دیوان عالی آمریکا حکم اعدام جوهر سارنایف، بمب‌گذار ماراتن بوستون را بررسی می‌کند

در جریان بمب‌گذاری ماراتن بوستون در ماه آوریل ۲۰۱۳، سه نفر کشته و بیش از ۲۶۰ نفر مجروح شدندبی بی سی :دیوان عالی آمریکا اعلام کرده که پرونده درخواست تایید حکم اعدام جوهر سارنایف، بمب‌گذار، ماراتن بوستون را بررسی خواهد کرد.

جوهر سارنایف به همراه برادر بزرگترش، تیمورلنگ، در سال ۲۰۱۳ دو بمب را در میان تماشاگران و نزدیک خط پایان ماراتن بزرگ سالانه بوستون منفجر کردند که در پی آن ۳ نفر کشته و بیش از ۲۶۰ نفر مجروح شدند. تیمورلنگ هساعاتی بعد در درگیری با پلیس کشته شد اما جوهر که زخمی هم شده بود یک روز بعد در حالی که در یک قایق پنهان شده بود بازداشت شد.

دادگاه بدوی او را به اعدام محکوم کرد اما دادگاه تجدیدنظر سال گذشته - ۲۰۲۰ - این حکم را لغو کرد. پس از این تصمیم دادگاه تجدیدنظر، وزارت دادگستری دولت قبلی - در دولت دونالد ترامپ- به حکم دادگاه تجدیدنظر اعتراض کرد و پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع شد.

پس از شناسایی این دو برادر، عملیات بزرگی در سطح شهر بوستون شکل گرفت و پلیس و یگان ضدتروریست بوستون برای سه روز در تعقیب جوهر و تیمورلنگ بودند. تیمور سارنایف در جریان تیراندازی پلیس کشته شد اما جوهر که زخمی هم شده بود چند روز بعد در حالی که درون یک قایق تفریحی پارک شده در حیاط یک خانه در حوالی بوستون پنهان شده بود، دستگیر شد.
جوهر سارنایف فارغ از نتیجه حکم دیوان عالی، بقیه عمر خود را در زندان خواهد گذرانددادگاه بدوی در سال ۲۰۱۵ جوهر سارنایف را به اعدام با تزریق مواد کشنده محکوم کرد اما دادگاه تجدیدنظر در ماه ژوئیه سال گذشته - ۲۰۲۰ - این حکم اعدام را لغو کرد. قاضی دادگاه تجدیدنظر گفته بود قاضی دادگاه بدوی در کنارگذاشتن آن دسته از اعضای هیات منصفه که حتی قبل از شروع دادگاه جوهر سارنایف را گناهکار دانسته بودند، کوتاهی کرده است.

اما دو ماه بعد از این حکم دادگاه تجدیدنظر، وزارت دادگستری که ویلیام بار ریاست آن را در دولت آقای ترامپ در دست داشت، با اعتراض به حکم دادگاه تجدیدنظر، پرونده را به عالی‌ترین مرجع قضایی آمریکا، یعنی دیوان عالی این کشور کشاند.

در حالی که دونالد ترامپ از اجرای احکام اعدام حمایت می‌کرد و تحت دادستانی دولت او چند حکم فدرال اعدام هم اجرا شد، جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا گفته برای ممنوعیت کامل حکم اعدام در سراسر آمریکا تلاش خواهد کرد.

وکلای وزارت دادگستری در دادخواست خود به دیوان عالی از پرونده جوهر سارنایف به عنوان "یکی از مهمترین دادرسی‌های مرتبط با تروریسم در تاریخ آمریکا" یاد کرده بودند.

دیوان عالی بسیار به ندرت حاضر به استماع سخنان دادستا‌ها و وکلای مدافع در پرونده‌هایی می‌شود که درخواست بازبینی آن طرح شده است. اما اکنون ۹ قاضی این دیوان گفته‌اند آماده‌اند شکواییه و دفاعیات دو سوی پرونده را به طور حضوری گوش کنند و پس از آن تا ماه ژوئن آینده در این باره تصمیم‌گیری خواهند کرد که آیا حکم دادگاه بدوی را معتبر اعلام کنند یا رای دادگاه تجدیدنظر را درست بدانند و از دادگاه بخواهند که حکم خود را بازبینی کند.

فارغ از هر نتیجه‌ای که دیوان عالی آمریکا اعلام کند، جوهر سارنایف علاوه بر حکم اعدام به حبس ابد بدون امکان عفو محکوم شده است و مابقی زندگی خود را در زندان خواهد گذارند.
+18
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.