوارم شاخش را از خاورمیانه کشیده به خاور دور فرو کند . ۴۳ سال ایجاد بحران برای منطقه خلیج فارس بی انصافی بود.البته انرژی فسیلی هم در حال حاضر ، نسبت به ۴۰-۵۰ سال قبل ، ارزشش را از دست داده است !؟!
    0
    3
    جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.