دویچه وله :بر خلاف تصور رایج که فقط افراد دارای اضافهوزن دچار چربی قلب میشوند، واقعیت این است که افراد لاغر نیز میتوانند این وضعیت تهدیدکننده زندگی را تجربه کنند.
HealthDay News با اشاره به تحقیقات جدید گزارششده در مجله کالج قلب و عروق آمریکا مینویسد، چربی اضافی پریکاردیال که قلب را احاطه میکند، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش میدهد.
به گفته محققان مدرسه پزشکی آیکان در مانتساینای نیویورک، اگرچه چاقی خطر نارسایی قلبی را دو برابر میکند، اما وجود چربی اضافی پریکاردیال یک عامل خطر بسیار جدیتر است.
این مطالعه بر روی ۶ هزار و ۷۸۵ شرکتکننده زن و مرد انجام شد. از بین شرکتکنندگان لاغر مطالعه که دارای شاخص توده بدنی (BMI) کمتر از ۲۵ بودند، ۱۰ درصد دارای مقدار زیادی چربی پریکاردیال بودند. این تعداد در بین افراد دارای اضافه وزن و کسانی که BMI بین ۲۵ تا کمتر از ۳۰ داشتند، ۲۹ درصد افزایش یافت.
طبق این مطالعه زنان بیشتر از مردان در معرض نارسایی قلبی ناشی از چربی پریکارد قرار دارند، به طوری که هر ۱.۴ اونس چربی در قسمت فوقانی تا میانی قلب، خطر نارسایی قلبی را در زنان ۴۴ درصد و در مردان ۱۳درصد افزایش میدهد.
این مطالعه همچنین نشان داد که صرفنظر از وزن بدن فرد هرچه مقدار چربی پریکارد بیشتر باشد، خطر نارسایی قلبی نیز بیشتر خواهد بود. چربی پریکارد ممکن است به طور بالقوه به سلولهای عضلانی قلب (سلولهایی که خون را منقبض و فشرده میکنند) گسترش یابد یا بین این سلولها قرار بگیرد و باعث سفت شدن قلب و اختلال پمپاژ قلب شود.
متخصصان میگویند داشتن یک رژیم غذایی سالم، دوری از دخانیات و کنترل فشار خون برای کنترل چربی اضافی پریکارد مهم است.
مصرف میوهها و سبزیجات، غلات با فیبر کامل، غذاهای دریایی، آجیل، حبوبات و دانهها و همچنین خوردن چند وعده غذایی بدون گوشت در هفته و مصرف حداقل دوبار ماهی در هفته، از بروز این نوع چربی جلوگیری میکند. ورزش نیز علاوه بر چربی کل بدن چربی پریکارد را از بین میبرد.
به گفته محققان همه افراد در سنین ۴۵ تا ۸۴ سال که بیماری قلبی عروقی قبلی ندارند، باید از نظر حجم چربی اضافی پریکارد مورد غربالگری قرار گیرند.
+5
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.