شهردار تهران در پرونده شکایت از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ مجبور به عقب‌نشینی شد

رادیوفردا :ساعاتی پس از گزارش رادیوفردا از پافشاری شهرداری تهران بر دریافت خسارت از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸، رئیس مرکز ارتباطات این نهاد از عقب‌نشینی پیروز حناچی، شهردار، و پس گرفتن شکایت خبر داد.
 
شهردار تهران، روز پنج‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت، در اتاق «سایت انتخاب» در کلاب‌هاوس درباره شکایت شهرداری تهران از تعدادی از معترضان آبان ۹۸ و صدور احکام سنگین برای برخی از آن‌ها گفته بود شهرداری تهران در صورتی شکایت خود را پس خواهد گرفت که «افرادی که به املاک عمومی صدمه زده بودند»، جبران خسارت کنند.
 
این اظهارات در حالی بیان شد که شواهدی مبنی بر وارد شدن خسارت به دست معترضان ارائه نشده و در روزهای اعتراضات و پس از آن ویدئوهایی توسط شهروند-خبرنگاران منتشر شد که نشان می‌داد، ماموران انتظامی و امنیتی در حال شکستن شیشه‌های ماشین‌ها و خانه‌ها هستند.
 
اظهارات روز پنج‌شنبه شهردار تهران در شبکه اجتماعی با واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.
از جمله مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در توییتر خطاب به آقای حناچی نوشت: «جناب شهردار، اگر چند نفر توان پرداخت خسارتی را که صدها نفر بخاطر اعتراض به بی‌کفایتی مسئولین زده‌اند داشتند نیازی به رضایت شما نبود.»
در واکنش به این انتقادات و ساعاتی پس از گزارش رادیوفردا از مصاحبه شهردار در کلاب هاوس رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، شامگاه جمعه، ۱۷ اردیبهشت، در یک پیام توییتری خبر داد که شهرداری از شکایت خود صرف نظر می کند.
 
غلامحسین محمدی نوشت: «شهردار تهران با توجه به درخواست شهروندان به مدیرکل حقوقی دستور دادند درخصوص شکایت تامین خسارت از معترضین ۹۸، رضایت شهرداری تهران اعلام گردد.»
آقای محمدی در این پیام همچنین به لینکی از مصاحبه روزنامه همشهری با شهردار تهران ارجاع داده که پیروز حناچیدر آذرماه ۹۸ گفته بود که «حق اعتراض مردم را به‌ رسمیت بشناسیم».
 
با وجود این اظهار نظر اولیه، آقای حناچی بعدتر با درخواست برخی از اعضای شورای شهر، خانواده و وکلای بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ مبنی بر انصراف شهرداری از شکایت از این افراد مخالفت کرده بود.
 
هنوز خانواده و وکلای بازداشت شدگان آبان به «اعلام رضایت» شهرداری و صرف نظر کردنش از شکایت واکنشی نداشته اند.
 
اعتراضات آبان ۹۸ در ایران در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود و با تغییر جهت، حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت.
 
هزاران نفر در این اعتراضات بازداشت شدند و در حالی که صدور احکام سنگین و بازداشت و اجرای حکم زندان برای آن‌ها همچنان ادامه دارد، هنوز هیچ آمار رسمی از بازداشت‌شدگان و کسانی که محکوم شده‌اند، منتشر نشده است.
 
خبرگزاری رویترز تعداد کشته شدگان اعتراضات آبان‌ماه را تا هزار و پانصد نفر برآورد کرده است.
+53
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.