دریاسالار اسرائیلی: تهدیدات ایران باعث شد حضور نظامی مان در دریای سرخ بیشتر شود

 الی شارویت، فرمانده سابق نیروی دریایی اسرائیلیورونیوز :فرمانده سابق نیروی دریایی اسرائیل در گفت‌وگویی اعلام کرد که نیروهای دریایی این کشور در مواجهه با تهدیدهای روز افزون ایران برای کشتیرانی اسرائیل، «به‌طور تصاعدی» فعالیت‌های خود را در دریای سرخ افزایش داده است.

الی شارویت، دریاسالار اسرائیلی فعالیت‌های ایران در دریای آزاد را یکی از مهمترین دغدغه‌های اسرائیل توصیف کرد و گفت که نیروی دریایی قادر است هر جا که لازم باشد برای حفظ منافع اقتصادی و امنیتی کشور حمله کند.

شارویت چند روز پس از پایان دوره پنج ساله خود به‌عنوان فرمانده نیروی دریایی اسرائیل به آسوشیتدپرس گفت: «دولت اسرائیل از آزادی دریانوردی خود در سراسر جهان محافظت می‌کند و این مربوط به فاصله داشتن از کشورها نیست.»

شارویت در دوران تصدی خود وظیفه حفاظت از سواحل مدیترانه اسرائیل و دریای سرخ را بر عهده داشت، دروازه‌ای مهم که برای واردات از آسیا معروف است.

نیروی دریایی اسرائیل با مجموعه‌ای از تهدیدها در منطقه روبرو است که شامل تهدیدات گروه شبه نظامی حزب‌الله لبنان، گروه شبه نظامی حماس در غزه و همچنین فعالیت‌های نظامی ایران در سراسر منطقه می‌شود.

یکی از مهمترین وظایف نیروی دریایی حفاظت از سکوهای گاز طبیعی اسرائیل در دریای مدیترانه است که در حال حاضر ۷۵ درصد برق این کشور را تامین می‌کند.
 
حزب‌الله قصد خود را برای هدف قرار دادن این سکوها در صورت وقوع جنگ، پنهان نکرده است. این گروه شبه نظامی در جنگ سال ۲۰۰۶ با موفقیت به یک کشتی اسرائیلی حمله کرد و چهار سرباز را کشت و گمان می‌رود از آن زمان ذخیره موشکی خود را بسیار ارتقا داده است. اسرائیل می‌گوید ایران به قاچاق سلاح‌های پیچیده به حزب‌الله ادامه می‌دهد.

شارویت تایید کرد که اسرائیل محموله‌های تسلیحاتی زیادی را از حزب‌الله رهگیری کرده است. وی گفت: «ما در مورد حمل سلاح در دریا بسیار هوشیار هستیم و هر بار که متوجه می‌شویم محموله‌ای تسلیحاتی است، اقدام می‌کنیم.»

وی گفت که در جنوب اسرائیل نیز حماس یک واحد کوچک اما نیرومند از کماندوهای دریایی آموزش دیده دارد.

نیروهای دریایی حماس در جنگ سال ۲۰۱۴ موفق شدند که به ساحل اسرائیل برسند. شارویت آن‌ها را نیروهای مجهزی توصیف کرد که می‌توانند از زیرآب تا سواحل اسرائیل حرکت کنند و تشخیص آن‌ها بسیار دشوار است.

اسرائیل به دلیل محاصره دریایی و ایجاد محدودیت‌های شدید علیه غزه با انتقاداتی روبرو شده است. اسرائیل می‌گوید که برای جلوگیری از اقدام‌های نظامی حماس محاصره لازم است. اما منتقدان از جمله گروه‌های حقوق بشری و مقامات سازمان ملل می‌گویند که این سیاست مجازات جمعی است.

اما بزرگترین دغدغه اسرائیل ایران است. اسرائیل ایران را به تلاش برای تولید سلاح هسته‌ای متهم می‌کند. اتهامی که همواره ایران آن را رد کرده است. همچنین به حضور نظامی ایران در سوریه و حمایت از گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس اشاره می‌کند.

طبق گزارش آسوشیتدپرس در سال‌های اخیر اسرائیل و ایران درگیر، جنگ در سایه بوده‌اند که منجر به کشته شدن دانشمندان هسته‌ای ایران، انفجارهای مرموز در تاسیسات هسته‌ای ایران و اخیرا یکسری انفجارها در کشتی‌های باری مرتبط با ایران و اسرائیل شده است. در اغلب موارد هیچ کسی مسئولیت را برعهده نگرفته است.

شارویت از بحث درباره عملیات خاص خودداری کرد اما گفت که فعالیت دریایی اسرائیل در دریای سرخ طی سه سال گذشته «به‌طور تصاعدی» افزایش یافته است.
دریای سرخ چرا با اهمیت است؟
یک کشتی از سوی ایران برای سال‌ها در نزدیکی یمن لنگر انداخته بود که تصور می‌شد پایگاهی برای سپاه پاسداران باشد. این کشتی که ام‌وی ساویز نام دارد آوریل گذشته مورد حمله مشکوک نسبت داده شده به اسرائیل قرار گرفت.

دریای سرخ همچنین دارای اهمیت استراتژیک زیادی به دلیل میزبانی از مسیرهای اصلی حمل و نقل جهانی از جمله کانال سوئز و تنگه باب المندب است. تقریبا تمام واردات اسرائیل از طریق دریا انجام می‌شود.

شارویت گفت: «ما حضور خود را در دریای سرخ بسیار بیشتر کرده‌ایم. ما در آنجا به‌طور مداوم با کشتی‌ها اصلی یعنی ناوچه‌های موشکی و زیردریایی‌ها فعالیت می‌کنیم. آنچه در گذشته برای دوره‌های نسبتا کوتاهی انجام می‌شد، اکنون به‌طور مداوم انجام می‌شود.»

وی همچنین تاکید کرد که اسرائیل آماده پاسخ بیشتر به حملات مستقیم به کشتی‌های اسرائیلی است: «اگر حمله‌ای به خطوط کشتیرانی اسرائیل یا آزادی کشتیرانی اسرائیل صورت می‌گرفت، اسرائیل باید پاسخ دهد.»

وی تصریح کرد که هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. کشتی‌های باری که تصور می‌شود در خلیج فارس مورد هدف ایران قرار گرفته بودند دارای ارتباطات اسرائیلی بودند اما تحت مالکیت و اداره در نقاط دیگر بودند. وی گفت که چنین حملاتی مستلزم واکنش بین‌المللی است.
+8
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    قبلا هم گفتم همونجا باش . توی این موقعیت کرونا ، احمق ها بفکر جنگ هستند .یک راهنمایی میکنم مفت و مجانی بدون هیچ چشمداشتی . فعلا با کرونا بجنگید و از واق واق جمهوری اسلامی هم نترسید. برگرد به خونه ات و با چند تا ترورخوش باشید. اول فاطی و یارانش لطفا
    2
    2
    ‌پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.