اولین زن که با طالبان مصاحبه کرده بود از افغانستان فرار کرد

اوایل این ماه، بهشتا ارغند در افغانستان تاریخ سازی کرد. ارغند که یک گوینده‌ی خبر خانم در TOLO، یک شبکه خبری افغانستانی است، با یکی از نماینده‌های ارشد طالبان مصاحبه تلویزیونی داشت. این مصاحبه تبدیل به تیتر یک روزنامه‌هایی در سرتاسر جهان شد.
 
دو روز بعد، ارغند دوباره همین کار را کرد و این بار با ملاله یوسف‌زی مصاحبه کرد؛ فعال حقوق بشری که از تلاش طالبان برای ترورش جان سالم به در برده بود. بنابر اظهارات شبکه TOLO این نخستین باری بود که با یوسف‌زی در تلویزیون افغانستان مصاحبه می‌شد.
 
ارغند داشت راه را برای دیگران بانوان هم‌صنف باز می‌کرد اما مجبور شد فعلا به کارش پایان بدهد. وی تصمیم گرفت به خاطر خطرهای موجود بر سر راه روزنامه‌نگاران و مردم عادی، افغانستان را ترک کند.
 
ارغند از طریق واتساپ با ما تماس برقرار کرد و از تجربه‌ی دو هفته‌ی قبل برایمان گفت. او در نهایت گفت: «من کشور را ترک کردم چون مثل میلیون‌ها نفر دیگر، از طالبان می‌ترسم.»
 سعد محسنی، مالک شبکه TOLO، می‌گوید مورد ارغند مشتی نمونه‌ی خروار از وضع موجود در افغانستان است. «تقریبا تمام گزارشگران و روزنامه‌نگاران مشهورمان رفته‌اند. ما شدیداً در تلاش برای جایگزین کردن آن‌ها با افراد جدید هستیم. چالش پیش روی ما دوتاست. یک این که اشخاص را از کشور خارج کنیم (به خاطر این که احساس ناامنی می‌کنند) و دو این که به فعالیت‌مان ادامه دهیم.»
 
ارغند ۲۴ ساله است. وی به ما گفت که وقتی تصمیم گرفت روزنامه‌نگار شود، مشغول تحصیل در کلاس نهم بود و به واسطه‌ی تشویق یکی از معلمانش این کار را پی گرفته بود.
 
ارغند به مدت ۴ سال در دانشگاه کابل خبرنگاری خواند. او برای مدت کوتاهی با چند آژانس خبری کار کرد و نهایتا اوایل امسال به عنوان گوینده به TOLONews پیوست. «من یک ماه و چند روزی می‌شد آنجا کار می‌کردم که سر و کله‌ی طالبان پیدا شد.»
 محسنی در واشینگتن پست می‌نویسد که گزارش روز ۱۷ اوت وی «اولین بار در تاریخ افغانستان بود که یک نماینده‌ی طالبان در برنامه‌ای زنده در استودیو و در مقابل یک مجری زن حضور پیدا می‌کرد.» وی ادامه می‌دهد که طالبان با این کار می‌خواست «تصویری میانه‌روتر از خودش به جهان نشان بدهد.»
 
ارغند می‌گوید که انجام این مصاحبه کار دشواری بود اما «این کار را برای زنان افغان» انجام داده است. «با خودم گفتم که یکی از ما باید این کار را انجام دهد. اگر در خانه بمانیم و سر کار نرویم، آن‌ها خواهند گفت که زن‌ها تمایلی برای کار ندارند. و من به آن عضو طالبان گفتم “ما حقوق‌مان را می‌خواهیم. ما می‌خواهیم کار کنیم. ما می‌خواهیم ـ ما باید ـ در جامعه حضور داشته باشیم. این حق ماست.”»
 
دو روز بعد از مصاحبه با یوسف‌زی، ارغند از این فعال حقوق بشر تقاضای کمک کرد. در روز سه‌شنبه او همراه با چند عضو خانواده سوار هواپیمای تخلیه شد. او می‌گوید به بازگشت امیدوار است: «اگر طالبان کاری را که گفتند ـ کاری را که قول دادند ـ انجام دهند، و وضعیت بهتر بشود، و من مطمئن باشم که خطری مرا تهدید نمی‌کند، به کشورم باز خواهم گشت و برایش کار خواهم کرد. برای مردمم.»
+58
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران

    فرار از افغانستان به کمپ پناهندگی، همون ذلت رو توی کمپ پناهندگی خارجیها بکش،برای التماس یه برگه اقامت دهانت رو هم بدوز. تو میخوای ذلت بکشی خب توی کشور خودت افغانستان میکشیدی.اون ملاله هم مسخره تراز تو،در راه مبارزه برای تحصیل دختران پاکستان که طالبان تحصیلشون رو حرام کرد بهش جایزه نوبل دادن اما خودش انگلیس داره تحصیل میکنه.
    95
    9
    دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    [::Chokam - ری، ایران::]. هیچ معلومه که چی داری میگی!؟!ظرفیت ها که یکسان نیست !؟! بعلاوه جان عزیز است ، ایرانیانی که از ترس ج.ا بخارج رفتند ایا همه ترسو و ناتوان و مقصر هستند؟!؟ لطفا انصاف را مراعات کنید . اگر ایرانی های داخل دید بدی نسبت به مهاجرین ایرانی داشته باشند و از کمک مهاجرین استفاده نکنند ، ج.ا حالا حالا ها بر گرده ملت ایران سوار خواهند بود
    3
    12
    دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    [::Chokam - ری، ایران::] احمق ذلت کشیدن و در خانه ماندن مهم نیست اینکه بدون گناهی و با قوانین و اعتقادات پوچ یکسری شیعه و سنی فاسد و نافهم کشته بشی مهم هستش. حتی با معیار قرآن و خدا و پیغمبر جان انسان با ارزشترین هستش که حتی میتونید نماز رو بخاطرش قطع کنی و حالا تو نافهم میگی بمون و ذلت بکش؟ خلبان زن رو فقط بخاطر اینکه خلبان بوده سنگسار کردند آخه کجای دین و کجای قانون خدا آمده کسی رو بخاطر این چیزا باید کشت؟وحشی های عرب اون زمان مال 1400 سال پیش بودند ولی طالبان و داعش و حکومت ولایت فقیه و سایر دیکتاتورهای دینی و غیردینی دنیا به بهانه خدا و وحشی گری های قدیم هنوز دارند مردم رو بدون دلیل میکشند و بعد تو حرف از ذلت میزنی؟تو همین حکومت ولایت فقیه 6هزار نفر رو فقط بخاطر عضویت در گروهی که تا قبل عنقلاب خوب بوده و جهادگر بودند اعدام کردند زنها و مردهایی که هیچ کسی رو نکشتند و فقط مخالف بودند بخاطر اینکه مثلا اونا فلان حمله رو کردند حکومت ولایت شیطان این بدبختهای در بند رو اعدام کرد. عدالت علی اینجاست که کلا زیر سوال که هیچ اصلا اساس بودنش زیر سوال میره.
    3
    11
    دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::hassan5 - تهران، ایران::]. جان عزیزه حق داره، اما برای کسی با خطرمرگ مواجه بشه مثل ارتداد، اینا اصلا در داخل باچنین حکمی مواجه نشدن بلکه مد روزه ،میلیونا ایرانی و افغان رفتن، حتی شده انجاخارج کتاب اتیش زدن تا ارتدادبگیرن برای اقامت،بخصوص افغانستان که اکثر کشورش بیسوادن، اون اقلیت باسواد رفتن مهاجرت، هر چه موند بیسواده،طبیعیه توی جامعه ای که سوادخوندن نوشتن نداره بنیادگرایی رشد کنه.
    4
    5
    دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::paksan - ایران، ایران::]. اون خلبان زن دروغه، بجای فحاشی انگلیسی یاد بگیر ، رویتر ۱۹ اگوست:خلبان زن که در سال 2021 در افغانستان سنگسار شده ،فیک است. تصویر مربوط به فرخنده مالک زاده است که به دروغ متهم به سوزاندن قرآن شد و در سال 2015 کشته شد.
    3
    1
    دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.