العربیه :خبرگزاری «رویترز»، به نقل از مسؤولان امنیتی دو کشور عراق و آمریکا گزارش داده که بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، توسط نیروهای امریکائی در ابتدای سال 2020، نگاه تهران نسبت به گروههای شبهنظامی عراقی وابسته به سپاه تغییر کرده است.
در این گزارش آمده است که نیروی سپاه قدس، اعتماد خود را نسبت به اکثر فرماندهان شبهنظامی خود در عراق از دست داده و تلاش میکند در یک فرآیند گزینشی دقیق، تعدادی از آنها را بهعنوان «نیروی وفادار» انتخاب کند و از بقیه چشمپوشی کند. دورههای آموزشی بنا به این گزارش، این گروه برگزیده بلافاصله به صورت محرمانه درباره کار با پهپادهای مسلح، تبلیغات اینترنتی و دروس ستادی مدیریت جهت فرمانبری انحصاری از مقامات سپاه وارد دورههای آموزشی شدند.
با پایان دوره آموزشی، حداقل 250 نفر از این نیروها در لبنان توسط سپاه پاسداران و افرادی از حزب الله، برای انجام عملیات، مامور شده و عملیات پیچیده خود را علیه نیروهای امریکائی در عراق و هم پیمانان آن را بنا به گفتهٰ مسؤولان اطلاعاتی عراق، فرماندهان شبهنظامیان جدا شده از ایران، منابع دیپلماتیک و نظامی کشورهای غربی آغاز کردند.
بنا به گفته منابع آگاه عراقی، شبهنظامیان وابسته به ایران در شکل عام خود، تحت تأثیر سه عامل قتل سلیمانی، تظاهرات جوانان شیعه علیه دخالتهای ایران در کشور خود و عدم احاطه کامل اسماعیل قاآنی جانشین سلیمانی بر امور این شبهنظامیان موجب شد که انسجام آنها با جمهوری اسلامی ضعیف شده، در روابط خود با فرماندهان سپاه دچار گسستهای بزرگی شوند. تغییر تاکتیک در این میان، فرماندهان سپاه در رفتار خود با این شبهنظامیان به تاکتیک جدیدی روی آوردند. آنها به جای کار با توده انبوهی از این مجموعهها، دستههای کوچکی را انتخاب کردند، آموزش دادند و به شکل غیرقابل نفوذ سازماندهی کردند. برای فرماندهان سپاه کار این دستهها با پهپادهای مسلح و سرعت عمل در پرتاب موشک در اولویت همه امور بود.
یک منبع اطلاعاتی عراق به «رویترز» گفته است «این دستهها با سپاه پاسداران ارتباط مستقیم دارند. فقط از آنها دستور میگیرند و از هیچ طرف عراقی حساب نمیبرند». همچنین یک مقام عراقی دیگر گفته است «اعضای این دستهها بهشکل کاملا محرمانه عمل میکنند، فرماندهان آنها شناسائی نشدند و ارتباط آنها فقط با سپاه پاسداران ایران است».
مقامات عراقی و منابع اطلاعاتی غربی درباره حملات این گروهها میگویند «این دستهها حملات اخیر به پایگاه امریکائی «عین الاسد» در ماه جاری را انجام دادند. همچنین این گروهها مسؤول حمله به فرودگاه اربیل در ماه آوریل و حمله به کشور پادشاهی سعودی در ژانویه گذشته بودند. تمام این حملات با پهپادهای مسلح و انفجاری صورت گرفته است».
در سالهای گذشته، جمهوری اسلامی به بهانه «مبارزه با داعش»، توانست گروههای وسیعی از شیعیان عراق را با سازمانی بسیج کند. اما پس از مرگ قاسم سلیمانی، اعتماد خود را به این شبهنظامیان از دست داد و تنها بر گروه کوچکی از آنها تکیه کرد. در این مدت، بسیاری از رهبران شبهنظامیان از صف ایران خارج شدند. برخی دیگر توسط جمهوری اسلامی کنار گذاشته شدند. فرماندهان سپاه معتقدند که اطلاعات رفت و آمد قاسم سلیمانی از درون همین گروههای وسیع شبهنظامی درز کرده است. گروههای جدید التأسیس ایران در عملیات تازه خود، نامهای جدیدی بر خود گذاشتهاند، اما مقامات غربی و گزارش مراکز تحقیقاتی بر این موضوع تأکید میکنند که تمام این اسامی جدید برای پنهان کردن هویت حقیقی این دستههاست که حکومت ایران مایل است، در زمانی که با دولت بایدن گفتگو میکند، عملیات آنها مخفی و محرمانه بماند. این دستهها بهعنوان یک «عامل فشار محرمانه» از سوی ایران به کار گرفته میشوند.
+5
رأی دهید
-32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.