نویسندگان این نامه میگویند، سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات مربوط به منشاء ویروس، فرضیه انتقال آن از محیطهای آزمایشگاهی را «بیطرفانه» بررسی نکرده است
گروهی از دانشمندان برجسته رشتههای بیولوژی میکروبی و ویروسشناسی میگویند منشا ویروس کرونا هنوز دقیقا شناخته نشده و فرضیههای مربوط به احتمال شیوع این ویروس از آزمایشگاه را تا زمانی که یک تحقیقات کامل و دقیق خلاف آن را ثابت نکرده است نباید منتفی دانست.
این ۱۸ دانشمند و پژوهشگر در نامهای خطاب به مجله علمی «ساینس» نوشتهاند: «برای تشخیص منشاء همهگیری ویروس کرونا باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. فرضیههای مربوط به احتمال شیوع این ویروس از محیط آزمایشگاه و فرضیههای مربوط به احتمال انتقال آن از جانوران به انسان هر دو کماکان محتمل هستند.»
نویسندگان این نامه میگویند، سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات مربوط به منشاء ویروس، فرضیه انتقال آن از محیطهای آزمایشگاهی را «بیطرفانه» بررسی نکرده است.
هیئت کارشناسی سازمان بهداشت جهانی پس از حدود چهار هفته تحقیق و بازرسی در شهر ووهان و اطراف آن در گزارش نهایی خود که با مشارکت پژوهشگران چینی تهیه شده اعلام کرد که ویروس کرونا به احتمال فراوان از خفاشها توسط جانواران دیگری به انسان منتقل شده و احتمال انتقال آن از آزمایشگاهها «بسیار ضعیف» است.
با این همه، هنوز هم در مورد منشاء ویروس کرونا نظرات گوناگونی از جمله فرضیههای توطئه مطرح می شود.
این ۱۸ دانشمند و پژوهشگر در بخشی از نامه خود که در مجله «ساینس» منتشر شده میگویند: «تا زمانی که دادهها و شواهد کافی به دست نیاوردهایم هر دو احتمال، یعنی منشاء طبیعی و منشاء آزمایشگاهی، باید به طور جدی مد نظر قرار بگیرند. برای پاسخ به این سئوال باید یک تحقیقات علمی دقیق و بیطرفانه انجام شود.»
آنها ضمن ابراز تاسف از بروز احساسات منفی علیه آسیاییتباران در برخی از کشورهای جهان یادآوری میکنند که در آغاز پاندمی پزشکان، پژوهشگران، روزنامهنگاران و حتی مردم عادی چین با قبول هزینههای سنگین اطلاعات بسیار مهمی از شیوع ویروس کرونا را در اختیار جامعه جهانی قرار دادند.