برای خنکماندن در گرمای تابستان و به ویژه در فضاهای بسته مانند خانه، اغلب ما سراغ دستگاههای خنککننده هوا میرویم. اما در صورت در دسترس نبودن این دستگاهها، چطور از خود در برابر گرمازدگی میتوانیم محافظت کنیم؟
به گزارش سیانان هنوز هم روشهایی وجود دارد که میتوان با بهکارگیری آنها از بیماریهای ناشی از گرمازدگی جلوگیری کرد:
هیدراته بمانید. آبرسانی به بدن خود اولین و مهمترین مرحله برای خنک شدن است. دمای آبی که مینوشید، مهم نیست زیرا بدن شما آن را گرم میکند. بدن در گرمای بیش از حد، بدون رطوبت کافی نمیتواند خود را خنک کند. پس به اندازه کافی آب بنوشید تا بدن قدرت تعریق و خنک کردن خود را داشته باشد.
دوش آب سرد بگیرید. گرفتن دوش آب سرد با کاهش دمای هسته بدن به خنک شدن بدن کمک میکند. صابون نعناع را امتحان کنید. منتول موجود در روغن نعناع، گیرندههای مغزی را برای احساس خنک شدن، فعال میکند. از کیسههای سرد روی گردن یا مچ خود استفاده کنید.
مطمئن شوید که با بیرون آمدن خورشید پنجرهها را ببندید، سپس وقتی هوا دوباره خنک است آنها را باز کنید. اگر پنجرههایی دارید که از صبح تا بعدازظهر به سمت خورشید هستند، پردهها را ببندید تا مستقیماً خورشید به داخل خانه نیاید و داخل آن گرم نشود.
همچنین میتوانید پردههای خاموشی را برای عایقبندی اتاق و کاهش دما در طول روز، نصب کنید.
پنبه یکی از تنفسپذیرترین مواد است، بنابراین ملحفه یا پتو نخ پنبهای میتواند به شما در خنک ماندن در طول شب کمک کند. هرچه تعداد نخ پنبه کمتر باشد، تنفس بیشتری دارد.
لامپهای کم مصرف نصب کنید. لامپهای رشتهای دمای بالاتری از لامپهای LED تولید میکنند.
خوراکیهای یخزده مصرف کنید. البته خوردن بستنی برای خنکشدن ممکن است بهطور لحظهای به شما در خنکماندن کمک کند. اما اگر در معرض گرم شدن بیش از حد هستید، بیش از حد قند مصرف نکنید. قند متابولیسم بدن شما را بالا میبرد و احساس گرمای داخلی میکنید.