تهران شهر بی دفاع در برابر زلزله

دویچه وله :یک زلزله مهیب احتمالی در تهران مستلزم عملیات امداد و نجات بین‌المللی است. رئیس مدیریت بحران شهرداری تهران می‌گوید هیچ مقدماتی برای این امر فراهم نیست و آموزش‌‌‌ تیم‌های آتش‌نشانی و هلال احمر در خارج نیز متوقف شده‌اند.

رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران اعلام کرده که توانایی‌های داخلی برای خدمات امداد در زلزله کوچک کافی است و برای زلزله متوسط مستلزم حمایت. او با این توضیح یادآور شده که در زلزله خیلی بزرگ باید به کمک‌های جهانی اتکا کرد و افزوده که در حال حاضر هیچ مقدمات یا برنامه‌ریزی برای چنین روندی وجود ندارد.

کرمی محمدی خواستار هماهنگی‌های لازم سازمان مدیریت بحران کشور و پیگیری‌های وزارت خارجه و شورای‌ عالی امنیت ملی در این زمینه شده است. خبرگزاری ایلنا به نقل از او می‌نویسد: «سازمان‌هایی در جهان وجود دارند که از قبل هماهنگی‌ها را برای این اقدامات انجام می‌دهند و از خارج از کشور در زمان حادثه در محل حاضر می‌شوند، در غیر اینصورت اجناس کمک‌رسانی را می‌فرستند که اثرگذاری جدی در حین بحران ندارد.»

کرمی عنوان کرده که ۱۸۰ نفر از نیروهای آتش‌نشانی و هلال احمر آموزش دیده‌اند اما تشکیل دو تیم  زبده از این عده، مستلزم آموزش‌های بین‌المللی و تایید اینساراک است: «این مسئله اما به مشکلات برخورده و بخش خارجی متوقف شده است.»

تیم‌های پاسخگویی بین‌المللی سوانح (اینساراک)، گروه‌های تعلیم‌دیده‌ای هستند که در سه روز اول حادثه در محل حاضر می‌‌‌شوند و عملیات نجات بهینه و اصولی را پیش می‌برند. این تیم‌ها تقسیم‌بندی منطقه، علامت‌گذاری، ساماندهی و ترتیب و توزیع وظایف امدادگران را بر اساس استانداردهای جهانی مدیریت بحران انجام می‌دهند.

کرمی محمدی درخواست کرده که مسئولان وزارت خارجه هر چه سریع‌تر با کشورها به ویژه با اتریش تعامل و رایزنی داشته باشند: «نمی‌دانیم در شش ماه گذشته چه اتفاقی افتاد اما ما را از ارتباط با اتریش منع کردند در حالی که قرار بود آنها اموزش بدهد و تجهیزات حرفه‌ای در اختیار ما قرار دهند.»
دو میلیون قربانی در زلزله تهران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران اخیرا گفته که این شهر مخاطرات طبیعی بسیاری مانند زلزله، فرونشست زمین یا سیل دارد و میزان خطر این بلایا به گونه‌ای است که دیگر اتفاقاتی مثل ساختمان پلاسکو را تنها باید یک حادثه خواند نه بحران. کرمی یادآور شده که ارزش بودجه سازمان مدیریت بحران نیز که در فاصله سال‌های ۸۸ تا ۹۳ مناسب بود، هم اینک به یک پنجم رسیده است.

کرمی محمدی هشدار داده که وقوع زلزله‌ای با بزرگای ۷ و نیم ریشتر در تهران، دو میلیون کشته و مصدوم به جا می‌گذارد: «از این میزان حدود ۴۰۰هزار نفر ظرف یک دقیقه جان خواهند باخت اما اگر مقاوم‌سازی انجام شود، تعداد قربانیان زیر ۱۰۰هزار نفر می‌شود.»

داده‌ها نشان می‌دهند که هر ۱۵۸ سال، یک بار زلزله‌ای در تهران آمده  و بر اساس آخرین مورد، احتمال دارد زمین‌لرزه بعدی در فاصله سال‌های ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۹ به وقوع بیپوندد.

حدود ۲۰ درصد از مرگ‌های مربوط به زمین‌لرزه‌ها در دو ساعت اول اتفاق می‌افتند که دلایل اصلی آن خفگی، ضربه، شوک یا سرمازدگی است. باقی موارد در سه روز بعدی و ناشی از عدم کمک‌رسانی خواهد بود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در حالی از توقف تعامل با اتریش برای آموزش تیم‌های امداد خبر داده که سه سال پیش اعلام شده بود ایران به تیم‌های پاسخگویی بین‌المللی سوانح می‌پیوندد.

آن زمان، شاهین فتحی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفته بود که ۴۵ نفر از مدیران هلال احمر، آتش‌نشانی، سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در کارگاه‌های چهار روزه آموزشی دفتر اوچا با مربیان اتریشی شرکت کرده‌‌اند و این دوره‌ها ادامه خواهند یافت.

در سال ۱۳۹۸ نیز سفیر اتریش در آلمان در جریان بازدید از مرکز و ستاد فرماندهی مدیریت بحران تهران از آمادگی کشورش برای همکاری در انتقال تجارب مدیریت حوادث و سوانح خبر داده بود.
+6
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.