العربیه :تیمی از دانشمندان بینالمللی و چینی در آستانه اعلام رسمی گزارش تحقیق مشترک خود در مورد ریشه ویروس کرونا هستند؛ ویروسی که برای اولین بار در چین مشاهده شده و پس از آن همه دنیا را در خود فرا گرفت.
در این تحقیق چهار فرضیه بررسی شده است که به گفته کارشناسان یکی از این فرضیهها محتملتر به نظر میرسد. این تحقیق طولانی پس از ماهها بحث وجدل، به ویژه بین دولتهای آمریکا و چین، در مورد چگونگی شیوع این فیروس در حالی منتشر میشود و دانشمندان سعی دارند تمرکز خود را بر جستجوی منشأ این ویروس حفظ کنند که باعث کشته شدن بیش از 2.7 میلیون و بحران اقتصاد بزرگی در سراسر جهان شدهاست.
هنوز مشخص نیست گزارش این تحقیق که قرار بود اوائل این ماه منتشر شود چه زمانی منتشر خواهد شد. در مقایسه با تحقیقات گذشته در این زمینه، این تحقیق میتواند بیشتر از اینکه بتواند پاسخهای مشخصی ارائه دهد سؤالات بیشتری را مطرح کند یا برانگیزد.
قرار است یک گزارش اولیه از این تحقیق که توسط 10 تن از دانشمندان کشورهای مختلف و متخصص در رشتههای اپیدمیولوژی، دامپزشکی، علوم آزمایشگاهی و ایمنی مواد غذایی نوشته شده، منتشر شود.
این دانشمندان اوایل سال جاری از چین و ووهان بازدید کردهاند - جایی که اعتقاد بر این است مرکز شیوع ویروس است – ودر حال حاضر با همتایان چینی خود که عمده دادههای اولیه را جمعآوری کردهاند، مشغول کار هستند.
انتقادات فراوانی به ترکیب تیم دانشمندانی که این تحقیق را انجام دادهاند، طرح شدهاست. منتقدان براین باور هستند که دولت چین نقش اساسی را در شکلگیری آن داشتهاست بنابراین نتیجهگیریهای نهایی این بررسی مخدوش خواهد بود.
مدافعان سازمان بهداشت جهانی که این تیم را تشکیل دادهاند، میگویند هیچ کشوری را نمیتوان به سادگی مجبور به کاری کرد، چه رسد به کشوری قدرتمند مانند چین.
تیو کاوان، مدیر سیاست جهانی بهداشت و ابتکار در مؤسسه اونیل دانشگاه جورج تاون، درباره این گزارش گفت: «من انتظار دارم که این گزارش فقط اولین قدم در راه کشف منشأ ویروس باشد و دبیرخانه سازمان بهداشت جهانی احتمالاً این امر را تأیید خواهد کرد. من انتظار دارم برخی از این گزارش انتقاد کنند و آن را ناکافی بدانند.»
وی سفر ووهان را اولین مرحله در یک پروژه بزرگ برای یافتن منشأ ویروس توصیف کرد.
برای اولین بار در ماه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی طولانی در چین عضو تیم دانشمندان، ولادیمیر دیدکوف، اپیدمیولوژیست و معاون تحقیقات در انستیتوی پاستور در سن پترزبورگ، روسیه، چهار فرضیه اصلی را که در مورد ریشه اولین عفونت انسانی که مورد بررسی واقع شدهاند را بیان کرد.
این چهار فرضیه به ترتیب: از طریق یک خفاش بواسطه یک حیوان میانی، مستقیماً از یک خفاش، از طریق محصولات غذایی منجمد آلوده، و از نشت آزمایشگاهی مانند مؤسسه ویروسشناسی ووهان، ذکر شدند.
مقامات چینی و همچنین لیانگ وانیان رهبر تیم چینی نظریه سوم - زنجیره کالاهای منجمد - را مطرح کردند در حالی که دولت دونالد ترامپ هم از تئوری چهارم نشت آزمایشگاه طرفداری میکرد. اما دیدکوف گفت که این دو فرضیه در پایین لیست منابع احتمالی هستند.
وی اظهار داشت که محصولات منجمد شده که در آنها ویروس یافت شدهاست به احتمال زیاد توسط افراد بیمار حامل ویروس آلوده شدهاند.
همچنین ممکن است فردی آلوده، ویروس را همراه خود آورده و در بازار ووهان که گمان میرود در شیوع ویروس نقش دارد، گسترش دادهاست. همانطور که بعداً برخی از محصولات آلوده پیدا شد.
دیدکوف در مصاحبه ای گفت: «بهطور کلی، همه شرایط شیوع عفونت در این بازار وجود دارد. به همین دلیل، به احتمال زیاد، عفونت انبوه افراد مرتبط با این مکان وجود داشتهاست.»
وی افزود: «تا این مرحل، هیچ واقعیتی که نشان دهنده نشتی از آزمایشگاه ووهان یافت نشدهاست.» وی گفت: «اگر دادههای علمی جدیدی به دست آید، اولویتها واحتمالات این فرضیهها به همین ترتیب تغییر خواهد کرد. اما در حال حاضر، نه.»
+4
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.