یورونیوز :اثرات منفی کرونا بر بارداری زنان مانند بسیاری دیگر از عوارض این بیماری، بیش از آن چیزی است که تاکنون تصور میشده است.
شواهد نشان از آن دارد که دانش انسان در خصوص تأثیر کرونا بر بارداری زنان از ابتدای سال ۲۰۲۰ که برای اولین بار اطلاعات ثبت شده، تغییر کرده است.
برخی ناظران امور بهداشتی بر این نظر هستند که جمعآوری اطلاعات و تحقیقات در این زمینه کندتر از آنچه که پزشکان میخواستهاند، بوده است.
یکی از محققان تحقیقات پزشکی باروری دانشگاه آکسفورد که روی موضوع کرونا و بارداری تحقیق میکند، گفت: «اکنون میدانیم که خطرات کرونا برای مادران و نوزادان بیش از آن است که در ابتدای شیوع این بیماری تصور میکردیم.»
او تأکید کرد که اقدامات بهداشتی برای مهار کرونا باید زنان باردار را نیز شامل شود. از همین رو او خواستار واکسیناسیون تمام زنان باردار شد.
محققان در بخشی از تحقیقاتشان که به نام «اینترکووید» شناخته میشود، ۲ هزار و ۱۳۰ زن باردار را از ۱۸ کشور از ماه مارس تا ماه اکتبر ۲۰۲۰ رصد کردند که ۷۰۶ نفر از این تعداد، پاسخ تست کرونایشان مثبت و بقیه سالم تشخیص داده شدند.
تیم تحقیقات برای هر زن بارداری که به بیماری کرونا مبتلا شده بود، دو زن باردار از همان بیمارستان را در همان مرحله بارداری ثبت نام کرده و همه آنها را تا لحظه تولد نوزاد و ترخیص مادر و فرزند از بیمارستان دنبال کرد.
البته این مطالعه فقط میتواند در مورد ارتباطات بالقوه کرونا با بارداری اطلاع رسانی کند اما نتایج به طور مداوم برای زنان باردار مبتلا به کرونا بدتر گزارش میشود.
ناتالی اوگر، همهگیر شناس مرکز تحقیقات بیمارستان دانشگاه مونترال که خود در این مطالعه نقشی نداشته به نشریه ساینس گفت که این پژوهش یک طرح «عالی» است که به مطالعات قبلی کمک میکند.
نتیجه تحقیق محققان نشان داد که زنان باردار مبتلا به کرونا با خطرات بیشتری مانند عفونتهای شدید و حتی مرگ مواجه هستند.
آریس پاپاگروگیو، محقق داروهای جنینی آکسفورد و مشارکت کننده در این تحقیق گفت: «زنان مبتلا به کرونا در دوران بارداری نسبت به زنان بارداری که به کرونا مبتلا نیستند بیش از ۵۰ درصد بیشتر در معرض عوارض بارداری مانند زایمان زودرس، پره اکلامپسی، بستری شدن در مراقبتهای ویژه و مرگ قرار دارند.»
بر اساس گفته پژوهشگران این تحقیق، نوزادان زنان مبتلا به کرونا نیز تقریباً سه برابر بیشتر در معرض خطر عوارض شدید پزشکی مانند بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان قرار دارند.
البته پاپاگروگیو گفت: «خبر خوب این است که عوارض در زنان مبتلا به کرونای بدون علامت و زنان غیر مبتلا مشابه است.»
در تحقیق مورد اشاره، ۱۳ درصد از نوزادانی که مادرانشان به کرونا مبتلا بودهاند، در چند روز اول پس از تولدشان جواب آزمایش کرونایشان مثبت بوده است.
تیم تحقیق همچنین دریافت که زایمان با سزارین خطر بیشتری برای مثبت شدن آزمایش کرونای نوزادان دارد در حالی که شیردهی چنین نیست.
با این حال بعید است که نتایج این تحقیق، آخرین یافته پژوهشگران در مورد رابطه کرونا و زنان باردار باشد اما حاوی اطلاعات ارزشمندی برای مقامات مدیریت کننده برنامههای واکسیناسیون در کشورهای مختلف است.
نتایج تحقیق روی رابطه کرونا و دوران بارداری همچنین میتواند اطلاعات دقیقتری به دست دهد تا از بارداری بی خطر و زایمان سالم مطمئن شد.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.