گوگل ارث، نقشه سه بعدی نقاط مختلف جهان، برای نشان دادن پیامد تغییرات اقلیمی زمین بر لایههای یخبندان، سواحل و سایر نقاط جهان مجموعه ویدئوهای جدیدی را به خدمات خود میافزاید که حاصل جمعآوری و ویراستاری تصاویر ماهوارهای چهار دهه اخیر است.
این ابزار جدید که روز پنجشنبه ۲۶ فروردین راهاندازی شد مهمترین نوآوری و به روز شدن گوگل ارث طی پنج سال اخیر است.
گوگل میگوید هدف این طرح پیچیده که در همکاری با چند نهاد دولتی از جمله ناسا و سازمان فضایی اروپا تکمیل شده است کمک به جمعیت کثیر کاربران این ابزار برای درک بهتر پیامدهای واقعی تغییرات اقلیمی است که از نگاه بسیاری یک مفهوم مجرد و انتزاعی تلقی میشود.
ناتالی ماهووالد، استاد محیط زیست در دانشگاه کورنل در ایالت نیویورک معتقد است که این ابزار جدید به هدف خود خواهد رسید.
او پس از مشاهده ابزار جدید گوگل ارث به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «واقعا خارقالعاده است. توضیح پیامدهای تغییرات جوی زمین برای مردم عادی به دلیل ابعاد وسیع و روند کند این تغییرات همیشه کار دشواری است. حدس میزنم که این نرمافزار کوچک بر دیدگاه بسیاری از مردم در مورد ابعاد و تاثیر فعالیتهای بشر روی محیط زیست تاثیر خواهد گذاشت».
بخش اعظم جامعه علمی جهان معتقد است که دلیل اصلی این تغییرات، مواد آلاینده ناشی از فعالیتهای بشر است.
این اولین بار نیست که از تصاویر ماهوارهای که در سالهای مختلف ضبط شده است برای نشان دادن پیامدهای تغییرات اقلیمی روی طبیعت نقاط مختلف جهان استفاده میشود.
اما اولین مجموعه از تصاویر ماهوارهای با هدف نشان دادن تغییرات اقلیمی در نرمافزارهای پرطرفدار مثل گوگل ارث قابل دسترسی نبود و تمرکز اصلی آنها روی ذوب شدن لایههای یخبندان بود. نرم افزار گوگل ارث را میتوان در اکثر سه میلیارد تلفن همراه که امروزه در جهان وجود دارد پیاده کرد.
شرکت گوگل میگوید با توسعه و پیشرفت این ابزار جدید کاربران خواهند توانست تصاویر هر نقطهای را که جستجو میکنند در مقاطع زمانی گوناگون مشاهده کنند. این ابزار جدید در عین حال مجهز به یک ضمیمه «حکایتگر» است که جزئیات تغییرات اقلیمی در ۸۰۰ نقطه مشخص از جهان را در شکل ویدئوهای دو بعدی و یا سه بعدی توضیح میدهد.
این ویدئوها در «یوتیوب» نیز در دسترس قرار خواهند گرفت که تعداد مراجعان آن از ابزار گوگل ارث بسیار بیشتر است.
به گفته شرکت گوگل، این ابزار بصری جدید با استفاده از ۲۴ میلیون تصویر ماهوارهای مربوط به سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۲۰ خلق شده و بخش اعظم این تصاویر را ناسا، سازمان فضایی اروپا و موسسه جغرافیا آمریکا در اختیار گوگل قرار دادهاند.
فناوری دستهبندی و ویراستاری تصاویر بر اساس زمان ثبت آنها با کمک پژوهشگران دانشگان «کارنگی ملون» ساخته شده است.گوگل قصد دارد این تصاویر را حداقل یک بار در سال به روز کند.