از هر پنج بنیانگذار استارتاپ در آلمان یکی مهاجرتبار است

شهروندان مهاجرتبار افزون بر تحصیلات خوب از شم کارآفرینی لازم هم برخوردارنددویچه وله :شرکت بیون‌تک را دیگر کمتر کسی است که نشناسد؛ نمونه‌ای موفق از استارتاپ‌ها در آلمان. مهاجرتباران در آلمان بنیانگذار یک پنجم از استارتاپ‌ها در این کشور هستند، آن هم با وجود مشکلات زیاد برای دسترسی به سرمایه.

در سال‌های گذشته شرکت‌های زیادی در آلمان توسط شهروندان مهاجرتبار این کشور بنیان نهاده شده‌اند. یکی از نمونه‌های موفق این شرکت‌ها، تولیدکننده واکسن بیون‌تک از شهر ماینز آلمان است.

از گزارشی که در مورد بررسی صحنه استارتاپ‌های آلمان منتشر شده، چنین می‌توان نتیجه گرفت که از هر ۵ استارتاپ یکی از آنها توسط مهاجران نسل اول یا دوم در این کشور پایه‌گذاری شده است.

بنیاد فریدریش نویمان و دیده‌بان مهاجران مؤسس (Migrant Founders Monitor) اتحادیه فدرال استارتاپ‌های آلمان، ۲۰۰۰ استارتاپ را بررسی کرده‌اند که از میان آنها پایه‌گذاران ۳۵۴ شرکت، مهاجرتبار بوده‌اند.
آمادگی بیشتر برای خطر کردن
این مطالعه تأکید می‌کند که این شهروندان افزون بر تحصیلات خوب "شم کارآفرینی" لازم را هم دارند. بنا بر نتایج این مطالعه این شهروندان مهاجرتبار از آمادگی خطر کردن و اندیشیدن به برنامه‌ها و کارهای بزرگ برخوردارند. محققان گردآورنده این تحقیق معتقدند که این توانایی‌ها برای توسعه استارتاپ‌ها و تبدیل آنها به شرکت‌های بزرگ تعیین‌کننده‌اند.

به اعتقاد یکی از کارشناسان آلمانی از بنیاد همگرایی آلمان، در گذشته راه‌انداختن یک شغل یا شرکتی نوپا از سوی مهاجران غالبا از روی اضطرار بود، زیرا مهاجران در بازار کار از موقعیت‌ها و فرصت‌های کمتری برخوردار بودند و البته هنوز هم هستند. اما امروزه مسئله بر سر کارآفرینی است و این امر غالبا از سوی مهاجرتبارانی انجام می‌شود که مدرک دانشگاهی دارند.
اوگور شاهین، از بنیان‌گذاران شرکت داروسازی "بایون‌تک" آلمانگردآورندگان این تحقیق به این نکته اشاره می‌کنند که کارآفرینان مهاجرتبار در مقایسه با شهروندان آلمانی‌که سرگذشت مهاجرتی ندارند، بیشتر اهل خطر کردن هستند. از دید محققان این مسئله به شبکه تأمین اجتماعی در آلمان مرتبط است که در کشورهای دیگری برای نمونه در هند امری بدیهی به شمار نمی‌آید.

یک نمونه در این مورد نارن شام است که سال ۲۰۱۲ از هند به برلین آمد و یک وب‌سایت مرتبط با گردشگری به نام "اومیو" پایه نهاد. "اومیو" در تابستان گذشته بنا بر گزارش‌هایی که منتشر شده، ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه جمع کرده است.
موانع: تأمین مالی، شبکه‌سازی، بوروکراسی، زبان
بر پایه این مطالعه مانع بزرگی که بر سر راه کارآفرینان مهاجرتبار در آلمان وجود دارد، دسترسی به منابع مالی برای تأمین و محقق ساختن ایده‌هاست. مهاجرتباران موفق شده‌اند به طور متوسط ۱/ ۱ میلیون یورو سرمایه خارجی جذب کنند، در صورتی که این رقم در مورد همه استارتاپ‌ها به متوسط ۶/ ۲ میلیون یورو می‌رسد.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که بوروکراسی و همچنین زبان بزرگترین چالش‌ها و موانع برای بنیان‌گذاران مهاجرتبار استارتاپ‌ها در آلمان هستند.

متوسط شمار کارکنان این استارتاپ‌ها هم از حد متوسط معمول کمتر است و بر پایه این گزارش ظاهرا بسیاری از شرکت‌های نوبنیاد مهاجرتبار، فاقد شبکه یا دسترسی به شبکه‌های لازم هستند.

تهیه‌کنندگان این گزارش پژوهشی خواستار حمایت بیشتر از این کارآفرینان در شبکه سازی و ارتباط با مؤسسات علمی شده‌اند. به باور آنان حذف موانع بوروکراسی به ویژه برای مهاجران نسل اول که غالبا با مانع زبان هم برخورد می‌کنند، می‌تواند کمک بزرگی برای شکوفایی بیشتر صحنه استارتاپ در آلمان باشد.
+9
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    آفرین به این دانشمندان زوج ترک
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.