از ابراهیم رئیسی به عنوان نامزد مورد نظر اصولگرایان تندرو و نزدیک به سپاه نام برده میشد. اما به رغم اینکه خانواده لاریجانی نیز خود از اصولگرایان نزدیک به آیتالله خامنهای محسوب میشوند، کماکان یکی از اعضای این خانواده در انتخابات نامزد شد.
نامزدی علی لاریجانی به این گمانه دامن زد که جریانهای میانهروی حامی حسن روحانی یا حتی اصلاحطلبان از او در برابر ابراهیم رئیسی حمایت کنند.
همزمان در پی گمانهزنیها درباره گزینههای جانشینی آیتالله خامنهای، مساله رقابت احتمالی صادق آملی لاریجانی و ابراهیم رئیسی به عنوان کسانی که بختی برای رهبری دارند نیز مطرح شد.
اما برخلاف پیشبینیها، علی لاریجانی از سوی شورای نگهبان برای نامزدی ریاست جمهوری، انتخاب نشد.
کمی بعد، صادق آملی لاریجانی که خود عضو شورای نگهبان بود، بیانیهای صادر کرد و به روند انتخاب نامزدهای انتخابات از سوی شورای نگهبان معترض شد.
او در این بیانیه نوشت که "بعد از ۲۰ سال عضویت در شورای نگهبان" هیچ گاه تصمیمات شورا، "چه در تأیید صلاحیتها و چه در عدم احراز صلاحیتها تا این حد غیرقابل دفاع" نبوده است.
او در این بیانیه خبرساز، نهادهای امنیتی را متهم کرد که در روند انتخاب نامزدهای انتخابات مداخله کردهاند.
صادق لاریجانی همواره به عنوان چهره وفادار به علی خامنه ای شناخته می شدبعد از برپایی مراسم تحلیف ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی نیز رسانهها خبر دادند که اعتبارنامه ریاستجمهوری آقای رئیسی توسط صادق لاریجانی به عنوان عضو شورای نگهبان امضا نشده است.
این خبر توسط هادی طحان نظیف، سخنگوی جدید شورای نگهبان تایید شد. اما او تاکید کرد که امضا نشدن اعتبارنامه ابراهیم رئیسی توسط یکی از اعضای شورای نگهبان، خدشهای به مشروعیت حقوقی و قانونی ریاست جمهوری آقای رئیسی وارد نمیکند.
به گفته آقای طحان نظیف، این اعتبارنامه به طور معمول توسط اعضایی امضا میشود که در مراسم تحلیف حضور دارند.
در تصاویر مراسم تحلیف آقای رئیسی، اثری از صادق آملی لاریجانی و برادرش علی لاریجانی دیده نمیشد.