دویچه وله :به دنبال نتایج کارآزمایی بالینی موثر و میلیونها واکسیناسیون موفق با واکسنهای کووید ۱۹ مبتنی بر mRNA، محققان اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه این اقدام میتواند راه را برای کشف درمان سایر بیماریهای مهلک فراهم کند.
به گزارش پاپیولر ساینس؛ در کارآزمایی بالینی واکسن جدید اچآیوی که فاز یک آن در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، محققان به ۴۸ نفر از شرکتکنندگان واکسن تزریق کردند و نتایج نشان داد که این واکسن تولید سلولهای ایمنی نادر را تحریک و سپس روند ایجاد آنتیبادی برای مبارزه با ویروس را آغاز میکند. این پاسخ در ۹۷ درصد از شرکتکنندگان در این کارآزمایی دیده شد.
اکنون محققان اعلام کردهاند که با شرکت مدرنا؛ از تولیدکنندگان واکسن کووید ۱۹ مبتنی بر mRNA، برای سرعت بخشیدن به تولید واکسن اچآیوی همکاری خواهند کرد.
ویروس اچیآیوی از ابتدای شیوع ایدز تقریباً ۷۵.۷ میلیون نفر را در سطح جهان آلوده کرده و ۳۲.۷ میلیون نفر را به کام مرگ کشانده است. اگرچه میزان مرگومیر در حال حاضر بسیار کمتر شده است (تقریباً ۳۸ میلیون نفر در حال حاضر با ویروس اچآیوی زندگی می کنند).
این ویروس در کمتر از ۲۴ ساعت تکثیر میشود و با سرعت زیادی جهش مییابد. اما تلخترین واقعیت این است که اچآیوی به طور مستقیم سیستم ایمنی بدن را هدف قرار میدهد و سلولهایی را که معمولاً به عنوان خط اصلی دفاع از بدن عمل میکنند، از بین میبرد.
علاوه بر این، دانشمندان مرکز سرطان MD Anderson دانشگاه تگزاس، از فناوری mRNA برای پیشگیری و درمان سایر بیماریهای صعبالعلاج مانند سرطان و جلوگیری از عود این بیماریها نیز بهره خواهند برد.
احتمال عود سرطان براساس نوع سرطان متفاوت است و بیشتر در سرطان تخمدان، سرطان مثانه و گلیوبلاستوما دیده میشود. عود زمانی اتفاق میافتد که مقدار کمی سلول سرطانی پس از درمان در بدن باقی مانده، تکثیر یافته و در بعضی موارد به مناطق دیگر بدن منتقل شود.
محققان امیدوارند که با تولید واکسن بر اساس فناوری mRNA، سیستم ایمنی بدن را آماده کنند تا با یافتن سلولهای سرطانی باقیمانده، آنها را پاکسازی و بیمار را درمان کنند.
+7
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.