محمدجواد حجتی کرمانی "یکدست" بودن نامزدهای تاییدصلاحیتشده را باورنکردنی خوانده و گفته "دلسردی" مردم و جریانهای سیاسی از این وضعیت خطرناک است.
آقای حجتی کرمانی گفته امیدوار است که آیتالله خامنهای با "اشراف دقیقی" که بر اوضاع دارد و "با استفاده از قدرت قانونی و فراقانونی خود ( که آن هم قانونی است)" حکم حکومتی برای ریاست جمهوری آقای رئیسی بدهد.
او گفته چنین کاری از طرف آقای خامنهای باعث میشود که مردم "صراحت و صداقت برخاسته از روشنبینی و شجاعت رهبری" را ببینند.
تشکیلات و چهرههای سیاسی مختلف در ایران از تصمیم شورای نگهبان برای رد صلاحیت گسترده انتقاد کردهاند.
انجمن اسلامی مهندسان، که یک گروه اصلاحطلب است، با انتشار بیانیهای گفته: "این انتخابات شبیه هیچ انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی نیست."
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز گفته: "با توجه به رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، همه میدانند این انتخابات فرمایشی، بی رونق و فاقد رقابت و با مشارکت حداقلی خواهد بود و مسئولیت آن با شورای نگهبان است."
به جز مقطع کوتاهی پس از انقلاب ۵۷ در هیچ انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس در ایران، از جمله انتخاباتی که در دولت خود آقای خاتمی برگزار شد، نمایندگان جریانهای غیراسلامگرا، اعم از ملی، لیبرال، چپ و... اجازه نامزدی نداشتهاند.
البته از نیمه دهه ۷۰ به این سو جریانهای به رسمیتشناختهشده در چهارچوب جمهوری اسلامی با محدودیتهایی امکان رقابت در انتخابات را داشتند.
حکمهای حکومتی در دوران آیتالله خامنهای