دویچه وله :نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که گیاهخواران دارای نشانگرهای زیستی سالمتری نسبت به گوشتخواران هستند.
به گزارش مدیکالاکسپرس؛ نشانگرهای زیستی یا بیومارکرها مولکولهایی هستند که فرایندهای طبیعی یا غیرطبیعی بدن را نشان میدهند. انواع مختلف این مولکولها مانند DNA، ژنها، پروتئینها و هورمونها میتوانند در مورد سلامتی اطلاعات بسیاری را در اختیار قرار دهند. بیومارکرها که در خون، مدفوع، ادرار، بافت تومور یا سایر بافتها و یا مایعات بدن یافت میشوند، میتوانند اثرات بد و خوبی در سلامتی داشته باشند؛ باعث افزایش خطر یا جلوگیری از سرطان، بیماریهای قلبیعروقی وابسته به سن و سایر بیماریهای مزمن شوند و به طور گستردهای برای ارزیابی تأثیر رژیمهای غذایی بر سلامتی مورد استفاده قرار بگیرند. با این حال، تاکنون ثابت نشده بود که گیاهخواران بیومارکرهای سالمتری نسبت به گوشتخواران دارند.
برای درک اینکه آیا انتخاب رژیم غذایی میتواند تفاوتی در سطح مارکرهای بیماری در خون و ادرار ایجاد کند، محققان بریتانیایی یک مطالعه مقطعی انجام دادند و دادههای ۱۷۷ هزار شرکتکننده سالم (از ۳۷ تا ۷۳ سال) را در Biobank بریتانیا تجزیه و تحلیل کردند.
حتی پس از محاسبه عوامل تأثیرگذار بالقوه از جمله سن، جنس، تحصیلات، قومیت، چاقی، استعمال دخانیات و مصرف الکل، تجزیه و تحلیلها نشان داد که در مقایسه با گوشتخواران، گیاهخواران به طور قابلتوجهی دارای سطوح پایینتری از ۱۳ نشانگر زیستی، از جمله: کلسترول کل، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که به عنوان کلسترول بد نامیده میشود، آپولیپوپروتئین A و B (مرتبط با بیماریهای قلبی عروقی)، گاما-گلوتامیل ترانسفراز (GGT) و آلانین آمینوترانسفراز (AST) یا همان نشانگرهای عملکرد کبد که التهاب یا آسیب سلولها را نشان میدهد و ... هستند.
نویسندگان خاطرنشان کردند، افرادی که رژیم گیاهخواری را دنبال میکنند تمایل به مصرف بیشتر سبزیجات، میوهها و آجیلها دارند که حاوی مواد مغذی، فیبر و سایر ترکیبات بالقوه مفید هستند. این تفاوتهای تغذیهای ممکن است به شما توضیح دهد که چرا گیاهخواران دارای سطوح کمتری از نشانگرهای زیستی هستند که میتواند منجر به آسیب سلولی و بیماریهای مزمن شود.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان