از وحید حقانیان «پیشکاری که دست راست خامنه ای شد» چه می‌دانیم

ایران وایر - احسان مهرابی: یکی از حاشیه‌های انتخابات سال ۱۴۰۰ آمدن «وحید حقانیان» از عکس به متن بود. او که تنها به همراهی «خامنه‌ای» در مناسبت‌ها و انتقال پیام‌ها به او مشهور بود، با نوشته خود درباره انتخابات خبرساز شده است. پس از این نوشته برخی گزارش‌ها منتشر شد که او از سال ۱۳۹۸ به حاشیه رفته و نقش او در دفتر رهبر جمهوری اسلامی محدود شده است.
 
درباره وحید حقانیان که زمانی نام او به عنوان نماینده دفتر رهبر جمهوری اسلامی مطرح می‌شد، چه می‌دانیم؟
 
وحید حقانیان در فضای عمومی در دهه ۱۳۸۰ مورد توجه قرار گرفت و در دهه ۱۳۷۰ نام «اصغر حجازی» به عنوان رابط با فعالان سیاسی و یا کبوتر نامه‌بر خامنه‌ای مطرح بود.
 
درباره سابقه وحید حقانیان اطلاعات زیادی منتشر نشده و معمولا او و دیگر مقامات دفتر رهبر جمهوری اسلامی این راز آلوده بودن را ترجیح می‌دهند. گفته شده که او ابتدا در حزب جمهوری اسلامی بوده و راننده «عبدالله جاسبی» و سپس راننده خامنه‌ای شده است.
 
 او به سردار وحید مشهور است؛ اما «حسین سازور»، از مداحان مشهور نزدیک به دفتر خامنه‌ای، گفته که او «سردار نیست.»
 سازور گفته که اگر او در «در دم و دستگاه» رهبر جمهوری اسلامی نباشد، «گرگ‌هایی دهن باز کرده‌اند» که «خامنه‌ای را ببلعند و او مثل ببر و پلنگ از شخصیت آقا [خامنه‌ای] در حال محافظت است.»
 
از اواخر دهه ۱۳۷۰ نام وحید حقانیان به عنوان رابط با مقامات و چهره‌های سیاسی مطرح شد و در دهه ۱۳۸۰ این نقش جدی‌تر شد. همچنین او در برخی از جلسات، از جمله جلسات هماهنگی مراسم بزرگداشت آیت‌الله «خمینی» به عنوان نماینده دفتر رهبر جمهوری اسلامی شرکت می‌کرد. برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب نیز دیدگاه مثبتی به او داشتند.
 
پس از روی کار آمدن دولت «محمود احمدی‌نژاد» و در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ نام وحید حقانیان به صورت جدی‌تر مطرح شد. «اردشیر امیرارجمند»، مشاور «میرحسین موسوی»، گفته که رابط ستاد موسوی با دفتر رهبر جمهوری اسلامی وحید حقانیان بوده و از جمله موسوی در روز انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ چندین بار با او تماس گرفته و نسبت به کمبود تعرفه تذکر داده است.
 «ابوالفضل فاتح»، از اعضای ستاد موسوی، نیز در روزنوشت‌های خود از انتخابات نوشت که ساعت ۱۱ شب روز انتخابات، نامه میرحسین موسوی برای رهبر جمهوری اسلامی را به وحید حقانیان تحویل داده و از صحبت‌های او دریافته که «باید انتخابات را تمام شده تلقی کنم.»
 
در مراسم تنفیذ احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۸ و در غیبت چهره‌هایی چون «اکبر هاشمی رفسنجانی»، وحید حقانیان در کنار آیت‌الله خامنه‌‌‌ای و محمود احمدی‌نژاد ایستاد و تشریفات دادن حکم را انجام داد. در دیگر اتفاقات این سال نیز چندین بار نام وحید حقانیان مطرح شد؛ از جمله فیلمی از یکی از مراسم‌های نماز عمومی رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد که وحید حقانیان قصد داشت، هاشمی رفسنجانی را به کنار محمود احمدی‌نژاد هدایت کند؛ اما هاشمی دست او را پس زد.
 
در سال ۱۳۸۹ و پس از به هم ریخته شدن مراسم سخنرانی «حسن خمینی» در ۱۴ خرداد «محمدعلی انصاری»، دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت آیت‌الله خمینی، گزارشی را به حسن خمینی درباره این مراسم نوشت که نام وحید حقانیان چندین بار مطرح شد. انصاری در این نامه از اعتراض به نحوه اطلاع‌رسانی مراسم از سوی مقامات دولتی نوشته و اعلام کرد که وحید حقانیان از ۳۱ فروردین تا ۱۴ خرداد به تماس‌های او پاسخ نداده است.
 
مدتی پس از حصر مهدی کروبی نیز سایت سحام نیوز خبر داد که وحید حقانیان در خانه کروبی حضور یافته و بازداشت و انتقال او و همسرش به محل حصر را خود مدیریت کرده است.
 
سال ۱۳۹۰ نیز وحید حقانیان به همراه «فرهاد دانشجو»، رییس تعیین شده دانشگاه آزاد از سوی هیات امنا به این دانشگاه رفت تا با وجود اعتراض هیات موسس، مراسم معارفه را برگزار و به تعبیری عبدالله جاسبی، رییس سابق، را بیرون کنند.
 
در چند سال اخیر اما نام وحید حقانیان از زاویه‌های دیگری مطرح شده است. برخی از ارتباط او با مه‌آفرید خسروی سخن گفته‌اند و همچنین نقش او در برخی از فعالیت‌های اقتصادی از جمله «هواپیمایی معراج». با این حال این موضوعات در فضای عمومی کمتر علنی شده است.
 
در سال ۱۳۹۷ نیز برخی اصول‌گرایان به دخالت وحید حقانیان در برخی امور معترض شدند و از جمله «عزت‌الله ضرغامی» نوشت وحید حقانیان «به صورت خودسرانه» در روند انتخاب «سعیدرضا عاملی رنانی»، به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دخالت کرده است.
 
اولین نقش‌آفرینی و حضور علنی وحید حقانیان اما اعتراض به سخنان «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رییس‌جمهور، درباره فروریختن خانه‌های مسکن مهر در کرمانشاه بود. او سخنان جهانگیری را «سیاسی بازی» خواند و گفت که «خدا لعنت کند آقای جهانگیری را.»
 
نوشته وحید حقانیان درباره انتخابات ریاست‌جمهوری اما اتفاق متفاوت و غیرقابل انتظاری بوده است. در این دوره انتخابات ریاست جمهوری برخی از دیگر اعضای دفتر رهبر جمهوری اسلامی به صراحت بیشتری نسبت به گذشته در موضوع انتخابات دخالت کردند.
 
از جمله پس از سخنان خامنه‌ای درباره «جفا» به برخی نامزدها و گمانه‌زنی‌ها درباره تایید صلاحیت «لاریجانی»، «مهدی فضائلی»، معاون رسانه دفتر نشر آثار رهبر جمهوری اسلامی، نوشت که تذکر رهبر جمهوری اسلامی ربطی به شورای نگهبان نداشته و «تاثیری در نتیجه اعلام شده» ندارد. حساب اینستاگرام دفتر نشر آثار رهبر جمهوری اسلامی نیز این توییت را منتشر کرده است. این اقدام فضائلی نیز واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت.
 
با این حال تقدیر وحید حقانیان از انصراف ندادن «محسن رضایی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی» و پوششی خواندن «سعید جلیلی و زاکانی» اقدامی نامتعارف بوده است.
 
از نوشته وحید حقانیان نیز تفسیرهای متفاوتی شده است. برخی دلیل این اقدام او را حذف شدن در سالیان اخیر و تلاش برای بقا دانسته‌اند و گروهی نشانی از اختلافات در درون دفتر خود رهبر جمهوری اسلامی. اختلاف‌هایی که البته معمولا مدیریت شده است و تا حد مشخصی امکان بروز دارد.
 
وحید حقانیان نیز بعید است که بتواند نقش‌آفرینی ویژه‌تری در فضای سیاسی داشته باشد؛ چرا که او صفت پیشکاری خامنه‌ای را داشته و بدون این صفت هویت مستقلی ندارد.
+52
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.