رئیس سازمان غذا و داروی ایران: از ما خواسته شد برای واردات سرم اقدامی نکنیم
+20
رأی دهید
-3

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، سهشنبه 19 مرداد، محمدرضا شانهساز، با تاکید بر جلوگیری از واردات سرم گفت: «یکی از شرکتهای بزرگتولید کننده سرم اعلام کرد که تولیدش متوقف میشود و بر همین اساس هم ما برای واردات سرم برنامهریزی کردیم، اما تولیدکنندهها به مجلس نامه نوشتند و تعهد تامین کرده و از ما خواسته شد اقدامی برای واردات نشود.»
این نامهنگاریها در حالی پشت پرده خدماترسانی در بخش درمان رخ میدهد که هر بیمار کرونایی به حداقل 3 تا 5 سرم در روز نیاز دارد و در حال حاضر داروخانههای شهری مجاز به فروش این دارو ساده نیستند و همین موضوع باعث ایجاد بازار سیاه و افزایش قیمت سرم بین 300 تا 500 هزار تومان شده است.
از طرف دیگر دارویی «رمدسیویر» که بسته به شرایط بیمار بسیار پرتجویز است و معمولا برای هر بیمار 6 دُز از آن تجویز میشود؛ با قیمتی بالغ بر یک میلیون تومان و حتی بالاتر به فروش میرسد و با توجه به افزایش ابتلاهای خانوادگی، تهیه دارو به معضل بزرگی برای خانوادهها تبدیل شده است.
بحران در کمبود تختهای بیمارستانی
علاوه بر کاهش سرعت واکسیناسیون و کمبود داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی، پر شدن ظرفیت تختهای بیمارستانی و ICU نیز به بحرانی بزرگ برای شهروندان و کادر درمان تبدیل شده و بیماران روی زمین در بخشهای مختلف بیمارستان و اورژانس پذیرش میشوند.
ایلاد علوی، فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان لقمان تهران در این زمینه گفت: «میزان مراجعات به بیمارستان به حدی است که به این موضوع فکر میکنیم که بیماران بر حسب متر مربع پذیرش شوند.»
در روزهای اخیر عکسهای مختلفی در شبکههای مجازی از وضعیت نابسمان بیماران کف زمین بیمارستانها منتشر شده است.

قبل از پایان دولت دوازدهم، روسای دانشگاههای علوم پزشکی به حسن روحانی نامه نوشتند و در آن هشدار دادند که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصهها به حد اشباع نزدیک شده است.
باتوجه به تعداد محدود نیروهای درمانی، کادر درمانی که به کرونا مبتلا میشوند بعد از مدت کوتاهی مجبور به بازگشت به کار هستند و این موضوع باعث خستگی مفرط و ناامیدی آنها شده است.
چند روز گذشته همسر یکی از پرستارهای مبتلا شده به کرونا با انتشار ویدئویی در فضای مجازی اعلام کرد «داروخانه مرکزی هلال احمر تهران گفته است پرستارها هیچ اولویتی در دریافت داروهای کرونایی ندارند.»
لغو شدن جراحیها
با توجه به درگیری بخش زیادی از کادر درمان بیمارستانها و اختصاص بخشهای مختلف و اورژانسها به بیماران کرونایی، پذیرش، درمان و انجام عملهای پزشکی سایر بیماران تحتتاثیر قرار گرفته است. بیشتر پزشکان و پرستاران که تخصصی جز بیماریهای عفونی دارند، برای کمک به بیماران و کادر درمانی به بخش کرونا منتقل شدند و این موضوع باعث عدم رسیدگی دقیق و بهموقع به دیگر بیماران شده است.
واکسیناسیون کند و عدم تحقق وعده واکسن داخلی
با افزایش تعداد مبتلایان، آمار مرگ و میر و پر شدن تختهای بیمارستانی، جمهوری اسلامی همچنان از واردات کافی واکسنهای خارجی تایید شده امتناع میکند. ایران از محدود کشورهایی است که از واکسنهای روسی و چینی وارداتی استفاده میکند.
اگرچه حکومت به مردم وعده تولید انواع داخلی انبوه را میدهد اما تا کنون هیچ یک از واکسنهایی که ایران مدعی ساخت آنها شده به مقدار زیاد توزیع نشده است.
طبق وعده محمد مخبر، رئیس سابق ستاد اجرای فرمان امام و معاون اول ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران باید تا کنون 25 میلیون واکسن برکت وارد چرخه واکسیناسیون عمومی میشد اما طبق آمار ادعایی مسئولان ایرانی این ستاد اجرایی تا کنون فقط «2.2 میلیون» واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده است.
این در حالی است که واکسن «برکت» مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته و گزارشی از مراحل آزمایشهای بالینی آن منتشر نشده است.
به گفته کارشناسان یکی از دلایل اصلی کندی واکسیناسیون در ایران ممنوعیت ورود واکسنهای معتبر جهان به ایران است. پیشتر خرید واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی توسط علی خامنهای، منع شده بود اما بعدها اعلام شد که استفاده از واکسن آسترازنکا، در صورتی که ساخت کشوری غیر از بریتانیا باشد، مجاز است. اخیرا نیز خامنهای پس از دریافت واکسن گفت که واکسن خارجی هم ایرادی ندارد.
